Πρώτη φορά στην αραβική ιστορία: Οι γυναίκες δημιουργούν τάγμα αυτοάμυνας

Άραβες γυναίκες  ανακοινώνουν την ίδρυση του « Τάγματος Αράβων Γυναικών Μάρτυρας Amara» υπο την ομπρέλα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF). Το μοναδικό τάγμα έχει διαμορφωθεί καθώς όλο και περισσότερες  άραβες γυναίκες εντάσσονται στις SDF.

 

Στην ανακοίνωση του τάγματος, οι γυναίκες δήλωσαν ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και το τάγματα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της δημιουργίας του τάγματος, η διοικητής των SDFRojda Şiyar είχε πει: «Με αυτό το τάγμα, θα έχουμε δείξει σε όλες τις γυναίκες της Μέσης Ανατολής ότι οι άραβες γυναίκες μπορούν επίσης να έχουν ένα ρόλο στο στρατιωτικό χώρο και να υπερασπιστούν τη γη τους. Με τις γυναίκες από την Ροτζάβα, και το Κουρδιστάν έχουμε  δημιουργήσει μια μεγάλη αλλαγή και αυτή η αλλαγή έχει αποτελέσει παράδειγμα σε όλες τις περιοχές της Συρίας.»

 

Eyşe Efendi: Θα είμαστε στρατιώτες για όσο χρονικό διάστημα ο πόλεμος συνεχίζεται

H Συμπρόεδρος της ΤΕV-DEM του καντόνιου του Kobanê,  Eyşe Efendi, μίλησε για τις απειλές εισβολής του τουρκικού κράτους ενάντια στο καντόνι της Efrîn και είπε: «Για όσο διάστημα ο πόλεμος συνεχίζεται, εμείς, οι άνθρωποι της Ροτζάβα, μικροί και μεγάλοι, θα είμαστε στρατιώτες .»

 

«Φιλοδοξίες τους θα πέσουν στο χαντάκι»

Η Eyşe Efendi παρατήρησε ότι το τουρκικό κράτος συνεχίζει να απειλεί το Efrîn και τόνισε ότι με τον ίδιο τρόπο όπως και στην Kobanê επίσης στο Efrîn θα πνίξει τις φιλοδοξίες τους. Η Efendi, δήλωσε: «Είμαστε ακόμα σε μία πολύ αποφασιστική και ευαίσθητη διαδικασία Το τουρκικό κράτος, το οποίο δεν μπορεί να χωνέψει τα επιτεύγματά μας, ρίχνει τα ματιά στο Efrîn Ακριβώς το ίδιο όπως έκαναν  στο Kobanê φωνάζοντας.“ Το Kobane είναι έτοιμο να πέσει”, απειλούν τώρα το Efrîn με τον ίδιο τρόπο. Αλλά, όπως οι φιλοδοξίες τους έχουν περάσει στο χαντάκι στο Kobanê, το ίδιο επίσης θα πάθουν στο Efrîn. Επειδή οι άνθρωποι στο Efrîn δεν είναι πολύ μακριά και διαφορετικοί από τους ανθρώπους του Kobanê.»

«Ο λαός του EFRÎN έχει δείξει την στάση του»

Η Eyşe Efendi παρατήρησε ότι: «Εμείς ο κουρδικός λαός αποφασίσαμε να επιτύχουμε τη νίκη και την ελευθερία Δεν υπάρχει καμία οπισθοδρόμηση από αυτή την απόφαση, όμως, θέλουμε η ζώνη αντίστασης και στήριξης, η οποία διαμορφώθηκε γύρω από το Kobanê, θα τεθεί επίσης και γύρω από το Efrîn. Αυτοί που ονειρεύονται την εισβολή στο Efrîn, βλέπουν πώς οι πολίτες του Efrîn έχουν αυξηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες. δεν φοβούνται κορυφαίες προσωπικότητες ή τα πολιτικά κόμματα. οι δυνάμεις εισβολής φοβούνται τους ανθρώπους. και οι άνθρωποι έχουν δώσει την απάντησή τους στους δρόμους."

«Οσο οι επιθέσεις συνεχίζονται, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ»

Η Eyşe Efendi δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές δυνάμεις και εξουσίες που έχουν μυστικά σχέδια ενάντια στο Δυτικό Κουρδιστάν και τόνισε ότι όσο συνεχίζουν τις επιθέσεις, κάθε πρόσωπο στην Ροτζάβα θα ζει και θα  δρα σαν στρατιώτης. Η Efendi, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην τοπική και διεθνή σκηνή πολλοί υπολογισμοί  έγιναν, πολλές παγίδες και τεχνάσματα και διάφορα σχέδια υπάρχουν Πρέπει όμως να ενωθούμε ενάντια σε όλα αυτά. Με τον ίδιο τρόπο που   σφυρηλατήσαμε την στρατιωτική ενότητα στο Kobanê,... μπορούμε επίσης να σφυρηλατήσουμε την πολιτική μας ενότητα. Πέρα από ότι είμαστε στρατιώτες. και εφ 'όσον ο πόλεμος συνεχίζεται, εμείς, οι άνθρωποι της Ροτζάβα, θα παραμείνουμε πάντα στρατιώτες. Μικροί και μεγάλοι, είμαστε στρατιώτες. Ό, τι απαιτείται από εμάς , είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και θα ενεργήσουμε αναλόγως.»

