Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις αναρχικές συλλογικότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Γιατί είναι πολλές και δεν εντάσσονται όλοι οι αναρχικοί σε μια; ποιο το νόημα να είμαστε χωρισμένοι σε διαφορετικές συλλογικότητες;θεωρείται απο την εμπειρία σας ότι ένα άτομο που θέλει να ενταχθεί σε κάποια συλλογικότητα είναι τελείως απλό; και με το απλό θέλω να πω, πως είχα μιλήσει με άτομο που ήθελε (και ακόμα θα θέλει λογικά) να είναι στο χώρο γενικά (το λέω έτσι πολύ γενικά και αόριστα γιατί δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για να μην εκθέσω το άτομο) και επειδή (ας το πω απλα) δεν ήξερε τα άπαντα περί αναρχισμού, κινήματος κτλ τον ειρωνεύτηκαν ότι και καλά τι δουλειά έχεις εσύ με εμάς,τεσπα δεν θέλω να σταθώ στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά να θέσω και  ένα ακόμα ερώτημα προς κάθε σύντροφο και συντρόφισσα και θα ήθελα να απαντήσετε με ειλικρίνεια και με βάση την εμπειρία που είχε ο/η καθένας/καθεμιά. Είναι ο αναρχικός χώρος γκέτο; (ξέρω ότι πολλοί θα πέσουν να με κράξουν,αλλά με τρώνε αυτές οι απορίες)

από αν θες επανέρχεσαι 08/08/2017 12:15 μμ.


Γιατί είναι πολλές και δεν εντάσσονται όλοι οι αναρχικοί σε μια;

Για γεωγραφικούς και πολιτικούς λόγους. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα βέβαια.

ποιο το νόημα να είμαστε χωρισμένοι σε διαφορετικές συλλογικότητες;

Γιατί υπάρχουν διαφορές σε πολιτικό επίπεδο, ή γιατί πολύ απλά μια συλλογικότητα μπορεί να αποτελείται από αναρχικούς που ζουν π.χ. στην Κέρκυρα.

θεωρείται απο την εμπειρία σας ότι ένα άτομο που θέλει να ενταχθεί σε κάποια συλλογικότητα είναι τελείως απλό;

Δυστυχώς όχι, γιατί οι περισσότερες συλλογικότητες στην Ελλάδα πάσχουν στο πόσο ανοιχτές είναι στην κοινωνία. Σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι πολύ πιο ανθρώπινα. Πιο εύκολα θα ενταχθείς σε συλλογικότητα κάπου στη Μ.Ανατολή, με τους πράκτορες και τους καθεστωτικούς χωμένους πάντού, παρά στα Εξάρχεια...τι ειρωνεία ε; Κι όμως.

θα ήθελα να απαντήσετε με ειλικρίνεια και με βάση την εμπειρία που είχε ο/η καθένας/καθεμιά. Είναι ο αναρχικός χώρος γκέτο; (ξέρω ότι πολλοί θα πέσουν να με κράξουν,αλλά με τρώνε αυτές οι απορίες)

Ο "χώρος" ναι, φυσικά και είναι γκέτο, γιατί το γκέτο πουλάει στα άτομα που δεν έχουν ταυτότητα. Και αν πιάσεις έναν έναν από αυτούς και κάνεις πολιτική συζήτηση, θα καραφλιάσεις από αυτά που θα ακούσεις. Όμως ο "χώρος" δεν είναι η αναρχία...

από nobody 09/08/2017 12:39 πμ.


που υπάρχει έστε και ένας που το αναγνωρίζει αυτό! Καταλαβαίνω ότι σίγουρα τους λόγους τόσο τους πολιτικούς όσο και τους γεωγραφικούς,απλά πιστεύω ότι οι αναρχικοί της Ελλάδας(όπως και οπουδήποτε αλλού) πρέπει κάπως να συγκροτηθούμε και οργανωθούμε όλοι μαζί και να υπάρχουν κάποιες παρεμβάσεις,δράσεις κείμενα κτλ που θα είναι υπογεγραμμένα από όλους μας (χωρίς να χάσει όμως την αυτονομία της η κάθε συλλογικότητα). Θα μου πεις υπάρχουν 2 ομοσπονδίες θα σου πω γιατί υπάρχουν 2 και όχι μια θα μου πεις πολιτικοί κυρίως λόγοι και άντε πάλι να το δεχτώ. Αλλά πάλι εγώ θα ρωτήσω (ξέρω θα κουράσου,αλλά θέλω να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στο μυαλό μου) τόσο σοβαρές είναι αυτές οι πολιτικές διαφορές που είναι τόσο αναγκαία η δημιουργία 2 ομοσπονδιών; Δηλαδή άμα έχουμε ''τόσες διαφορές" εμείς μεταξύ μας πως περιμένουμε να οργανωθούν και άλλοι άνθρωποι που θα είναι σίγουρα διαφορετικοί από εμάς τόσο στην πολιτική ταυτότητα όσο και στο πλαίσιο δράσης; Πως θα πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ναι θα είναι οι καταπιεσμένοι, η εργατική τάξη κτλ,αλλά δεν θα αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. Εκτός και αν απλά υπάρχουμε κι εμείς για να υπάρχουμε, όπως το ΚΚΕ ένα πράγμα.

