σχετικά με την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και η περιπτωση του ΚΚΕ

Ψηφίσθηκε σήμερα η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και σε κάποιο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε για δημόσιες συγκοινωνίες και στη Θεσαλονική.

Πέρα απο το συμβολισμό του πράγματος που πρόκειται για την πρώτη κρατικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονταν απο ιδιώτες (του κρατικού κορβανά) στο πολιτικό χάος των μνημονίων,  διαβάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του συγκεκριμένου νόμου διαπιστώνω ότι το ΚΚΕ επιλέγει να καταψηφίσει και ουσιαστικά να στηρίξει τη σχιζοφρενική συνέχεια της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ξέρει κανείς πως στηρίχθηκε η στάση του ΚΚΕ ενάντια στις δημόσιες συγκοινωνίες και στην επεικήμηνη κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ; ή είναι απλά στα πλαίσια του μετώπου της δεξιάς  και των ανταλαγμάτων του ΚΚΕ  με τους μητσοτακαίους που κρατάν απο το 89΄;

από συριζα από το ψείριζα 20/07/2017 8:01 πμ.


Οι εργαζόμενοι θα «πληρώσουν το μάρμαρο»

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις εξέδωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Σημειώνει ότι με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, στην ουσία μιλάμε για αντικατάσταση του ιδιωτικού, μετοχικού ΟΑΣΘ με μία κατ' όνομα «κρατική» ανώνυμη εταιρεία, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας.

Θυμίζει ότι στις συγκοινωνίες της Αθήνας ο «δημόσιος φορέας» είναι αυτός που μείωσε τους μισθούς κατά 50%, που δεν προσλαμβάνει οδηγούς, δεν προσλαμβάνει τεχνίτες και που διέλυσε τις αστικές συγκοινωνίες.

Και τονίζει: «Για τους εργαζόμενους, τα αποτελέσματα από το σχέδιο που προτείνεται αναμένεται να είναι τραγικά. Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε. Ετοιμάζεται νέα μείωση μισθών και δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, επέκταση των εργολαβικών έναντι των μόνιμων υπαλλήλων, επέκταση των ελαστικών ωραρίων, απολύσεις κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα της πόλης καλούνται το επόμενο διάστημα να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τους, αφού το κόστος μετακίνησης θα αυξηθεί.

(...) Κερδισμένοι επιδιώκουν να βγουν δήμοι και Περιφέρεια, που εδώ και καιρό έχουν το μάτι τους στραμμένο στην εμπλοκή τους στο συγκοινωνιακό τοπίο. Καθόλου τυχαία δεν ήταν η στάση τους το προηγούμενο διάστημα, που από κοινού καλούσαν την κυβέρνηση να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας. Είναι οι ίδιοι που έχουν εμπορευματοποιήσει κάθε υπηρεσία του δήμου και της Περιφέρειας.

Μόνη φιλολαϊκή λύση ο ενιαίος κρατικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

(...) Οι ίδιες οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στο λαό της Θεσσαλονίκης. Επιβεβαιώνουν, για ακόμη μια φορά περίτρανα, ότι η μόνη φιλολαϊκή πρόταση είναι του ΚΚΕ.

(...) Η μόνη λύση για το λαό είναι ένας ενιαίος κρατικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που θα είναι ενταγμένος σε ένα σχέδιο κρατικό, επιστημονικό, πανεθνικό. Για την υλοποίηση αυτής της πρότασης, απαραίτητη και βασική προϋπόθεση είναι οι παραγωγοί του πλούτου, ο λαός, να πάρει την εξουσία στα χέρια του και να οργανώσει την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του και όχι όπως γίνεται τώρα, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν για να κερδίζουν οι λίγοι.

Ο ενιαίος κρατικός φορέας μεταφορών σε συνθήκες εργατικής - λαϊκής εξουσίας θα πάρει μέτρα για ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές συγκοινωνίες. Θα δώσει βάρος στην κατανομή του εργατικού δυναμικού, ώστε να είναι επαρκές και με συγκροτημένα δικαιώματα. Θα πάρει υπόψιν τον υπάρχοντα στόλο των αυτοκινήτων, των λεωφορείων, μετρό, τραμ κ.λπ., με σκοπό να ενωθεί ο στόλος για να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Ο στόλος δεν θα ανανεώνεται μόνο απ' έξω με σουηδικά, γερμανικά ή ιταλικά λεωφορεία. Υπάρχουν και η τεχνογνωσία και οι υποδομές στη χώρα μας ώστε να γίνουν σύγχρονα οχήματα μαζικής μεταφοράς. Την ΕΛΒΟ την έχουν διαλύσει στην κυριολεξία μέσα από τις αποφάσεις της ΕΕ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εισάγουμε οχήματα και ανταλλακτικά.