«EFRÎN ΚΑΙ KOBANÊ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ»

Θυμίσαμε στην Eyşe Efendi τα λόγια «Αν χρειαστεί θα δέσουμε τα πόδια μας και θα επιμείνουμε στα πυροβολεία μας» που είχε πει κατά τη διάρκεια της μάχης του Kobanê, οπότε απάντησε: «Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια θέση Ενθαρρυνόμαστε ακόμα από την ίδια φιλοσοφία και άποψη. Οι άνθρωποι του Efrîn βγήκαν στους δρόμους και έδωσαν την απάντησή τους. ο λαός μας είπε σχετικά με το Kobanê ότι αν χρειαστεί θα δέσουμε τα πόδια μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε το Kobanê. επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το Efrîn . Efrîn και Kobanê δεν αποξενώνεται. Είμαστε Κούρδοι. Efrîn, Kobanê και Ροτζάβα είναι ένα.

«Αν οι εχθροί μας ενωθούν, γιατί όχι και εμείς;»

Η Eyşe Efendi κάλεσε τους Κούρδους για εθνική ενότητα και είπε:?. «Όπως όλοι οι εχθροί μας να έρχονται μαζί και ενώνονται, όταν πρόκειται για τους Κούρδους, γιατί να μην ενωθούμε και εμείς Δυστυχώς εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δυσκολίες στην πραγματοποίηση της ενότητας μας Αν ενώσουμε τα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν με τους μάρτυρες μας, τις οικογένειες των μαρτύρων και το αίμα που θυσιάστηκε, στο πολιτικό μέρος, δυστυχώς, εξακολουθεί να παρακωλύει. τώρα έχουμε ευκαιρίες για εθνική ενότητα, όπως ποτέ πριν. Αν κάποιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό, θα είναι την απόφασή τους. Αν κάποιοι θέλουν να παραμείνουν εκτός μιας κοινής πολιτικής όλων των Κούρδων, θα είναι την απόφασή τους.»

 

Η Ρωσία ζητεί από τις κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το Βόρειο Χαλέπι για να αποτρέψει τις  επιθέσεις της Τουρκίας

 

Το ειδησεογραφικό κανάλι Rudaw ανέφερε ότι  ρωσική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τους διοικητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στην πόλη Afrin στο Βόρειο Χαλέπι και τους κάλεσε να αποχωρήσουν από πέντε πόλεις της περιοχής για να άρει την απειλή της επιθετικότητας της Τουρκίας εναντίον της Afrin και των παρακείμενων αγροτικών περιοχών.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από τις κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τις πόλεις της Manag, Tal Ριφάτ, Ντέιρ Τζαμάλ, Sheikh Issa και Harbal και όλα τα χωριά της περιοχής αλ-Shahba και να ανοίξουν το δρόμο που ενώνει το Δυτικό Χαλέπι με την Ιντλίμπ μέσω  του βουνού al- Ahlam κοντά στην πόλη της Basouteh.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική αντιπροσωπεία εξήγησε στους Κούρδους ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει τρεις στρατιωτικές βάσεις στaboyn;a  AlAhlam και Sheikh Barakat  με θέα προς την Afrin από το βουνό Babasqa το οποίο έχει θέα προς την Ιντλίμπ.

Ζήτησαν, επίσης, τους Κούρδους να απομακρύνουν όλα τα μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) από την Afrin και να δώσουν τον έλεγχο της πόλης στο τοπικό συμβούλιο και την ασφάλεια της στην τοπική αστυνομία και τις λαϊκές δυνάμεις.

Τοπικές πηγές στο Βόρειο Χαλέπι ανέφεραν στις αρχές Ιουλίου ότι χιλιάδες μαχητές που συνδέονται με τον τουρκικό στρατό αναμένουν το έναυσμα για μια επικείμενη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με την κωδική ονομασία Seif al-FORAT στην περιοχή της Afrin.

Η Τουρκική Sabah καθημερινά αναφερθεί, εν τω μεταξύ, ότι οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα μαχητές αναμένεται να ξεκινήσουν τη επιχείρησή τους από τα δυτικά της πόλης  Azaz και από την πόλη της Ein Daqneh και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μινγκ στο Βόρειο Χαλέπι για να κινηθούν προς τις πόλεις της Tal Ριφάτ και Afrin στην επαρχία Χαλέπι και την πόλη του Tal Abyadh στη Βόρεια Raqqa.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License