από Δημιουργός 09/08/2017 11:21 πμ.


Γιατί είναι πολλές και δεν εντάσσονται όλοι οι αναρχικοί σε μια; 

καπετανατα,

ποιο το νόημα να είμαστε χωρισμένοι σε διαφορετικές συλλογικότητες;

καπετανατα,

θεωρείται απο την εμπειρία σας ότι ένα άτομο που θέλει να ενταχθεί σε κάποια συλλογικότητα είναι τελείως απλό;

ναι, κοιτα γυρω σου, καθε καρυδιας καρυδι

θα ήθελα να απαντήσετε με ειλικρίνεια και με βάση την εμπειρία που είχε ο/η καθένας/καθεμιά. Είναι ο αναρχικός χώρος γκέτο; (ξέρω ότι πολλοί θα πέσουν να με κράξουν,αλλά με τρώνε αυτές οι απορίες) 

οχι, δεν ειναι γκετο, το τελευταιο νουμερο μπορει να φτιαξει μια ομαδα με αλλους 2 και να λεει οτι ειναι αναρχικος
οχι, εχουν γινει αυτα
το δυσκολο ειναι να μεινεις
θα πρεπει α) ομολογουμενως να δωσεις πολυ κοπο και χρονο στο χωρο
και β1)να εισαι μπλαζε και να μην επηρεαζεσαι τοσο απο τους οπλαρχηγους
ή β2)να εισαι ο ίδιος επιδοξος οπλαρχηγος

Αλλά πάλι εγώ θα ρωτήσω (...) τόσο σοβαρές είναι αυτές οι πολιτικές διαφορές που είναι τόσο αναγκαία η δημιουργία 2 ομοσπονδιών;

οι πολιτικες διαφορες δεν ηταν σοβαρες, αφορμη ηταν ενα ζητημα επι της δομης, η ουσια ηταν πιο καπετανατο θα κανει κουμαντο
κοιτα τωρα ποιοι εχουν μεινει και σε πια πλευρα ειναι, και θα καταλαβεις ξεκαθαρα ποια ηταν αυτα
και καλο ειναι να μην λεμε οργανωσεις τα εν λογω φεουδα, γιατι γαμαμε τις εννοιες
πανελλαδικη οργανωση τελικα δεν εγινε ποτε, και ειναι κριμα ο χωρος να νομιζει οτι μεχρι εκει μπορει (ή δεν μπορει) να καταφερει

από nobody 09/08/2017 12:35 μμ.


Δηλαδή λες ότι θα πρέπει κάπως να αδιαφορούμε ή να ανεχόμαστε τους αναρχοπατερούληδες (όπως μαρέσει να αποκαλώ); Έχω μια απογοήτευση γενικά,συμφωνώ μαζί σου ότι ο χώρος μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα,αλλά το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι οι πουθενάδες, οι περνάμε τη φάση μας, οι να κάνουμε τη φάση μας θα αποτελούν ''εμπόδιο'' στο να είναι ο χώρος πραγματικά ανοιχτός σε κάθε άνθρωπο που αποζητά να σπάσει τα δεσμά του και να απελευθερωθεί
Αφού έχουμε επίγνωση ότι υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να ηγεμονεύσουν,γιατί δεν κάνουμε κάτι;

από λάθος λέξη 09/08/2017 1:11 μμ.


Δε μπορείς να σταθείς σε τέτοιες καταστάσεις, είναι πολύ κλειστές και φτιαγμένες έτσι ώστε να διώχνουν μακριά κάθε ευαίσθητο άνθρωπο με ανησυχίες. Ταιριάζουν μόνο σε όποιον δεν έχει αυτοεκτίμηση και ψάχνει κάποιον να του πει τι να κάνει.

Δεν υπάρχει ανοχή γιατί πολύ απλά κανένας που σέβεται τον εαυτό του δεν κάθεται να ακούει κανένα αναρχοπατερούλη να φροντίζει το προσωπικό του οικονομικό συμφέρον στο όνομα της αναρχίας.

από δεν έχει νόημα αυτό που ρωτάς 09/08/2017 1:26 μμ.


Αφού έχουμε επίγνωση ότι υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να ηγεμονεύσουν,γιατί δεν κάνουμε κάτι;

Τι να κάνουμε φίλε μου δηλαδή, αφού ο κανένας από αυτούς έχει στήσει ένα μαγαζάκι και το φροντίζει όσο μπορεί καλύτερα, παρέα με τους κολλητούς του. Κάθε τέτοια περίπτωση είναι χαμένη από χέρι, δεν αξίζει να ασχοληθείς και να σπαταλήσεις χρόνο. Ό,τι και να προσπαθήσεις να κάνεις, το μαγαζάκι θα συνεχίσει να ανήκει σε αυτούς που το έστησαν.

από @νικ 09/08/2017 2:20 μμ.


Πάντα υπήρχαν στον Ελλαδικό χώρο διάφορες αναρχικές συλλογικότητες με την δική της δράση η καθεμία,δεν είναι τωρινό φαινόμενο.Απλά δεν ήταν τόσες πολλές όπως τώρα.Ενδεικτικά κάποιες γνωστές της Μεταπολίτευσης: "Ένωση αναρχικών","Συσπείρωση αναρχικών","Συνέλευση ενάντια στην ειρήνη" κλπ

από Δημιουργός 09/08/2017 2:55 μμ.


