Ενημέρωση από τα πεδία της μάχης στην Τουρκία και την Ροτζάβα


Οι HPG ανακοινώνουν τον απολογισμό του πολέμου των δύο τελευταίων χρόνων.

Το Γραφείο Τύπου των HPG ανακοίνωσε τον απολογισμό του πολέμου για τα δύο χρόνια  της περίοδο από 24 Ιουλίου 2015 έως 23 Ιουλίου 2017.

 

Ο απολογισμός του Γραφείου Τύπου των HPG αποτελείται από λεπτομέρειες συγκρούσεων τα τελευταία δύο χρόνια, στις οποίες σκοτώθηκαν 6353 Τούρκοι στρατιώτες - 72 από τους οποίους είναι υψηλόβαθμοι - και 1116 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους.

Η δήλωση στον δικτυακό τόπο των HPG περιλαμβάνει την ακόλουθη εκτίμηση σχετικά με την πολιτική πρόοδο της εν λόγω διαδικασίας:

"Η διαδικασία δημοκρατικής επίλυσης που ξεκίνησε ο Leader Apo, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την επιδείνωση της απομόνωσης στην φυλακή του İmralı,, η οποία στόχευε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, είχε δηλωθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη σε ιστορική διακήρυξη του Newroz του 2013. Μετά από συνομιλίες σχεδόν δύο ετών, η διαδικασία τέθηκε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με την συμφωνία των 10 σημείων του Dolmabahçe  τον Φεβρουάριο του 2015.

Το γεγονός ότι το τουρκικό κράτος - παρά τις εξελίξεις αυτές - επιδίωξε να προκαλέσει μια σύγκρουση μέσα από αργοπορημένες και συνεπώς προκλητικές προσπάθειες που ανέπτυξε ως ειδική πολεμική τακτική κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών και το γεγονός ότι προετοιμαζόταν πάρα πολύ για έναν πόλεμο , κατανοήθηκε σαφώς μέσω των επιθέσεων που πραγματοποίησε σε πρακτικούς όρους.

Βασιζόμενος στην καταστολή του Αγώνα Ελευθερίας του Κουρδιστάν για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του για δικτατορία, ο Ερντογάν,  συνάπτει συμμαχία με το ΜΗΡ και επιδιορθώνει τις σχέσεις του με κάποιες ξένες δυνάμεις, κήρυξε πόλεμο εναντίον του κινήματος μας διενεργώντας εκτεταμένες εναέριες επιθέσεις στις βάσεις ανταρτών στο  Βόρειο και Νότιο Κουρδιστάν στις 24 Ιουλίου 2015.

Η συμπερίληψη μιας πολιτικής γενοκτονίας ενάντια στο Κουρδιστάν, ακόμη το 2015, με το σύστημα της επιδείνωσης της απομόνωσης και των ψυχολογικών βασανιστηρίων εναντίον του ηγέτη μας, η συμμαχία ΑΚΡ-ΜΗΡ σαφώς αποκάλυψε με τις πρακτικές εναντίον του Ηγέτη Apo ποια είναι τα σχέδιά τους ενάντια στο μέλλον του λαού μας και πόσο εχθρικές οι πολιτικές τους ήταν.

Όπως ο καθένας βλέπει από το Σχέδιο κατάρρευσης που προετοιμάστηκε με απόρρητο τρόπο, αλλά παρουσιάστηκε στο κοινό με κάποιο τρόπο, η συμμαχία του ΑΚΡ-ΜΗΡ σχεδίαζε μια εκτεταμένη επίθεση για να εξαλείψει το κίνημα της ελευθερίας μας, να αναγκάσει τον λαό μας να παραδοθεί και να εξουδετερώσει τον ηγέτη μας, Αντιμέτωπο με την έντονη αντίσταση από το λαό και τις αντάρτικες δυνάμεις μας κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων όλων αυτών των επιθέσεων δεν πέτυχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πρώτον, η συμμαχία του AKP-MHP αντιμετώπιζε τη μεγάλη αντίσταση του λαού μας που ανακήρυξε τη δημοκρατική αυτονομία στις γειτονιές και τις πόλεις και από τις δυνάμεις των YPS που έγραψαν επικούς γενναιότητας σε αρκετές πόλεις, κυρίως στις Sur, Cizre, Hezex, Nusaybin , Σιρνάκ και Γκέβερ και το Σχέδιο Σύμπραξης προκαλέστηκε έτσι ώστε να καταρρεύσει ακόμη στα πρώτα βήματα του χάρη στην αντίσταση στις πόλεις.

