Οι Κούρδοι θα αντισταθούν στην επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Rojava

 

O Aldar Xelil, συμπρόεδρος του Κουρδικού Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας στη Συρία (ΤΕV-DEM), δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία θέλει να αποτρέψει την πτώση του ISIS, και ότι ο κουρδικός λαός θα αντισταθεί σε κάθε απόπειρα επίθεσης στην περιοχή Afrin στη βορειοδυτική Συρία.

Τούρκοι αξιωματούχοι , δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θέλουν να «καθαρίσουν την Afrin από τους τρομοκράτες» και να «ελευθερώσουν» τα σύνορα από τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφερόμενοι στις Μονάδες Προστασίας του  Λαού (YPG).

Εκπρόσωποι των κουρδικών οργανώσεων, ωστόσο, δήλωσαν ότι το τουρκικό σχέδιο αποβλέπει να αποτρέψει την απελευθέρωση της Raqqa από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει τις τουρκικές επιθέσεις στο Δυτικό Κουρδιστάν-Βόρεια Συρία.

«Η Τουρκική απερίσκεπτη συμπεριφορά και οι προσπάθειες της  να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του λαού μας, ιδιαίτερα στο Afrin, στοχεύουν στο να αποτρέψουν τον θάνατο του Daesh [Iσλαμικού Χαλιφάτου]», δήλωσε ο Xelil.

«Στοχεύουν επίσης στο να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες για την επέκταση του δημοκρατικού σχεδίου. Ο λαός μας έχει υιοθετήσει μια ειρηνική προσέγγιση της αυτοάμυνα ως θεμελιώδους αρχής της επανάστασης του «, δήλωσε ο Xelil.

«Δυστυχώς, ορισμένες διεθνείς πλευρές  συνεργάζονται με την Τουρκία, και η αποτυχία τους να εμποδίσουν τη συμπεριφορά της  δεν είναι προς το συμφέρον της εθνικής λύσης για τη Συρία και το συριακό λαό», δήλωσε ο κούρδος εκπρόσωπος.

«Ως εκ τούτου, τα εμπλεκόμενα διεθνή μέρη καλούνται να παρέμβουν και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για να την αποτρέψουν από τη στρατιωτικοποίησα αυτής της κατάστασης.

Ωστόσο, αν η διεθνής κοινότητα δεν εμποδίζει μια τουρκική επίθεση στο Afrin, οι κάτοικοι θα έχουν μόνο την επιλογή να αντισταθούν στις τουρκικές επιθέσεις» συνέχισε ο Xelil.

«Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας θα αναγκάσει το λαό μας να επιλέξει την αντίσταση», είπε. «Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας  στοχεύουν στο να διαταράξουν τις προσπάθειες του συριακού λαού από να δημιουργήσει το δικό του ελεύθερο μέλλον.»

 

Ενώ η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Afrin, οι πολιτοφύλακες ορκίζονται να πετάξουν  την Τουρκία έξω από τη Συρία

 

Ο τουρκικός στρατός και οι από την Τουρκία υποστηριζόμενοι μισθοφόροι έχουν αρχίσει εκ νέου τους βομβαρδισμούς στο κουρδικό καντόνι  του Afrin και την περιοχή Rajo, στη βορειοδυτική επαρχία Χαλέπι της Συρίας.

Ο διοικητής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) δήλωσε ότι θα απελευθερώσουν στο μέλλον  την Azaz και την Jarabulus από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της.

Επιπλέον, ο τουρκικός στρατός μετέφερε τανκς κοντά στο χωριό Qara Baba στην ύπαιθρο του Χαλέπι της υπαίθρου.

Ο διοικητής των YPG, Sipan Hemo, αναφερόμενος στα τουρκικά σχεδίων για την επίθεση στην Afrin ότι η Τουρκία αποσκοπεί να καταλαβει την  έκταση από την Jarabulus, Manbij έως στην Ιντλίμπ.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να «καθαρίσει» την Afrin από τις YPG και υπέγραψαν επίσης μια συμφωνία  συνεργασίας με τη Ρωσία στο Ιντλίμπ και τα στρατεύματά που σταθμεύουν εκεί.