αν ηταν να ασχολιοντουσαν με τη χωρικη σαπιλα για οικονομικους λογους, θα ειχαν μπει πολλα χρονια πριν σε καμια ν.δημοκρατια.
απλα πορωνονται οι μεν με το να ανηκουν καπου, οι δε με το να εχουν επιρροη.
η κοινη συνισταμενη, ειναι οτι ολοι ειναι κενου περιεχομενου ανθρωποι.

τωρα, δυο τινα παιζουν:

α) ολος ο χωρος, ολοι οι αναρχικοι που τον απαρτιζουν, δεν εχουν καμια διαφορα περιεχομενικα μεταξυ τους. ειναι ολοι αριστεριστες και σεχταριστες. θελουν απλα να αυτοαναπαραγονται. πολυ πιο βολικο ειναι για αυτους να ασχολουνται με τις αλλες ομαδες, ως προς την οικοδομηση μιας διακριτης ταυτοτητας για την ομαδα τους, ωστε να εξασφαλισουν την αυτοτελεια τους, παρα με το κρατος, κεφαλαιο κτλ. ο χωρος δεν εχει καμια επαναστατικη προοπτικη, δεν μπορει να αλλαξει ουτε τον εαυτο του, ποσο μαλλον την κοινωνια. δεν ειναι σε τιποτα προοδευτικος ως προς την υπαρχουσα κοινωνια, αρα της ειναι αχρηστος.

β) οι διαφορες των αναρχικων μεταξυ τους, υπαρχουν και ειναι πολυ σοβαρες, γιατι εχουν να κανουν με το πως πρεπει να δομουνται, να λειτουργουν τα κινηματα. εχουν να κανουν επισης με τη σχεση των αναρχικων με τα κινηματα. αν κατι δεν γινει στο κινημα ακριβως ετσι οπως πρεπει, δεν θα γινει ποτε επανασταση. ολες οι ομαδες εχουν την ιδια αντιληψη ως προς αυτο, επομενως ο σεχταρισμος ειναι μεσα στη πολιτικη. ετσι ειναι η πολιτικη. οποιος εχει στομαχι μενει, οποιος δεν εχει παει σπιτι του.

διαλεγεις.
δεν σου κανουν;

τριτη επιλογη:

γ) δεν γουσταρω μπατσους, δεσμοφυλακες, φασιστες, δικαστικους, αστους κτλ επειδη μου χαλανε την αισθητικη. οποτε μπορω, οπως μπορω, θα τους γαμησω, στο βαθμο που μπορω. επισης, θα το κανω, γιατι ξερω οτι αισθανομαι ομορφα την ωρα που το κανω.

καποτε επαιζε πιο πολυ το γ), δυστυχως ομως εγινε και αυτο μετα ιδεολογια. μεγαλη κουβεντα.

από 2ο γραφείο 10/08/2017 12:50 μμ.


ο ένας κατηγορεί την αναρχία ως γκέτο κι ο άλλος του εαυτός την κατηγορεί για το ακριβώς αντίθετο...Οργανωμένη η συκοφαντία δε λέω, αλλά απευθύνεται σε συνωμοσιολογικά βούρλα...

υ.γ: Παρεπιπτόντως αν ισχύει αυτό: "Πιο εύκολα θα ενταχθείς σε συλλογικότητα κάπου στη Μ.Ανατολή, με τους πράκτορες και τους καθεστωτικούς χωμένους πάντού, παρά στα Εξάρχεια", ίσως είναι καιρό οι συλλογικότητες της Μέσης Ανατολής να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Εξαρχείων για να γλιτώσουν από τους πράκτορες....

από nobody 10/08/2017 1:12 μμ.


Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να μου εξηγήσεις το β) σκέλος;

από Δημιουργικότατος κι εγώ ..χαχα 10/08/2017 11:09 μμ.


Πολλοί αναρχικοί θεωρούν ότι υπάρχει ή θα πρέπει να υπάρχει αναρχικό κίνημα. Δηλαδή να υπάρχει όπως το Τροτσκιστικό, το Μαοϊστικό, και άλλες πολιτικής θεωρίας βασιζόμενες σέχτες. Έτσι η κοινωνία βάση πολιτικής ιδεολογίας επιλέγει πιά σέχτα θα "ακολουθήσεις". Και όλες αυτές οι σέχτες παγιδεύονται εντός του αστικού πολιτεύματος και του καπιταλισμού. Εν τέλει αφομοιώνονται κιόλας, όπως τα ΚΚ. Με αυτόν τον τρόπο ποτέ δε θα προκύψει ούτε ταξική ούτε κοινωνική επανάσταση. Θα υπάρχου απλά πόλοι επιρροής εντός αστικής δημοκρατίας να πιέζουν για δικαιώματα και να περιφρουρούν κατακτήσεις, εντός πάντα αστικής δημοκρατίας και καπιταλισμού.