Την ίδια στιγμή, ο αγώνας που δόθηκε από τις αντάρτικες δυνάμεις μας - βασισμένη στο πνεύμα αυτοθυσίας που εκφράζει ο ηγέτης Αρο - κατά των φασιστικών γενοκτόνων και αποικιοκρατικών επιθέσεων του τουρκικού κράτους σε πόλεις και αστικές περιοχές για δύο χρόνια, απέδειξε και πάλι την ανίκητο του αντάρτικου και ανέκοψε τους στόχους του αποικιοκρατικού τουρκικού κράτους.

Επίσης, η φασιστική συμμαχία του ΑΚΡ-ΜΗΡ έχει νικηθεί μπροστά στην  επανάστασης της Ροτζάβα με στρατιωτική και διπλωματική έννοια και δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους προγραμματισμένους στόχους τους στο νότιο Κουρδιστάν. Το τουρκικό κράτος προέβη περισσότερο σε εκφοβισμό μέσω εκτεταμένων βομβαρδισμών στα βουνά και στα χωριά του Κουρδιστάν, δείχνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είναι μια δύναμη εισβολής και εχθρού του λαό μας για άλλη μια φορά. Παρά το γεγονός αυτό, ως μέρος του ψυχολογικού πολέμου κατά της επανάστασης και του λαού μας, η αλήθεια έχει κρυφτεί από το τουρκικό και το παγκόσμιο κοινό και προσπάθησαν να κάνουν τις δυνάμεις τους να φανούν επιτυχείς με τους υπερβολικούς αριθμούς που ανακοίνωσαν. Αλλά η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτή η επίθεση εναντίον του λαού μας και των δημοκρατικών δυνάμεων στην Τουρκία έχει ακυρωθεί. Ο αγώνας των ανταρτών ενάντια στη φασιστική νοοτροπία της συμμαχίας ΑΚΡ-ΜΗΡ που θέλει να θεσμοθετήσει το φασιστικό σύστημα στην Τουρκία μέσω της εξάλειψης του Κινήματος Ελευθερίας του Κουρδιστάν και ο ανταρτοπόλεμος του, απέδειξε ότι το κίνημά μας δεν είναι μόνο η θεμελιώδης δύναμη για την ελευθερία του Κουρδιστάν αλλά και μια θεμελιώδη δύναμη για τον αγώνα για δημοκρατία στην Τουρκία. Είναι πολύ σαφές ότι η επιτυχία της αντίστασης του ανταρτοπόλεμου εναντίον αυτού του φασιστικού κύματος που προσπαθούν να οικοδομήσουν θα ανοίξει το δρόμο για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Τουρκία.

Η αντίσταση της αυτοθυσίας.

Αλλά αυτός ο αγώνας δεν είναι χωρίς απώλειες, και επιδιώκεται μόνο με την πληρωμή ενός βαρίου τιμήματος. Οι επιθέσεις του φασισμού έχουν σταματήσει από τα παιδιά των λαών μας που αγωνίζονται και θυσιάζουν τη ζωή τους και έχουν βάλει τα θεμέλια για μια ισχυρή πορεία προς ένα ελεύθερο μέλλον. Το σημείο που έχει φτάσει ο αγώνας μας μέσω αυτής της αντίστασης είναι μια ιστορική διαδικασία, όπου δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την πορεία της ελευθερίας προς την επιτυχία.

Χαιρετίζουμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό όλους τους ηρωικούς μάρτυρες που δημιούργησαν αυτή την ιστορική διαδικασία με την επική τους αντίσταση και μας έδωσαν την ευκαιρία για επιτυχία, σκύβουμε μπροστά στη μνήμη τους και επαναλάβουμε την υπόσχεσή μας να μεταφέρουμε τη μνήμη τους στον αγώνα για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν και του ηγέτη Apo.

Ο απολογισμός του πολέμου.