«Δεν το κρύβουν καν, ανοιχτά λένε ότι θέλουν μια περιοχή συμμαχική προς αυτούς  από την Jarablus και την Manbij  έως στην Ιντλίμπ.  Το Χαλέπι ήταν στην πραγματικότητα ένα μέρος των σχεδίων τους πριν, αλλά αφού έφτασαν σε μια συμφωνία με τη Ρωσία, άφησαν το Χαλέπι. Τώρα θέλουν ένα διάδρομο από την Sheba [βόρειο Χαλέπι] για να Ιντλίμπ διαμέσου της Rojava και  προετοιμάζονται αναλόγως «, δήλωσε ο διοικητής των YPG, Hemo σε μια συνέντευξη στην Yeni Özgür Politika.

«Αναμένουμε  επιθέσεις κατά τις προσεχείς ημέρες στην Shehba και το Efrîn τόσο από την μεριά της Ezaz [Azaz] όσο και από την πλευρά της Ιντλίμπ που στοχεύουν στο να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις μας, να δημιουργήσουν ένα διάδρομο και να επιτύχουν τον έλεγχο από την Jarablus στην Ιντλίμπ. Συγκεντρώνονται και  ενισχύονται καθημερινά για το σκοπό αυτό. Μερικές φορές επιτίθενται και εμείς ανταπαντάμε αμέσως. Όλες οι επιθέσεις τους έχουν ανακοπεί. Δεν υπάρχουν αλλαγές στον εδαφικό έλεγχο μέχρι σήμερα».

Ο διοικητής των YPG δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ενοχληθεί από την πρόσφατη συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και των Κούρδων, και την επιχείρηση τους για την απελευθέρωση της Raqqa από το ISIS.

«Κοίτα, ο στόχος μας σε αυτήν την περιοχή είναι σαφής και διαφανής. Δεν δεχόμαστε την τουρκική κρατική παρουσία στην περιοχή, σε οποιαδήποτε μορφή. Μπορούν να έχουν αποκτήσει κάποιες ευκαιρίες και έχτισε μερικά διεθνείς συμμαχίες. Θέλω να τονίσω το εξής: Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις συμμαχίες. Η απελευθέρωση της Azaz-Jarablus θα είναι πάντα ένας από τους στόχους μας και ο αγώνα μας για το σκοπό αυτό θα συνεχιστεί», ανέφερε ο πολιτοφύλακας διοικητής.

«Από την αρχή, το τουρκικό κράτος έχει λάβει μια παράνομη στάση έναντι της Rojava και τη Συρία, και η εδώ παρουσία τους πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα των λαών εδώ,» κατέληξε.

 

Σύντομη ενημέρωση από το μέτωπο της Raqqa.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις την περασμένη Πέμπτη σφράγισαν την τελευταία διαδρομή φυγής που χρησιμοποιούταν από το Ισλαμικό Κράτος στην επίθεση στο συριακό προπύργιο της Raqqa .

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι μαχητές των SDF κατέλαβαν τα χωριά της Kasrat Afnan και Kasab στη νότια όχθη του ποταμού Ευφράτη.

«Με τον τρόπο αυτό κόβεται η τελευταία διαδρομή που χρησιμοποιούταν για την φυγή από την Raqqa  προς την επικράτειά που το Ισλαμικό Χαλιφάτο ελέγχει στην έρημο της Συρίας και στην επαρχία Ντέιρ αλ-Zour», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Στην πόλη παραμένουν περίπου 4000 ένοπλοι άντρες του Χαλιφάτου που έχουν εγκαταλειφτεί από όλα τα υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης και έχουν πλέον αποδυθεί σε μία λυσσαλέα μάχη προσωπικής επιβίωσης.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License