Φύλλο Πορείας αρ. ΙΙ

«Μνήμη, παρόν και μέλλον συνδέονται με ένα αόρατο νήμα φτιαγμένο από πόνο και ελπίδα. Πόνο για αυτούς που έμειναν πίσω και πλέον εμφανίζονται μόνο ως φαντάσματα που στοιχειώνουν τον ύπνο τους. Ελπίδα για όσους πεισματικά αναζητούν τα ίχνη στο χιόνι στην ξέφρενη πορεία για μια αδούλωτη ζωή».

post image

«Μνήμη, παρόν και μέλλον συνδέονται με ένα αόρατο νήμα φτιαγμένο από πόνο και ελπίδα. Πόνο για αυτούς που        έμειναν πίσω και πλέον εμφανίζονται μόνο ως φαντάσματα που στοιχειώνουν τον ύπνο τους. Ελπίδα για όσους πεισματικά αναζητούν τα ίχνη στο χιόνι στην ξέφρενη πορεία για μια αδούλωτη ζωή».

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι. Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες. Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί προσμένουν κάτι νέο να φανεί. Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες. Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε, βουβός, φαρμακωμένος στέκει και θωρεί τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, μην έχεις πια την πείνα για καμάρι. Οι αγώνες πού χεις κάνει δε φελάνε το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε. Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή, του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο διεθνιστικός αλληλέγγυος αγώνας είναι σήμερα πνοή που δίνει ζωή στην ελπίδα που απομένει τελευταία στον εφιάλτη, υπαρξιακό, κοινωνικό, πολιτικό που μας κυριεύει παγκόσμια. Είναι αυτός που σπάει στην πράξη όλα τα στηρίγματα του κατεστημένου κόσμου απ’ τα θεμέλιά του. Την καθεστηκυία κοινωνική αφήγηση και συνοχή, τους ιεραρχικούς και τυραννικούς θεσμούς, τις καταπιεστικές αλυσίδες, τα σύνορα που χωρίζουν, τα κράτη που εξουσιάζουν, τις συντηρητικές και αντιδραστικές ελίτ που κυβερνούν.

Το κουρδικό επαναστατικό κίνημα κοινοτικής συνομοσπονδιακής αυτονομίας, διαλέγεται στην πράξη με τα ερωτήματα των καιρών, παλεύοντας με το αδύνατο και ορίζοντας το δικό του παρόν και μέλλον, την δική του αυτονομία σε διαλεκτική και οργανική σχέση με την αυτονομία των άλλων.

Σήμερα, αγωνιζόμενος συντροφικά πλάι του, πλάθεται το προζύμι της αντίστασης εναντίον του καπιταλισμού και της κυριαρχίας στο αύριο. Ενός συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης, το οποίο επιχειρεί παγκόσμια, δημιουργώντας πόλεμο, φρίκη και αδικία και το οποίο οφείλουμε, το συντομότερο, να στείλουμε στα σκουπίδια της πανανθρώπινης ιστορίας.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Η συλλογική, πανανθρώπινη μνήμη και συνείδηση, ανατροφοδοτούμενη μέσα στο ιστορικό συνειδητό και ασυνείδητο από νέους αγώνες, επανα-νοηματοδοτεί την ρευματική κίνηση των ριζοσπαστικών-επαναστατικών σωμάτων. Κάθε νέα απελευθερωτική εφόρμηση είναι ένα άλμα πίστης στο κενό, το οποίο πατά στέρεα στην ουσία των κινήτρων και των σκοπών της.

__________________________________________________________________________________________________________

 

 

Καλή Αντάμωση ή Αντί Επιλόγου

«… η τάξη ξέχασε τόσο το μίσος, όσο και το πνεύμα θυσίας. Γιατί τρέφονται και τα δύο από την εικόνα των υποδουλωμένων προγόνων και όχι από το ιδανικό των απελευθερωμένων εγγονών».

 

“Αγαπητοί σύντροφοι,

Με το σημείωμά μου τούτο θα προσπαθήσω να τραβήξω την προσοχή σας στα πιο κάτω.

Οι δυνατότητες υπήρχαν όλες… …αν εμείς –εσείς δηλαδή- ήσασταν ικανοί να δημιουργήσετε στην Ελλάδα διαφορετική κατάσταση, με μια ορθή και συνεπή πολιτική και όχι γεμάτη «αριστερά» και δεξιά οπορτουνιστικά λάθη

Αν δεν σας ήταν εύκολο να γνωρίζετε προοπτικά τις προθέσεις της … αντίδρασης, τώρα, θέλω να πιστεύω πως πρέπει να μπορείτε να τις βλέπετε. Πρόθεσή τους είναι… …να οργανώσουν και να διεξαγάγουν με πλεονεκτικές γι’ αυτούς συνθήκες τον εμφύλιο πόλεμο μ’ όλα τα μέσα…

Εσείς δεν τα βλέπετε όλα αυτά. Έχετε απομονωθεί από τη λαϊκή μάζα και έχετε χάσει τον παλμό της. Συνέλθετε έστω και τώρα. Δεν είναι αργά. Αργότερα σίγουρα θα είναι πολύ αργά και θα χρειαστούν τεράστιες θυσίες σε κόπους και σε αίμα για ν’ αρχίσει κάτι σοβαρό. Μην αφήνεται να θρονιαστεί η αντίδραση οριστικά.

Μην αυταπατάστε ότι τα όπλα που κρύψαμε θα μπορέσετε αργότερα να τα χρησιμοποιήσετε. Όχι! Θα τα βρουν σε λίγο οι εθνοφύλακες, χρησιμοποιήστε τα –έστω και μέρος τους- από τώρα. Βγάλτε από τώρα, έστω και λίγους αντάρτες, έστω από μια ομάδα σε κάθε επαρχία. Μην τη χρωματίζετε ως δική σας ή ως συνέχεια του ΕΛΑΣ. Αφήστε την καμουφλαρισμένη, αφού δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να ξαναπάρει τα όπλα ο ΕΛΑΣ. Δε θέλετε εμένα επικεφαλής τους; Βρείτε έναν άλλον. Πάντως μην κάνετε το έγκλημα να αργείτε. Ενεργήστε σύντομα και δραστήρια.

Εύχομαι να σκεφτείτε ώριμα έστω και την τελευταία στιγμή"

Εν πορεία 24/3/45

Συντροφικά  Άρης Βελουχιώτης

--------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Εν πορεία 23/7/17

Ο. Σ. (Ε.Σ.Δ.Α.)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License