Αναφορικά με την αποκάλυψη των αληθειών, αποτελεί το πλέον επαναστατικό καθήκον να μοιραζόμαστε με το κοινό και τον λαό μας τον απολογισμό των αποτελεσμάτων που αποκάλυψε αυτή η διετή διαδικασία αντίστασης των δυνάμεων των HPG που αποτελούν μια φάση της ολικής αντίστασης στην ιστορική μας πάλη."

Οι HPG ανακοίνωσαν τον ακόλουθο απολογισμό πολέμου επί δύο έτη για την περίοδο μεταξύ 24 Ιουλίου 2015 και 23 Ιουλίου 2017:

Επιχειρήσεις εδάφους: 746

Επιθέσεις με αεροπλάνα και ελικόπτερα: 1246

Επιθέσεις με τεθωρακισμένα , όλμους , ρουκέτες και πυροβολικό: 2338

Συγκρούσεις: 333

Ενέργειες των δυνάμεων των ανταρτών: 2239

Ενέργειες και αντιπαραθέσεις με μη επαληθευμένα αποτελέσματα: 559

Απώλειες του εχθρού (αστυνομία, στρατιώτες): 6353 (72 από τους οποίους είναι υψηλόβαθμοι)

Τραυματίες στις τάξεις του εχθρού: 2261

Καταστράφηκαν στρατιωτικά οχήματα: 376 (συμπεριλαμβανομένων 15 τανκ)

Φθορές σε στρατιωτικά οχήματα: 209 (συμπεριλαμβανομένων 6 τανκ)

Αεροπλάνα και  ελικόπτερα Cobra και Sikorsky που κατερρίφθησαν : 5 ελικόπτερα  Sikorsky, 5 Cobra, 1 μαχητικό αεροσκάφος F16

Ελικόπτερα Cobra και Sikorsky που υπέστησαν ζημία: 85

Αντάρτες που μαρτύρησαν: 1116

Αντάρτες που  αιχμαλωτίστηκαν: 30

.................................................................................................................................

 

Οι  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν απελευθερώσει το 45 τοις εκατό της πόλης Raqqa

 

Η εκπρόσωπος της αίθουσας επιχειρήσεων της εκστρατείας  «Οργή του Ευφράτη», Jeihan Sheikh Ahmad, ανακοίνωσε ότι οι μαχητές των SDF κατέλαβαν τον έλεγχο σε οκτώ γειτονιές ή το 45% της πόλης Raqqa μετά από 47 ημέρες χωρίς παύση επιχειρήσεων  κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου..

Η Jeihan επεσήμανε ότι οι SDF πολιορκούν στους τρομοκράτες του Χαλιφάτου από τέσσερις κατευθύνσεις, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκαθάρησης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις τέσσερις κατευθύνσεις.

η εκπρόσωπος των SDF πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Χαλιφάτο και των κουρδικών δυνάμεων σε έξι συνοικίες της πόλης της Raqqa.

Η Jeihan δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα απελευθερωθούν οι δύο γειτονιές του Hosham Abdul Malek στο Νότο και του Al-Barid στα βορειοδυτικά της πόλης.

Πηγές ανέφεραν ότι οι SDF συνεχίζουν να πλήττουν τις θέσεις του Χαλιφάτου από διάφορες κατευθύνσεις και προωθούνται προς το κεντρικό τμήμα της πόλης.

Πρόσθεσαν ότι οι Κούρδοι μαχητές εκδίωξαν τους άντρες του Χαλιφάτου από την ιστορική Ακρόπολη του Haron al-Rashid και κατάφεραν να προχωρήσουν 700 μέτρα στη γειτονιά προς το κέντρο της πόλης.

Οι πολιτοφύλακες των SDF, εν τω μεταξύ, κατέλαβαν την πλατεία al-Mazareh βόρεια της γειτονιάς al-Barid.

Οι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στην παλιά γειτονιά της Raqqa και κέρδισαν τον έλεγχο πάνω από το ήμισυ της φτάνοντας στο Παλιό Μεγάλο Τζαμί.

Επίσης, οι αγωνιστές των SDF έσπρωξαν το ISIL από το 75% του Αρχαίου Τείχους του Raqqa και πλησίασαν τα σιλό της πόλης.

Οι δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων κατέλαβαν επίσης τον έλεγχο των χωριών Ajil και Kasreh Mohammad Aqa.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι  νέες δυνάμεις αποστέλλονταν στην πόλη της Raqqa για να συναντήσουν τους συντρόφους τους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License