 

Υπάρχουν βέβαια και άλλου είδους αναρχικοί που πιστεύουν στην κοινωνική επανάσταση την οποία η ίδια η κοινωνία πρέπει να την ξεκινήσει, όχι οι αναρχικοί και υπό ανάθεση για την κοινωνία. Τότε ο ρόλος των αναρχικών εντός μιας κοινωνίας που τείνει να επαναστατήσει θα πρέπει να είναι καθορισμένος. Και αυτό απαιτεί πολλή, σοβαρή, και πολιτική δουλειά. Απαιτεί δέσμευση και συνέπεια στον χρόνο ώστε να μπορεί επικοινωνεί η εξεγερμένη κοινωνία με την αναρχία. Αντίστροφα οι λενινιστικές επιρροές προτρέπουν κάποιους να ενταχθούν στον πρωτοποριακό ρόλο όπου οι αναρχικοί ξεκινούν την εξέγερση και η κοινωνία ακολουθεί. Και μερικοί λέμε ότι αλίμονο μην γίνει ποτέ κάτι τέτοιο γιατί είναι μαθηματικά προβλέψιμη η πορεία και ο εκφασισμός της κοινωνίας. Ελπίζω ότι μιλάμε για την ίδια κοινωνία που ξενυχτάει στα πανηγύρια της Ειρήνης και της Μαρίας που κάνουν θαύματα, που γονατιστοί σέρνονται από το λιμάνι της Τήνου μέχρι το μαγαζί με τα συγχωροχάρτια. Την κοινωνία του σκυλάδικου και της αρπαχτής ρεμούλας. Του ραγιαδισμού και της θρασυδειλίας. Που θα πάνε όλοι αυτοί αν ακολουθήσουν τους εξεγερμένους αναρχικούς προς την "ολική καταστροφή των δομών οργάνωσης της κοινωνίας"; Στην πείνα, τον τρόμο, την εξαθλίωση, στον φασισμό, θα πατήσουν και τους αναρχικούς γιατί αυτοί έφταιξαν για όλα τα δεινά που τους βρήκαν, και θα τρέξουν να υποταχθούν σε όποιο νταβατζή βρει να ταΐσει τους περισσότερους.

Υπάρχει και το πρόπλασμα της κοινωνικής επανάστασης, οι ελευθεριακές συνελεύσεις. Των γειτονιών και κοινοτήτων, των αντιδομών και αντιθεσμών, των σωματείων βάσης, των διάφορων κοινωνικών ζητημάτων. Αντί να διδαχτεί μέσω αυτών των δομών η χειραφέτηση μέσω της αυτοοργάνωσης έγινε αλισβερίσι χειραγώγησης των συνελεύσεων αυτών ώστε να κυριαρχήσουν οι "αναρχικές" παρατάξεις ενάντια στις ισχνές "μαρξιστικές" παρατάξεις. Έτσι σήμερα δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ!!!! Αρεά και που υπάρχουν για τους τύπους κάποιες που λειτουργούν εικονικά από μέλη (στελέχη) πολιτικών ομάδων και κομμάτων, κυρίως του ΕΕΚ που ενδιαφέρθηκε να κυριαρχήσει στον χώρο αυτό.

Δεν ξέρω τι θα πει ο ορίτζιναλ Δημιουργός (φαντάζομαι όπως κι εγώ σατιρίζουμε την θέση του ψευδώνυμου στο σχόλιο ως δημιουργός). Τα πράγματα πάντως είναι τόσο μακρυά από την πορεία προς την κοινωνική που δεν θα μπορούσα να φανταστώ και χειρότερες συνθήκες για "αναρχικούς" να δράσουν. Η καταστολή είναι πλήρης και αποτελεσματικότατη. Ειρωνικά να ευχαριστήσουμε όσους έβαλαν το λιθαράκι τους να φτάσουμε ως εδώ.

από κουφάλα δημιουργός 11/08/2017 1:08 μμ.


Κατάλαβα ότι μου γεννήθηκε η απορία: Αφού οι "πρωτοπορίες παράγουν νομοτελειακά εκφασισμό για τον κουρασμένο δημιουργό, όπως έχει αποδείξει η ιστορία και δεν υπάρχει ελπίδα γι' αυτές, από που αντλεί τη σιγουριά ότι οι συνελεύσεις κ.τ.λ είναι τα κατάλληλο πρόπλασμα/δομές για την αυριανή κοινωνία αφού ό ίδιος λέει ότι κι εκεί εμφανίστηκαν ιστορικά εξίσου αλλοτριωτικά αποτελέσματα; 
Άρα το μόνο που κατάφερε να σπείρει ο δημιουργός παραπάνω είναι ότι "όποιος θέλει να κάνει επανάσταση με οποιονδήποτε τρόπο νομοτελειακά καταλήγει φασίστας" ...Σκοπίμως τα λέει αυτά  ή λόγω άγνοιας μικρή σημασία έχει. Και το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι λέει βλακείες ότι κακώς λέει ότι φταίνε οι δομές αφού με βάση τα δικά του παραδείγματα και στις δύο περιπτώσεις φταίει η ...κοινωνία...

από QueenDoLaLaχαχα 11/08/2017 6:39 μμ.


