(Μυτιλήνη) Ενημέρωση για την εξέλιση της υπόθεσης των 35 διωκόμενων της Μοριας και των Απεργών Πείνας

(Μυτιλήνη) Ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης των 35 διωκόμενων της Μοριας και των Απεργών Πείνας

post image

Τις προηγούμενες 2 μέρες συνολικά περάσαν από τον ανακριτή οι 31 από τους 35 συλληφθέντες για τα γεγονότα της Τρίτης 18/07 στο κέντρο κράτησης της Μόριας. Από τους υπόλοιπους 4, οι 3 δεν πέρασαν μετά από αίτημα των δικηγόρων τους η ανάκριση να γίνει παρουσία διερμηνέα στην μητρική τους γλώσσα κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Ο 4ος είναι ο Σενεγαλέζος που παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκε στο σβέρκο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά την προανάκριση ο ανακριτής έλαβε υπόψιν του μόνο τις καταθέσεις των αστυνομικών αποφασίζοντας την προφυλάκιση για όλους. Οι καταθέσεις των μεταναστών που μαρτυρούσαν ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και τα βίντεο που έδειχναν ολοκάθαρα την βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και τις τυφλές συλλήψεις οποιουδήποτε βρισκόταν μπροστά τους κατά την επιχείρηση που πραγματοποίησαν κατόπιν των επεισοδίων δεν λήφθηκαν καν υπόψιν. Η πλειοψηφία των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια είχε εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού (κατάγματα στα άκρα, εκδορές, θλαστικά τραύματα, κ.α.) Οι αστυνομικές αρχές αρνούνταν να τους μεταφέρουν για φροντίδα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και μερική φροντίδα προσέφεραν σε κάποιους εξ αυτών γιατροί από ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο νησί, κατά την παρουσία τους στο δικαστήριο την Παρασκευή και στο αστυνομικό τμήμα τη χτεσινή ημέρα. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που δεν έχει δεχτεί ακόμα καμία βοήθεια, ενώ χαρακτηριστικά η πληγή που έφερε ένας μετανάστης στο κεφάλι μετά από χτύπημα αστυνομικού ήταν μέχρι και χθες ανοιχτή. Την ίδια στιγμή παραμένουν όλοι εξαντλημένοι, ενώ πολλοί είναι ξυπόλητοι. Κάποια είδη πρώτης ανάγκης τους παραχωρήθηκαν από αλληλέγγυους που τους τα μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Οι προφυλακισθέντες αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Κάποια καλά νέα υπήρξαν ωστόσο σε ένα άλλο αγώνα που διεξάγεται στις τελευταίες μέρες στη Λέσβο. Ο Amir Hampay, ένας από τους απεργούς πείνας που βρίσκονται κρατούμενοι στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της Μόριας, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Amir, κρατούνταν τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ είχε γίνει προσπάθεια απέλασης του, παρόλη την ένσταση που είχε κατατεθεί στο διοικητικό δικαστήριο ενάντια στις απορριπτικές αποφάσεις στο αίτημα ασύλου του. Οι υπόλοιποι 3 απεργοί, ο αδελφός τους Amir, Arash Hampay και οι Hoseyn Kozhin και Aresh Bahruz συνεχίζουν την απεργία πείνας, βρισκόμενοι πλέον στην 25η μέρα.

Άμεση απελευθέρωση των 35 διωκόμενων της Μόριας

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License