ΓΕΡΑΝΕΙΑ: Η ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Ε. ΖΗΤΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΒΩΞΙΤΗ

η ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Ε. ζητησε από την περιφέρεια Δ.Αττικής άδεια για τη διενέργεια 15 διερευνητικών γεωτρήσεων για να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας ορυχείου βωξίτη στα Γεράνεια.

post image

η ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Ε. ζητησε από την περιφέρεια Δ.Αττικής άδεια για τη διενέργεια 15 διερευνητικών γεωτρήσεων για να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας ορυχείου βωξίτη στα Γεράνεια.

Σήμερα το βράδυ στο Δημαρχείο Μεγάρων συζητιέται το θέμα και οι δυνατότητες αντίδρασης. Δεδομένου οτι το θέμα είναι 30ο στην σειρά συζήτησης, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το κατα πόσο υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να χρονοτριβήσουν ωστε να αντιδράσουν οι κάτοικοι καθυστερημένα.

Σημειωτέον οτι εκτός από το τέράστιο περιβαλλοντικό θέμα, η περιοχή των Γερανείων είναι πηγή πλούτου για πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τη γή, ειδικά την ρητινοκαλλιέργεια, την αμπελουργία (οι ανατολικοί πρόποδες των Γερανείων είναι γεμάτοι ξερικά αμπέλια παραδοσιακής καλλιέργειας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς η ξερική καλλιέργεια δεν απαιτεί μυκητοκτόνα και σπατάλη νερού, σε αντίθεση με την σύγχρονη εντατική γραμμική καλλιέργεια) και  την κτηνοτροφία.

 

συνημμένο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα άποψη, και ενημερωτικά λινκ

https://www.megaratv.gr/o-antidimarchos-st-fotiou-gia-ta-dimosievmata-gia-orycheio-voksiti-sta-geraneia/ 

http://www.aixminews.gr/aixmi/index.php/proto-thema/3148-2017-06-08-08-49-16 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License