Ουδεμία κούραση δεν νιώθω αντιμετωπίζοντας εξουσιαστικά παράσιτα. Κόβεις και ράβεις ότι σου καπνίζει να επιδείξεις νομοτέλεια στο κοινό στο οποίο αγορεύεις για να μαζέψεις λαό στο εξουσιαστικό μαντρί σου. Δεν είπα ποτέ ότι η πρωτοπορία αναγκαστικά θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο, είπα το αντίθετο, ότι η πολιτική πρωτοπορία από μη-οργανωμένους εξουσιαστές, θα προκαλέσει ένα τεράστιο κενό εξουσίας που εντέλει οι πιο φασίζοντες θα εκμεταλλευτούν. Ούτε καν ότι οι ίδιοι οι πρωτοπόροι θα μεταβληθούν σε φασίστες, θα κλαίνε για την μαλακία που έκαναν αλλά τα αποτελέσματα θα τα πληρώσουν ευρύτερα εργατικά στρώματα. Χαίρω πολύ, άμα την πρωτοπορία την έχουν ένα μάτσο εξουσιαστές, εκμεταλλευτές, επιστήμονες καταπιεστές, και προλάβουν την πραγματική εξέγερση ώστε να αντικατασταθούν οι θέσεις των δομών πριν καταρρεύσουν οι δομές, θα έχουμε μία σαν το 1917 (και πέντε), δηλαδή Μεϊντάν στο παρα πέντε. Γιατί αρέσκεσαι να κόβεις και να ράβεις όπως σε βολεύουν. Αφού βλέπεις ότι εγώ στηρίζω την αξία της Σταλινικής σου πρότασης. Αν θέλουμε να ρεφορμίσουμε τον καπιταλισμό και να εξολοθρεύσουμε μια τάξη ώστε να την εγκαταστήσουμε εμείς, σαν κρατικοί αξιωματούχοι, αυτός είναι ο δρόμος. Τα λέει μια χαρά και ο Λένιν και ακόμα καλύτερα ο Στάλιν. Το ζήτημα είναι αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τους εργάτες, να εξουσιάσουμε, να καταπιέσουμε, και να καταστείλουμε κάθε μορφή κινήματος. Αξιακά εγώ απέχω από αυτή την αλητεία, αλλά ποτέ δεν είπα ότι δεν λειτουργεί και δεν είναι αξιόλογη η πρόταση. Όπως είπα και στους φασιστοπαδούς της ΑΕΚ κάτω τα χέρια απ'την κατάληψη.

 

Για μένα είναι πάντα θέμα αρχών και αξιών. Σε αυτά διαφέρουμε! Και να το πω για χιλιοστή φορά, αυτοί που έχουν αυτές τις παραπάνω αξίες και αρχές τόσο διαφορετικές από μας, δεν θα βγάλουν ποτέ κανένα κέρδος (υπεραξία) συζητώντας δημοσίως με τους αντιπάλους τους. Δεν θα τους δοθεί έδαφος εκτός κι αν εξουσιάζουν επι του εδάφους. Τι νόημα έχει τώρα η κάθε συζήτηση με τον κάθε υποτακτικό χειραγωγημένο προσκυνητή λενινιστή; Κανένα νόημα, και καμιά πολιτική ειρήνη. Στρατιωτική σύμπραξη για να ξαναστείλουμε καμιά "αεκ" πίσω στο στέϊτ-ντιπάρντμεντ από όπου προήρθε ..... όσο θέλετε!


καμιά πολιτική ειρήνη. Στρατιωτική σύμπραξη [...] όσο θέλετε!

τον οπορτουνισμο, ομως, ουδεις

από nobody 12/08/2017 4:07 μμ.


Οργανωμένη συκοφαντία; Ας γελάσω..Δεν φταίμε εμείς αν εσύ κλείνεις τα μάτια και μάλιστα ερμητικά. Δεν το συνεχίζω.

από nobody 12/08/2017 4:28 μμ.


Ξέρω ότι με αυτά που θα πω θα υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις,αλλά πιστεύω ότι μήπως οι αναρχικοί πρέπει να γίνουμε ενιαίοι; Και τι εννοώ με αυτό. Ναι, οκ ο καθένας θα ανήκει στη συλλογικότητα που θα ανήκει(ελπίζω να συμφωνούμε στο ότι μέσω του ατομικού δρόμου δεν κερδίζουμε σχεδόν τίποτα),αλλά θα πρέπει να έχουμε εμφανή παρουσία παντού. Σε χώρους δουλειάς,στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άτομα,απλά χρειάζεται περισσότερα και με περισσότερη οργάνωση και συνέπεια. Πολλόι έχουν πρόβλημα με το συνδικαλισμό,τους μειώνει την αναρχίλα,ίσως γιατί δεν έχει χρειαστεί να δουλέψουν ακόμη. Ή στα πανεπιστήμια πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά,να γίνουν συντονιστικά αυτόνομων σχημάτων πανελλαδικά.Γενικά πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε την πολιτική αυτή που ασκούμε πιο σοβαρά.Οφείλουμε να αλλάξουμε την εικόνα αυτή που έχει ο κάθε ένας για το αναρχικό χώρο και να τον κάνουμε να πιστέψει στην απελευθέρωσή του,αφού βέβαια τα βρούμε μεταξύ μας και αφήσουμε τις μαλακίες στην άκρη.

από που καιρός για εξαρχιώτικες μπίζνες 12/08/2017 4:52 μμ.


