Μέλη και  υποστηρικτές της LGBT κοινότητας  μάχονται  ενάντια στο Ισλαμικό Κράτους (ISIS) στο πεδίο της μάχης της Συρίας μετά από τρία χρόνια διωγμών, κατά τα οποία η κοινότητα τους υπέστη λιθοβολισμούς, εκτελέσεις από στέγες και θανάσιμα πυροβολισμούς σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης LGBT στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Μια ομάδα διεθνιστών εθελοντών που αγωνίζονται με τις κουρδικές δυνάμεις εναντίον του ISIS στη βόρεια Συρία, κήρυξε την πρώτη στρατιωτική μονάδα LGBT που δημιουργήθηκε για να πολεμήσει την φονταμενταλιστική ομάδα . Το όνομά της. The Queer Insurrection and Liberation Army, ή TQILA. Οι Διεθνείς Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις (IRPGF), ένα αναρχικό κίνημα, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της ομάδας τη Δευτέρα.

Το IRPGF είναι μια μονάδα του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, μια συνάντηση διεθνιστών μαχητών που ταξίδεψαν στη βόρεια Συρία για να πολεμήσουν το ISIS στο πλευρό της κουρδικής πολιτοφυλακής που είναι γνωστή ως YPG ή Μονάδες Προστασίας του Λαού. Συστάθηκε μόλις τον Απρίλιο, στα πλαίσια της  κουρδικής-αραβικής επίθεσης για την απελευθέρωση της ανατολικής Συριακής πόλης Raqqa.

Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από την ομάδα στο Twitter  αναφέρει  ότι τα μέλη της «επιδιώκουν να σπάσουν την δυαδικότητα των φύλων και να προωθήσουν την γυναικεία επανάσταση καθώς και την ευρύτερη διφυλική και σεξουαλική επανάσταση».

 

  IRPGF

Παραμένει άγνωστο πόσοι αγωνιστές θα εμπλακούν στη μονάδα και πόσοι είναι μέλη της κοινότητας LGBT. Ο Heval Rojhilat, εκπρόσωπος της TQILA, μιλώντας στο Newsweek , δεν  αποκάλυψε αριθμούς για λόγους ασφαλείας. 

"Πολλοί από τους συντρόφους μας βρίσκονται μέσα στην κοινότητα LGBT * QI +", λέει ο Rojhilat. «Αγωνιζόμαστε ήδη στη Raqqa».

Η ομάδα απάντησε σε ένα σχόλιο στο Twitter , λέγοντας ότι το όνομα της νέας μονάδας προφέρεται ως "Tequila".

Η ομάδα συγκροτήθηκε καθώς τα μέλη της «παρακολουθούσαν με τρόμο, καθώς οι φασιστικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο επιτέθηκαν στην κοινότητα Queer και δολοφόνησαν αμέτρητα μέλη των κοινοτήτων μας αναφέροντας ότι είναι« άρρωστα »,« άρρωστα »και« αφύσικα ».

Η δήλωση, χρησιμοποιώντας ένα αραβικό ακρωνύμιο για το ISIS, συνεχίζει: "Οι εικόνες των ομοφυλοφίλων που ρίχτηκαν από στέγες και λιθοβολήθηκαν από το Daesh ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε αδρανώς".

Η δήλωση τελειώνει με το σύνθημα: “Shoot back! These faggots kill fascists!”"Το λογότυπο της ομάδας είναι ένα μαύρο πολυβόλο AK-47 σε ροζ φόντο.

Τα δικαστήρια της Σαρίας του Ισλαμικού κράτους   έχουν κηρύξει την ομοφυλοφιλία ως κύριο αδίκημα που αξίζει την αυστηρή και θανατηφόρα τιμωρία.

 

 

 

*

Εμείς, οι Διεθνείς Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις (IRPGF) ανακοινώνουμε επίσημα τη δημιουργία του TQILA, μιας υποομάδας του IRPGF που αποτελείται από τους LGBT * QI + συντρόφους καθώς και άλλους που επιδιώκουν να συντρίψουν το δυαδικό και προχωρημένο φύλο Την γυναικεία επανάσταση καθώς και την ευρύτερη σεξουαλική επανάσταση του φύλου και της σεξουαλικότητας

Τα μέλη του TQILA παρακολούθησαν με τρόμο, καθώς οι φασιστικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο επιτέθηκαν στην Queer κοινότητα και δολοφόνησαν αμέτρητα μέλη των κοινοτήτων μας αναφέροντας ότι είναι «άρρωστοι», «άρρωστοι» και «αφύσικοι». Οι εικόνες των ομοφυλοφίλων που ρίχτηκαν από στέγες και λιθοβολίστηκαν μέχρι θανάτου από τον ISIS δεν ήταν κάτι που θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε αδρανώς. Δεν είναι μόνο ο ISIS, του οποίου το μίσος για τους Queer, Trans * και άλλους μη δυαδικούς λαούς οδηγεί σε θρησκευτικά κίνητρα μίσους και επιθέσεων. Οι χριστιανοί συντηρητικοί στο βορειοδυτικό κόσμο έχουν επίσης επιτεθεί στους λαούς LGBT * QI + σε μια προσπάθεια αποσιώπησης και διαγραφής της ύπαρξής τους. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η queerfobia, homophobia και trans-φοβία δεν είναι εγγενείς στο Ισλάμ ή σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε πολλούς μουσουλμάνους, Εβραίους, Χριστιανούς, Ινδουιστές, Βουδιστές κλπ., που καλωσορίζουν τη μοναδικότητα και τους μη συμμορφούμενους ανθρώπους και μερικούς που είναι και οι ίδιοι  Queer. Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους εναντίον του φασισμού, της τυραννίας και της καταπίεσης. Επιπλέον, επικρίνουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στα συντηρητικά και φεουδαρχικά αντι-Queer αισθήματα μέσα στην επαναστατική αριστερά τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.

