Η Αντιτρομοκρατική της ΕΛ.ΑΣ. στο Αμβούργο

http://policenet.gr/article/η-αντιτρομοκρατική-της-ελασ-στο-αμβούργο

Στο Αμβούργο για τη σύνοδο του G20 βρέθηκε η ελληνική Αντιτρομοκρατική. Στις βίαιες διαδηλώσεις κατά της συνόδου, εξάλλου, πήραν μέρος αναρχικοί και από την Ελλάδα. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να στείλει στο Αμβούργο Ελληνα αστυνομικό που υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική, με εντολή να λειτουργήσει ως σύνδεσμος μεταξύ των λεγόμενων «ειδικών» υπηρεσιών Ελλάδας και Γερμανίας. Το αίτημα των Γερμανών είχε επίσημο χαρακτήρα και διαβιβάστηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας αρκετά εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των προγραμματισμένων διαδηλώσεων, την Πέμπτη. Παρότι αρχικά υπήρξε μια δυστοκία στην ικανοποίησή του, η ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε εντολή να ταξιδέψει στο Αμβούργο Ελληνας αξιωματικός από τον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να υπάρχει άμεση επικοινωνία και γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας Ελλάδας και Γερμανίας.

Αρμόδια πηγή διευκρίνισε στην «Κ» ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι ελληνικές υπηρεσίες διαβίβασαν στις αντίστοιχες γερμανικές πληροφορίες για τους Ελληνες αντιεξουσιαστές που μετέβησαν στο Αμβούργο και προσέθεσε ότι σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούσαν, ο Ελληνας «σύνδεσμος» θα ενημέρωνε σε πραγματικό χρόνο την Αντιτρομοκρατική για τυχόν προσαγωγές Ελλήνων. Αλλη πηγή ενημέρωσης διευκρίνισε, μιλώντας στην «Κ», ότι ο αριθμός των γνωστών –στις Αρχές– Ελλήνων αναρχικών που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ήταν μικρός, διαψεύδοντας πληροφορίες από τη Γερμανία ότι τα έκτροπα προκάλεσαν Ελληνες και Ισπανοί αναρχικοί. Προσέθεσε μάλιστα ότι ουδείς Ελληνας προσήχθη ή συνελήφθη από Γερμανούς αστυνομικούς στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν το Αμβούργο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Γερμανίας, στη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων κατά της συνόδου των 20 ισχυρότερων κρατών του κόσμου, συνελήφθησαν 186 άτομα και προσήχθησαν 225. Στα αστυνομικά μέτρα αντίστοιχα συμμετείχαν 20.000 αστυνομικοί, από τους οποίους 470 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με αναρχικούς. Η Μέρκελ δέχθηκε κριτική για την επιλογή της να φιλοξενήσει τη σύνοδο στο Αμβούργο, πόλη με ισχυρό «πυρήνα» αναρχικών, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπιελ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι μια πανευρωπαϊκή ομάδα έρευνας θα αναλάβει να ταυτοποιήσει και άλλους υπόπτους για συμμετοχή στα επεισόδια. Παρόμοιες παρενέργειες είχαν προκαλέσει τα επεισόδια που είχαν προξενήσει αναρχικοί στο Μιλάνο στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης «Μιλάνο 2015». Τότε, πάντως, είχαν προσαχθεί 14 Ελληνες αναρχικοί και λίγους μήνες μετά η ιταλική Δικαιοσύνη είχε ζητήσει την έκδοση πέντε εξ αυτών για συμμετοχή σε βανδαλισμούς και συγκρούσεις με την αστυνομία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πηγή:  www.kathimerini.gr


Στο Μιλάνο δεν προσήχθησαν αναρχικοί, αλλά Έλληνες φοιτητές και μάλιστα δεν προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά αν δεν κάνω λάθος την επόμενη μέρα. Ουδέποτε κανείς από αυτούς που στη συνέχεια συνελήφθησαν και απειλήθηκαν με έκδοση, υποστήριξε τις πρακτικές που έλαβαν χώρα στο Μιλάνο, ενώ(αν θυμάμαι καλά) ξεκαθάρισαν πως αυτοί συμμετείχαν απλά στην πορεία.

Επειδή τα γραπτά(τουλάχιστον στο indy) μένουν, καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα copy-paste όταν αυτά φέρουν επικοινωνιακά παραπλανητικά στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License