ίσως είναι καιρό οι συλλογικότητες της Μέσης Ανατολής να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Εξαρχείων για να γλιτώσουν από τους πράκτορες....

Οι συλλογικότητες της Μ.Ανατολής έχουν πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούν από το ποιός μαφιόζος είναι καλύτερος "φίλος" που δε δέχεται λεφτά στα μαγαζιά του με αντάλλαγμα να μην τον πλησιάζει ποτέ το ΙΚΑ για έλεγχο και ποιός μπράβος κερνάει πιο καθαρές ουσίες για να μην πειράζει κανείς το μαγαζί-γωνία με τις ανήλικες εκπορνευόμενες...

από Είστε τόσο βαρετοί 12/08/2017 8:29 μμ.


Εδώ μέσα είναι μαζεμένες όλες οι drama queen που δεν τους έκατσε ο χώρος όπως τις βόλευε και ξεδίνουν. Υπάρχουν και άνθρωποι διαταραγμένοι επίσης, υπάρχουν και κομματικοί προβοκάτορες, μην περιμένεις απο εδώ να βγάλεις άκρη. Αλλωστε στο indymedia και στις συζητήσεις συγκεκριμένα είναι ένα μικρό κομμάτι του χώρου και ο περισσότερος κόσμος μπαίνει εδώ με τρόλικη διάθεση. Η πολιτική άποψη που εκφράζεις σε φέρνει κοντά στις 2 ομοσπονδίες και αν είσαι πιο προς το κομμουνιστικό στην ταξική αντεπίθεση. Αν πάλι είσαι στο πιο χαλαρό υπάρχει η ΑΚ. Αν σε ενδιαφέρει δουλειά περισσότερο στο ταξικό υπάρχει η ΕΣΕ. Αυτοί είναι βασικά οιπόλοι μες τον χώρο απο τους οργανωμένους που είναι συμβατοί  με τη λογική σου. Δεν είναι οι μόνοι οργανωμένοι βέβαια. Μην ψάχνεις "γενικά"¨και μην περιμένεις τίποτα απο διάλογο εδώ μέσα.

να υποθεσω, οτι ολοι οι υπολοιποι που ασχολουνται ακομα με τον χωρο και δεν γραφουν στο ιντυμεντια, τους "εκατσε" καλα ο χωρος και γουσταρουν; βολευτηκαν ολοι καλα, αναπαυτικα;

νιωθω, λοιπον, σε λιγο μικροτερο βαθμο drama queen, και σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο μεγαλος μαλακας, που εδινα κοπο και χρονο τοσα χρονια, με αποτελεσμα οχι την αναπτυξη της ταξικης παλης, αλλα το να "καθομαι καλα" στη τελικη σε καθε μαλακα

από και λόγος 13/08/2017 7:30 μμ.


Εδώ μέσα είναι μαζεμένες όλες οι drama queen που δεν τους έκατσε ο χώρος όπως τις βόλευε και ξεδίνουν.

Σεξιστικός λόγος με το ξεκίνημα...

Υπάρχουν και άνθρωποι διαταραγμένοι επίσης,

Προσβολή ατόμων με ιατρικά προβλήματα...

υπάρχουν και κομματικοί προβοκάτορες,

Γιατί καλοκαιριάτικα τα κόμματα ασχολούνται με το "χώρο"...

μην περιμένεις απο εδώ να βγάλεις άκρη. Αλλωστε στο indymedia και στις συζητήσεις συγκεκριμένα είναι ένα μικρό κομμάτι του χώρου και ο περισσότερος κόσμος μπαίνει εδώ με τρόλικη διάθεση.

Προσβολή σε μια από τις πιο σταθερές ιστορικά συλλογικότητες στην Ελλάδα...

Η πολιτική άποψη που εκφράζεις σε φέρνει κοντά στις 2 ομοσπονδίες και αν είσαι πιο προς το κομμουνιστικό στην ταξική αντεπίθεση.

Κατά τα άλλα τα κόμματα είναι που κάνουν αλίευση...

Αν πάλι είσαι στο πιο χαλαρό υπάρχει η ΑΚ. Αν σε ενδιαφέρει δουλειά περισσότερο στο ταξικό υπάρχει η ΕΣΕ. Αυτοί είναι βασικά οιπόλοι μες τον χώρο απο τους οργανωμένους που είναι συμβατοί  με τη λογική σου. Δεν είναι οι μόνοι οργανωμένοι βέβαια. Μην ψάχνεις "γενικά"¨και μην περιμένεις τίποτα απο διάλογο εδώ μέσα.

Απαξίωση κινηματικού μέσου για χάρη ποιού ακριβώς...

από βαρετή drama-queen 13/08/2017 9:07 μμ.


Για κάποιο λόγο πάντα εδώ παρουσιάζεται (ως είδος) το ουρανοκατέβατο "όχι εδώ, σε διαδικασίες";

 

Το αν είναι ένδειξη της αντίδρασης από τα πάνω, ασφάλεια, καλά είναι τα πράγματα στον "χώρο" όπως είναι, μην τα ανακατεύουμε και προκύψει τίποτα μη-διαχειρίσιμο ή είναι ένδειξη αντίδρασης από τα μέσα, καλά είναι τα πράγματα στον "χώρο", μια χαρά διαχειρίσιμα είναι, ιδρώσαμε για να τα φτιάξουμε έτσι, γιατί θέλετε κάποιοι να μας τα χαλάσετε, ---- εσείς θα το κρίνετε κι όχι ο "είστε όλοι σας τόσο βαρετοί ενώ εγώ δεν είμαι". Θέλει δε να χαντακώσει και τον nobody στα καταγώγια.