Η δέσμευσή μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξουσία, την πατριαρχία, την καταπιεστική ετεροκανονικότητα, την queer / homo-φοβία και την trans-φοβία ενισχύεται από τις επαναστατικές προόδους και κέρδη του αγώνα των κούρδων γυναικών. Το γεγονός ότι τα μαθήματα Jineolojî συζητούν για τις δομές των φύλων και τη σεξουαλικότητα υπογραμμίζει περαιτέρω την πρόοδο της επανάστασης στην Ροtzάβα και σε όλο το Κουρδιστάν με τις γυναίκες να πιέζουν για επαναστατικές προόδους με ταχείς ρυθμούς. Είναι αυτή η αναγκαιότητα και η επιθυμία να ενισχυθούν τα κέρδη της επανάστασης των γυναικών προωθώντας τον Queer αγώνα που έχει παρακινήσει τους Queer συντρόφους του IRPGF να διαμορφώσουν το TQILA.

 

Διεθνείς Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις IRPGF

 

Οταν ο Omar Mateen ξεκίνησε μια επίθεση πυροβολισμών στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse στο Ορλάντο τον Ιούνιο του 2016, σκοτώνοντας 49 άτομα και δηλώνοντας πίστη τον αρχηγό της ομάδας, Abu Bakr al-Baghdadi,  το ISIS αναλάμβανε την ευθύνη,. Η ομοφυλοφιλία είναι από μόνη της ένα θέμα ταμπού στη Συρία και το Ιράκ.

Από την άνοδό του στο στο Ιράκ στα μέσα του 2014,  το ISIS έχει κυκλοφορήσει μια πληθώρα εικόνων προπαγάνδας και βίντεο που δείχνουν άνδρες που κατηγορούνται ότι είναι ομοφυλόφιλοι να είναι με δεμένα τα μάτια και να ρίχνονται από τα κτίρια μπροστά από τα μεγάλα πλήθη στο αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο της ομάδας που καλύπτει το έδαφος των Ιρακινών-συριακών συνόρων. Αν οι άνθρωποι που πετάχτηκαν από τα κτίρια επιζούσαν, τότε λιθοβολούνταν θανάσιμα από το πλήθος.

Όταν συλλαμβάνονταν οι ύποπτοι ως μέλη της κοινότητας, οι ένοπλοι του ISIS ακολουθούσαν  τα βιβλία επαφών τους για να εντοπίσουν άλλους ανθρώπους που πίστευαν ότι ήταν ομοφυλόφιλοι. Για πάνω από τρία χρόνια, δεκάδες μέλη της LGBT κοινότητας  σκοτώθηκαν υπό την κυριαρχία του ISIS και πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν να φύγουν.

Στη δήλωσή της, η TQILA κατηγορεί επίσης τους χριστιανούς συντηρητικούς ότι επιτίθενται στην κοινότητα των LGBT .

Η δήλωση του TQILA αναφέρει ότι υπάρχει μια «Η επανάσταση στην Ροτζάβα»,  που καλωσορίσει όλους τους λαούς και θα λειτουργήσει ως λειτουργική δημοκρατία σε μια περιοχή γνωστή για τη θεοκρατία και την αυτοκρατορία.

Δεν είναι σαφής ο βαθμός συμμετοχής της  μονάδα  στη μάχη για την απελευθέρωση της  Raqqa. Αλλά αν η νέα μονάδα μπορεί να βοηθήσει να δωθεί ένα από τα τελικά χτυπήματα στο χαλιφάτο, θα ήταν η πιο γλυκιά από τις νίκες για τα μέλη της LGBT κοινότητας που υπέφεραν στα χέρια του ISIS. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα σχεδιάζει να σηματοδοτήσει την κοινότητα εκεί όπου κάποτε υπήρχαν τα σύμβολα του ISIS, λέει ο Rojhilat. "Θα ανεμίσουμε  τη σημαία του TQILA, τη σημαία του IRPGF και τη σημαία του ουράνιου τόξου!"

από @ 27/07/2017 9:03 πμ.


Από twitter.

-

 

από @ 27/07/2017 3:41 μμ.


Ο Mustafa ali, επικεφαλης του sdf διεψευσε την υπαρξη αυτης της μοναδας

"We in the Syrian Democratic Forces (SDF), while emphasizing our deep respect for human rights, including the rights of homosexuals, we deny the formation of such a battalion within the framework of our forces and we consider this news to be untrue"

από εν@ς 28/07/2017 11:39 μμ.


ε το sdf  πλατφορμα ειναι συμμαχιας των εκει δυναμεων-χοντρικα μιλωντας. δε σημαινει κατι ιδιαιτερο η δηλωση αυτη δηλαδη δεν ... ειναι κατι που σημαινει οτι ειναι ψεμα. ενα μικρο θεματακι ειναι το απο ποια σελιδα κυκλοφορησε Αρχικα το οτι δεν ισχυει ο σχηματισμος αυτου του σωματος. απο εξωτερικο θαρρω ηταν και απο φιλοασαντ πλευρα αρχικα. αυτα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License