Η χώρα μας διαθέτει κοιτάσματα χρωμίου - νικελίου και αλουμινίου, που αποτελούν την πρώτη ύλη για την κατασκευή των κινητήρων των οχημάτων, αλλά τα εξάγει, ενώ εισάγει έτοιμα οχήματα.

Υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό, εργάτες, τεχνίτες και επιστήμονες που έχουν γνώσεις, είναι πολύ έμπειροι πλέον και μπορούν να φτιάξουν και λεωφορεία και τα πάντα. Αυτό θα είναι το πραγματικό συμφέρον και για τους εργαζόμενους του κλάδου και για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να μπορούν να έχουν ασφαλή και όσο γίνεται φτηνή, δωρεάν συγκοινωνία.

Γι' αυτό το δρόμο παλεύει το ΚΚΕ

Γι' αυτήν την προοπτική, πρέπει να στραφούμε ενάντια στο αστικό κράτος και το κεφάλαιο, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τα κόμματά τους και τις ενώσεις τους όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία, για το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος».

από Αθηναίος λαθρεπιβάτης του ΟΑΣΑ 20/07/2017 8:16 πμ.


το κιδώνι από το αηδόνι (καλύτερα κιδώνι από το παπαγάλος θα έλεγα) ξέρει αριθμητική (για να μετρά ψήφους), αλλά όχι ανάγνωση (για να διαβάζει και καμιά πολιτική ανακοίνωση) προσπαθεί να εξυπνακίσει διαμαρτυρόμενο τάχα για "τις υπηρεσίες που παρέχονται από ιδιώτες σε ρόλο κράτους (του κρατικού κορβανά)" και υποστηρίζει "τις υπηρεσίες  που παρέχονται από το κράτος σε ρόλο ιδιώτη (του κρατικού κορβανά)". Μια χαρά τα λέει το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο. Χάρηκαν μερικοί ιθαγενείς της αριστεράς με τις ροχάλες για καθρεφτάκια που τους πετάει η κυβέρνηση τους και μερικοί παπαγαλοτουϊτεράδες έμμισθοι της κουμουνδούρου και του μαξίμου.

Σπάσιμο στα ακυρωτικά και στα κεφάλια τους.

από @ 20/07/2017 4:40 μμ.


Τι ακριβως λεει καλα το κκε;

να κρατικοποιηθουν ενιαια τα μμε

πως;

με εκλογες

σπασιμο ακυρωτικών; εναντια τοκκε

πορειες; εναντια εαν δεν ειναι υπο την σκεπη τους

 

βαζεις στοιχημα οτι εαν αυριο πουνε στην κυβερνηση "κρατικοποιουμε ολα τα μμμ σε ενιαιο φορεα" θα βγει το κκε και θα πει ¨παραπλανουν τον λαο, τιποτα δεν αλλαζει σε καπιταλιστικο πλαισιο"

 

μιλαμε για το κομμα που φωναζε εναντιονν των ατομικων συμβασεωνν στην βουλη και τις εφαρμοζε στην τηλετυπο διοτι "στον καπιταλισμο δεν γινεται αλλιως"

από Αθηναίος λαθρεπιβάτης του ΟΑΣΑ 21/07/2017 9:18 πμ.


Αυτό που ακριβώς λέει καλά το ΚΚΕ είναι ότι πρόκειται για μαϊμου κρατικοποίηση, με βάση τα όσα υποστηρίζουν ότι σημαίνει αυτή, όλοι οι αριστεροί ανεξαιρέτως. Δηλαδή ότι το κράτος δε λειτουργεί με ιδιωτικονομικά κριτήρια. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε αντικκεδισμός.

Και φυσικά δε βάζω στοίχημα για το στάνταρ, γνωστοί οπορτούνες οι κκεδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει άδικο σε αυτό που λέει "ότι τίποτα δεν αλλάζει σε καπιταλιστικό πλαίσιο κι ότι όποιος το υποστηρίζει αυτό παραπλανά το "λαό"".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License