Και ρωτάμε εμείς οι βαρετές drama-queen ενοχλήσαμε κανένα και πετάγεσαι σαν προστάτης να γλυτώσεις τον nobody πατερούλη;

Πρέπει να είναι η ασυναρτησία της πρότασης, της αριστερίστικης ενότητας όλων κάτω από την υπάρχουσα ηγεσία, χωρίς κοινές αξίες, αρχές, όρια τακτικής και στρατηγικής, χωρίς αναφορά στους στόχους της οργάνωσης, που κάνει κάποιον nobody χρήσιμο στις υπάρχουσες δομές οργάνωσης; Για αφισοκολλητής κάνει. Για να μας εξηγήσει ο μη-βαρετός, μετά από 3 δεκαετίες, πως τα μέλη εναλλάσσονται σαν να είναι πόρτες που στριφογυρίζουν, αλλά οι ηγεσίες παραμένουν ως έχουν; Ποιά οντότητα απειλείται περισσότερο από αυτή τη συζήτηση; Αυτή που επιδιώκει την μη-οργάνωση, αυτή που επιδιώκει την οργάνωση μόνο μέσω υπάρχουσας δομής οργάνωσης, ή αυτών που επιδιώκουν την πραγματική οργάνωση από τα κάτω και αποτελεσματικά; Και γιατί η τρίτη οντότητα σας φαίνεται κάποιον βαρετή;

Αυτοί που έχουν δομήσει τα κάστρα και τους ναούς της ιδεολογίας τους κατ' εικόνα και κατ' ομοίωση του Λενινιστικού κόμματος βρίσκουν βαρετές τις συζητήσεις "εδώ" και απειλητικές προς τις δομές τους. Αυτοί που έχουν μείνει χωρίς δουλειά είναι οι απεσταλμένοι "ασφαλίτες" να υπονομεύσουν το κίνημα. Πως να υπονομεύσεις ένα κίνημα όταν αυτο-υπονομεύεται επιτρέποντας τοποθετήσεις όπως: "να σταματήσει αυτή η συζήτηση εδώ, από κοντά και σε διαδικασίες"; Εσείς ξέρετε γιατί πρέπει να σταματάει η συζήτηση εδώ, αξιακά πρέπει να ακούμε τους "μεγαλύτερους", χωρίς καμία επιχειρηματολογία για τους λόγους που πρέπει να σταματήσει.

Ε, όχι, δεν καταλαβαίνω, ποτέ δεν κατάλαβα, και ίσως και ποτέ να μην καταλάβω γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ελευθεριακό επιχείρημα για τους λόγους που πρέπει να σταματήσει η οποιαδήποτε συζήτηση.

από Είστε τόσο βαρετοί 14/08/2017 10:50 πμ.


Ηρθα λέει στο χώρο ο άλλος για "ταξική πάλη". Για ταξική πάλη πας στα σωματεία στο χώρο έρχεσαι για πολιτικό αγώνα. Πολύ καλά κάνεις και νοιώθεις "μεγάλος μαλάκας" ιδιαίτερα αφού συνεχίζεις να χαλάς χρόνο και κόπο αντί να κοιτάξεις τη δουλειά σου να πας μπροστά.
Ενα 500αρικάκι το μήνα για full ωράριο είναι ο μισθός των κομματικών τρολ και δεν έχουν ούτε καλοκαίρι ούτε χριστούγεννα. Γράφουν στο facebook, γράφουν στα σχόλια στα σάιτ γράφουν και εδώ. Μήπως το "ήμουν αγνός και με εκμεταλλεύτηκαν συμφεροντολόγοι" σας θυμίζει αντικομμουνιστική προπαγάνδα του 50; Πολύ καλά κάνει.
Γιατί λέει δεν είναι αξιόπιστα εδώ που ο καθένας γράφει απο 10 φορές με 10 ψευδώνυμα, κατηγορεί οποιονδήποτε χωρίς συνέπειες; Σπάω το κεφάλι μου, θαχρειαστώ τη βοήθεια του κοινού.
Ο παρατρίτος αφού είδε μέχρι και σεξισμό (σου λέει ο βλαξ αφού εδώ μέσα τον έχουν ψωμοτύρι τον σεξισμό ας ρίξω κι εγώ ένα), θεωρεί το indy "συλλογικότητα" (γλυψ) και πιστεύει πως αλιεύω κόσμο για χάρη οργανώσεων που μεταξύ τους δεν έχουν καν σχέσεις.
Παιδιά, θα είναι δύσκολη΄χρονιά φέτος κι ανδεν πάτε διακοπές θα τα παίξετε,αλλά να μου πεις με 500 ευρώ δεν πας ούτε στη Γλυφάδα. Νομίζω χρειάζεστε λίγη ταξική πάλη.

από nobody 14/08/2017 3:22 μμ.


