ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣΚαθώς τα φώτα της δημοσιότητας για το μεταναστευτικό ζήτημα έχουν αρχίσει να σβήνουν, η διαχείριση του από την ευρωπαϊκή ένωση συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Το ελληνικό κράτος ακολουθεί τις επιταγές αυτές διατηρώντας το τείχος του Έβρου και την πολιτική των λεγόμενων hotspot και των προαναχωρησιακών κέντρων που οδηγούν στον εγκλωβισμό χιλιάδων συνανθρώπων μας σε μη βιώσιμες συνθήκες.

Τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολυθεί κυνηγητό στην πόλη της Κω αλλά και στα χωριά της από κλιμάκιο της αστυνομίας που έχει έρθει από Αθήνα με πάνω από 30 άτομα, σε συνεργασία με το τοπικό Α.Τ., διενεργώντας ελέγχους στους δρόμους, έξω από δομές φιλοξενίας μκο, σε χώρους δουλειάς αλλά και έξω από σπίτια μεταναστών. Στόχος τους είναι να συλλάβουν όποιον μετανάστη δεν έχει χαρτιά. Έχουν γίνει πολλές προσαγωγές από τις οποίες αρκετές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την διαδρομή που ακολουθείται να είναι κράτηση στο αστυνομικό τμήμα μέσα σε άθλιες συνθήκες, μετά να οδηγούνται στο προαναχωρησιακό κέντρο ή αλλιώς η σύγχρονη πολυδιαφημισμενη από το κράτος φυλακή και τέλος η απέλαση.

 Έχουν συλληφθεί μετανάστες που ζουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Κω αποτελώντας κομμάτι αυτής της κοινωνίας που όμως το ίδιο το κράτος τους διατηρεί σε ημιπαράνομη κατάσταση. Η περιθωριοποίηση ανθρώπων που έφυγαν από τον τόπο τους για οικονομικούς, κοινωνικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους αποτελεί τον "παράδεισο" που τους περιμένει στον δυτικό κόσμο. Ο συνεχής εκβιασμός με τα χαρτιά νομιμοποίησης, που για τους περισσότερους είναι ένα άπιαστο όνειρο, είναι το κλειδί της εκμετάλλευσης τους.

Όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να πούμε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, ότι όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα τόπο ανεξαρτήτου φυλής και ταυτότητας είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα,την αλληλεγγύη και την ελευθερία.

Χαρτιά σε όλους τους μετανάστες / ριες

Με τους μετανάστες ζούμε και δουλεύουμε μαζί

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΩ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License