Ενημέρωση για το διήμερο εκδηλώσεων της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας 2-3/7

Δύο ημέρες εκδηλώσεων για τις ανάγκες των απο κάτω και τις αντιστάστεις τους στη μετακίνηση , στο νερό, στο ρεύμα μεσα στη σύγχρονη καπιταλιστική πόλη.

post image

Την Κυριακή 2/7 πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Σελεπίτσαρι εκδήλωση-συζήτηση για τον αγώνα ενάντια στην αναδιάρθρωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νέα τέλη και αποκοπές σε ρεύμα και νερό και τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης των οργανισμών, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και σκεπτικά για τη συνέχιση το επόμενο χρονικό διάστημα των αντιστάσεων με επικέντρωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την Δευτέρα 3/7 προβλήθηκε στην Πλατεία Λαού απόσπασμα από το αντιεμπορευματικό φιλμ αρνητικής παραγωγής "Metropolis", σχετικά με τα καπιταλιστικά μητροπολιτικά δίκτυα εμπορευματικών ροών (λιμάνια,logistics), ενέργειας, ύδρευσης, μετακινήσεων και των σχετικών αναπλάσεων. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της ανάπλασης με τσιμέντο και πλαστικό, που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας σε ένα μικρό τμήμα της έκτασης της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων, στο πλαίσιο του κρατικού “master plan” για χώρους “αναψυχής και πολιτισμού” που έχει εκπονηθεί από το 2011, σε αντίθεση με το δεκαετές πρόταγμα των αγωνιζόμενων κατοίκων για ενιαίο άλσος και πρόσβαση στη θάλασσα ενάντια κάθε είδους βιομηχανική χρήση, τσιμεντοποίηση και “πράσινη ανάπτυξη”.

Συνεχίζουμε στους δρόμους της αυτοοργάνωσης, του αγώνα, της δημιουργικότητας, της αλληλεγγύης. Σε πείσμα της παραίτησης, της αδράνειας, των ψευδαισθήσεων, της ανάθεσης, της εξατομίκευσης, της κρατικής και παρακρατικής καταστολής.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License