Από ότι κατάλαβα μερικοί έχουν θέμα με τις 2 ομοσπονδίες και καλά κάνουν και δικαίωμά τους. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: Οι αναρχικοί δεν αναγνωρίζουν την ταξική πάλη; Δηλαδή όποιος αναγνωρίζει την ταξική πάλη θεωρείται κομμουνιστής; Αν προσωπικά ήθελα ''ηγεσία'' κτλ θα πήγαινα να γραφόμουν σε κάποιο κόμμα, όμως είμαι εδώ προσπαθώντας, έστω και μέσω του indy(μέχρι στιγμής δεν ήμουν σε κάποια συνέλευση,διότι εδώ που μένω δεν υπάρχει κάποια) να ακούσω γνώμες από όλους και να κατανοήσω κάποια πράγματα. Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες που απάντησαν και υπενθυμίζω ότι οι απορίες μου εξαρχής έγιναν καθαρά για λόγους ενημέρωσης και κατανόησης. Ούτε προσπάθησα να συκοφαντήσω το κίνημα, ούτε να μηδενίσω τους αγώνες κανενός(γιατί είδα και τέτοιο σχόλιο).

από ΑΝΑΡΧΙΑ - ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ 14/08/2017 7:57 μμ.


Γιατί υπονομεύουν επικοινωνιακά τα μαγαζάκια που έχουν στήσει διάφοροι για να βγάζουν φράγκα στην πλάτη των κινημάτων. Η αριστερά ξεμπέρδεψε πολύ νωρίς από τους ενοχλητικούς που διαμαρτύρονταν για τα μαγαζάκια (που αμέσως μετά έγιναν επίσημες μπίζνες και ΜΚΟ), στην αναρχία όμως είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί δε χρειάζεσαι την έγκριση κάποιου τσοπάνη για να αυτοπροσδιοριστείς ως αναρχικός. Δε μπορούν να σε διαγράψουν από κάπου.

από DramaQueen (βαρετή) 14/08/2017 8:31 μμ.


Πως να ενωθούμε όλοι εμείς, υπό ποιά βάση; Αν είσαι κομμουνιστής αναγνωρίζεις την ταξική πάλη. Αν δεν την αναγνωρίζεις σίγουρα δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής. Αλλά το να την αναγνωρίζεις απλά, κι ο Βαρδινογιάννης την αναγνωρίζει, δεν σε κάνει κομμουνιστή. Εδώ έχουμε όμως αυτούς που και δεν την αναγνωρίζουν αλλά είναι και αντικομμουνιστές. Με αυτούς θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ένωση; Αλλά και οι ομοσπονδίες που λενε ότι υπάρχουν, υπάρχει μία με συνέπεια και εμφάνιση. Η άλλη είναι μόνο στα χαρτιά και συνήθως μιλάει μια ομάδα εκ μέρους της, δεν ακούγεται κάποια δεύτερη για να πούμε ότι υπάρχει πια μια τέτοια ομοσπονδία. Αλλά, το θέμα δεν είναι η ομοσπονδία αν συζητιέται από άτομα. Τα άτομα θα πρέπει πρώτα να μπουν ή να φτιάξουν ομάδα και μετά εκεί να μιλήσουν περί ομοσπονδίας. Αν υπάρχει ομοσπονδία που γράφει άτομα, μόνο ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να είναι. Δε ξέρω για άλλες πόλεις, αλλά σε τούτη τη μεγάλη οι ομάδες έχουν τα σπίτια τους. Οι υπόλοιποι για να οργανωθούμε είχαμε ένα κτήριο, το Γκίνη. Κάποιοι φρόντισαν να το κάψουν αυτό το αποκούμπι και οι περισσότεροι άλλοι δεν τους ενδιέφερε. Να μοιραστούμε όλοι τις αυθαιρεσίες κάποιων που μεταξύ πιόματος παίζουν με τα μπουκάλια δεν γίνεται. Έτσι καταλήξαμε να μιλάμε ΜΟΝΟ από εδώ! Γιατί από κοντά θα έπεφτε πια πολύ ξύλο μεταξύ μας.

από (Α) 14/08/2017 11:58 μμ.


Όχι εδώ αυτές οι συζητήσεις. Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητούνται στις διαδικασίες. Μόνο κακό κάνει να γράφονται δημόσια. Μην παίζετε με τα νεύρα και την ανεκτικότητα της ΣΟ μερικοί.

από ένας αναρχικός χωρίς ένσημα 15/08/2017 12:29 μμ.


Είναι κακό να λέμε ότι υπάρχουν συλλογικότητες που είναι μαγαζάκια; Ότι υπάρχουν συλλογικότητες κλειστά κλάμπ; Για ποιόν ακριβώς είναι κακό να το λέμε αυτό; Για τους πιτσιρικάδες που θα αποφύγουν την παραμύθα κάποιου αναρχοπατερούλη, μήπως;

από τα μεγάλα λόγια 15/08/2017 4:45 μμ.


Όχι εδώ αυτές οι συζητήσεις. Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητούνται στις διαδικασίες.

Ωραία πες μας λοιπόν πότε και που είναι η επόμενη ανοιχτή συνέλευση για το θέμα, γιατί στο ημερολόγιο δεν αναφέρεται κάτι σχετικό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License