Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας στην Μόρια – Η Απεργία πείνας συνεχίζεται


Σήμερα το πρωί πολλοί μπάτσοι μπήκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Μόρια για να βρουν άτομα τα οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για άσυλο. Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. Η απεργία πείνας του Arash Hampay, του Kozhin Hussein και του Bahrooz Arash συνεχίζεται.

Στις 6:30 π.μ., αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί μπήκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας και άρχισαν να αναζητούν και να συλλάβουν δεκάδες ανθρώπους. Οι μπάτσοι και οι στρατιωτικοί συνεργάζονταν μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ιδιαίτερα άτομα τα οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου τους. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για να απελάσουν αυτούς τους ανθρώπους.

Οι μπάτσοι επίσης αναζητούσαν με φωτογραφίες για τα άτομα που συμμετείχαν  την περασμένη εβδομάδα στις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν στο στρατόπεδο – φυλακή. Οι μπάτσοι εκτός από τους ελέγχους στην Μώρια πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες και στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς.  Στο νησί έχουν μεταφερθεί 300 επιπλέων μπάτσοι για να διεκπεραιώσουν το αξιοθρήνητο έργο της απέλασης ανθρώπινων ζωών.

 

απο την διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

 

Μετά την απελευθέρωση του Amit Hampay από το στρατόπεδο- φυλακή της Μώριας συνεχίζονται οι απεργίες πείνας  των Arash Hampay, Kozhin Hussein και Bahrooz Arash. Ο Arash Hampay δημοσίευσε χθες μια δήλωση. Εδώ είναι η πλήρης δήλωση:

 

Ναι , μπορείτε να μας βασανίζετε, να μας φυλακίσετε, να μας ταπεινώσετε, να κάνετε ό, τι επιθυμεί η καρδιά μας μαζί μας. Γνωρίζετε καλά ότι οι πρόσφυγες είναι οι πιο άστεγοι, οι πιο μοναχικοί και οι πιο ανυπεράσπιστοι. Αν κανείς δεν ενδιαφέρετε και δεν στέκεται μαζί τους, κανένας δεν θα τους υπερασπιστεί και θα σας αντιταχθεί για χάρη τους. Γνωρίζετε καλά ότι οι κυβερνήσεις μας δεν είναι σαν τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά, της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και των άλλων που υπερασπίζονται και προστατεύουν τους πολίτες τους όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εξωτερικό και δημιουργούν διεθνή κρίση για χάρη των πολιτών τους. Εάν είχαμε κράτη που μας νοιάζονταν, δεν θα είμαστε πρόσφυγες στις χώρες σας. Δεν θα βασανιζόμασταν στις φυλακές σας. Το γνωρίζετε καλά και φαίνεται ότι είστε πολύ άνετοι με αυτή τη γνώση.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα αγωνιστούμε όσο αγωνιζόμαστε στη χώρα μας ενάντια στις αδικίες και δεν θα σιωπήσουμε.

Και οι δυο μας θα απεργήσουμε. Μπορείτε να χτυπήσετε με τα σπαθιά σας, τα μαστίγιά σας, τις φυλακές σας, αλλά θα χτυπήσουμε με το στυλό και το κερί μας. Δεν θα χτυπήσουμε το σπαθί μας στο σκοτάδι για να δείξουμε τη δύναμή μας, θα  ανάψουμε ενα κερί. Το στυλό και το κερί μας είναι πιο ισχυρό από το σπαθί σας. Ξέρουμε και ξέρετε ότι θα σας νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα του Δαβίδ ενάντια στον Γολιάθ. Είμαστε οι άνθρωποι, είστε η κυβέρνηση. Επιτέλους το γεύμα της νίκης θα καταναλωθεί από τον λαό, όπως πάντα. Αντί να χρησιμοποιείτε μια θεραπευτική κρέμα στις πληγές μας, χρησιμοποιείτε αλάτι. Αλλά ας περάσει και αυτό.

Kozhin Hussein, Bahrooz Arash βρίσκονται σε απεργία πείνα για 26 ημέρες. Θα πρέπει να απελευθερωθούν όπως απελευθερώθηκε ο Amir Hampay. Από αυτό θα κληρονομήσετε μόνο την ντροπή. 
Επιμένουμε στην υπόσχεσή μας. Και οι τρεις μας θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας μέχρι την ημέρα που θα απελευθερωθούν οι Bahrooz και Kozhin.

Arash Hampay

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License