(Μυτιλήνη) Προανάκριση των 35 Συλληφθέντων από το κέντρο κράτησης της Μόριας

Προανάκριση των 35 Συλληφθέντων από το κέντρο κράτησης της Μόριας

post image

Από το πρωί περνάνε σε ομάδες των 6 οι μετανάστες που συλλήφθηκαν κατά την εισβολή της αστυνομίας στο κέντρο κράτησης της Μόριας μετά τις διαμαρτυρίες της 18/07. Με απόφαση του ανακριτή οι πρώτοι 6 κρίθηκαν προφυλακιστέοι και θα οδηγηθούν σε δίκη με το σύνολο των κατηγοριών που είχαν απαγγελθεί. Αυτή τη στιγμή στον ανακριτή βρίσκεται το δεύτερο γκρουπ από 5 μετανάστες.

Θυμίζουμε ότι οι κατηγορίες με τις οποίες διώκονται μέχρι στιγμής είναι:

α) αντίσταση,

β) στάση,

γ) διατάραξη κοινής ειρήνης των πολιτών,

δ) εμπρησμός,

ε) Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος αστυνομικών και

στ) διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς

 

Αλληλέγγυοι-ες βρίσκονται στο δικαστήριο όπου τους παρέχουν τρόφιμα και νερό, καθώς οι περισσότεροι είναι εξαντλημένοι και δεν τους έχει παρασχεθεί καμία φροντίδα κατά την κράτησή τους. Τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης έχουν δωθεί για να τους μοιραστούν στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Πληροφορίες για τα γεγονότα της 18/07 εδώ

Εικόνες:

από @ 21/07/2017 4:06 μμ.


Βιντεο αποτην επεμβαση των ΜΑΤ.

https://vimeo.com/226277179

από @ 21/07/2017 4:14 μμ.


Video Ξυλοδαρμοί μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας.

Αρχεία:

από @ 21/07/2017 7:11 μμ.


post image


το πανό που αναρτήθηκε χτες βράδυ στην πλατεία σαπφούς από τη συλλογικότητα Musaferat, κατέβηκε μέσα στο πρώτο βράδυ. Η κυβέρνηση φαίνεται έχει τελειοποιήσει τα αντανακλαστικά της ενόψη της νέας αγωνιστικής σεζόν...

Αλληλεγγύη στους 35...

Εικόνες:

από Musaferat 22/07/2017 2:22 μμ.


Κατά τη χτεσινή μέρα από τον ανακριτή περάσαν 18 άτομα, από τα οποία όμως 2-3 δεν απολογήθηκαν λόγω έλλειψης διερμηνέος. για τους υπόλοιπους αποφασίστηκε η δίωξή τους με το σύνολο των κατηγοριών και η προφυλάκισή τους.

σήμερα αναμένεται να περάσουν και οι υπόλοιποι. αυτή την ώρα στον ανακριτή βρίσκεται και απολογείται το δεύτερο γκρουπ. πολύ από τους μετανάστες που φτάνουν στα δικαστήρια εξακολουθούν να είναι ξυπόλητοι, με ξεσκισμένα ρούχα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License