Γαλλία: Συγκρούσεις και πυρπολήσεις αυτοκινήτων την ημέρα της Βαστίλλης

Το βράδυ από τις 13 Ιουλίου στις 14 Ιουλη συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις σε όλη τη Γαλλία. Η 14 Ιουλίου, είναι εθνική αργία στη Γαλλία. Η ημέρα της Βαστίλλης. https://enoughisenough14.org/2017/07/16/france-clashes-and-burned-cars-on-bastilleday/

Εικόνα: Συγκρούσεις στις 13 Ιουλίου στη Γαλλία

 

Η γαλλική Εθνική Ημέρα τιμά την πρώτη επέτειο της κατάληψη της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789 μια κρίσιμη καμπή της Γαλλικής Επανάστασης, καθώς και της  Fête de la Fédération που γιορτάζετε η ενότητα του γαλλικού λαού στις 14 Ιουλίου 1790. Η παλαιότερη και η μεγαλύτερη τακτική στρατιωτική παρέλαση στην Ευρώπη  πραγματοποιήθηκε το πρωί της 14ης Ιουλίου, στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι μπροστά στον Γάλλο πρόεδρο, μαζί με άλλους Γάλλους αξιωματούχους και ξένους επισκέπτες. Φέτος ο Donald Trump ήταν ένας από τους επισκέπτες.

Από το Νοέμβριο του 2015 υπάρχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία και η αντίσταση κατά του αστυνομικού κράτους και των φυλετικών χαρακτηριστικών επιχειρήσεων διαρκώς αυξάνεται. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η αστυνομική βία αποτελούν το πρόσφορο έδαφος για τα κύματα των διαμαρτυριών και συγκρούσεων που η Γαλλία έχει δει τα τελευταία 2 χρόνια.

Όπως και το προηγούμενο έτος, όταν 855 αυτοκίνητα κάηκαν, το βράδυ της 13ης Ιουλίου στις 14 Ιουλη συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Φέτος, σχεδόν 900 αυτοκίνητα κάηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας δέχθηκαν επιθέσεις και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, 13 αστυνομικοί και στρατιώτες τραυματίστηκαν. Άγνωστο πόσοι από αυτούς που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις τραυματίστηκαν. Από τις δυνάμεις ασφαλείας κρατούνται 368 άτομα.

Το απόγευμα της 14ης Ιουλίου, υπήρχε διαδήλωση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Macron και Tramp. Η διαδήλωση  ήταν κατά κύριο λόγο ειρηνική, με τους ακτιβιστές του μαύρου  μπλοκ να προσπαθούν να κρατήσουν τους μπάτσους σε μια απόσταση από την διαδήλωση (εικόνα κάτω).

 

Στην Aulnay-sous-Bois, ένα προάστιο του Παρισιού, ένας οδηγός μηχανής σκοτώθηκε το βράδυ της 14ης Ιουλίου στις 15 Ιουλίου Ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας. Στη Γαλλία πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους, φοβούμενοι την κράτηση και την αστυνομική βία. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License