Δημοκρατική Συνομοσπονδία της Βόρειας Συρίας: Ανάμεσα σε τρία πυρά.

Η Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Μπάαθ που βρίσκετε υπό τον έλεγχό τους έχοντας πανικοβληθεί με την ταχύτατη πρόοδο της επιχείρησης της Raqqa μετά την επιτυχή επιχείρηση της Tabqa , κατέφυγε στην συκοφαντία, στη συνέχεια, επιτίθεται στο SDF. https://anfenglish.com/features/baath-regime-panics-as-sdf-enters-raqqa-20567

Η προσέγγιση της Ρωσίας άλλαξε όταν οι YPG στην ηγεσία των SDF ξεκίνησαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Tabqa. Η Ρωσία είχε πάντα παίξει και στις δύο πλευρές στην Bab και Shehba καθώς και στο Χαλέπι, με την ανάπτυξη σχέσεων με τις SDF / YPG από τη μία πλευρά και την Τουρκία από την άλλη. Όταν η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Tabqa ξεκίνησε, η προσέγγιση της Ρωσίας άλλαξε περαιτέρω, ακόμη και όσον αφορά την έκδοση απειλών για ορισμένα θέματα. Αυτή η στάση τη Ρωσίας ήταν καθαρά εμφανή σε δήλωσή μερικές ημέρες πριν από την ανακοίνωση της επιχείρηση για την απελευθέρωση του κέντρου της πόλης Raqqa. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέδωσε μια δήλωση ότι το ISIS θα αντισταθεί στην Raqqa.

Ωθούν το καθεστώς προς την TABQA

Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Raqqa ξεκίνησε μετά από αυτή τη δήλωση Λαβρόφ. Από τη στιγμή που οι μαχητές των SDF  άρχισαν να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης, το συριακό καθεστώς Μπάαθ άρχισε να προωθήτε από τα νοτιοδυτικά της Raqqa, δηλαδή τη διαδρομή Tabqa. Η εισφορά αυτή ήταν μια προσπάθεια να κρατήσει τα logistics και τις γραμμές τροφοδοσίας ανοικτή στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, για να επιτρέψει την ύπαρξη διαδρόμου αναπνοής  για τους περικυκλωμένους άνδρες του ISIS στο κέντρο της πόλης. Είχε επίσης ως στόχο να τραβήξει τις δυνάμεις των SDF σε σύγκρουση στην Tabqa, στο  νοτιοδυτικό μέτωπο, και να αποδυναμώσει τη επιχείρηση απελευθέρωσης στο κέντρο της πόλης.

Επανάληψη του κόλπου της ΒΑΒ

Η Ρωσία και το καθεστώς Μπάαθ είχε συμφωνήσει ώστε η Τουρκία να εισβάλλει στην Bab. Η συμφωνία αυτή έγινε σε αντάλλαγμα για την υποχώρηση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι. Το καθεστώς θα προωθούνταν από το Deer Hafir και θα διέκοπτε την οδό τροφοδοσία του ISIS», αλλά η Ρωσία και το καθεστώς Μπάαθ δεν συμμορφώνονται με την παρούσα συμφωνία. Οι διαδρομές του ISIS για την προμήθεια τεχνικού υλικού, όπλων και πυρομαχικών κρατήθηκαν ανοικτές, σε τέτοιο βαθμό που οι ισχυρισμοί ότι το καθεστώτος τροφοδοτούσε με  όπλα και πυρομαχικά στο ISIS μέσο του Χαλέπι διαδόθηκε ευρέος. Αυτή η σχέση με το ISIS αναπτύχθηκε στην βάση ότι η Bab θα παραδοθεί στο καθεστώς Μπάαθ σε περίπτωση πιθανής υποχώρησης, αλλά το ISIS αποφάσισε να πάει ενάντια σε αυτή τη συμφωνία, παραδίδοντας  την Bab στο τουρκικό κράτος.

Η Ρωσία και το καθεστώς Μπάαθ τώρα χρησιμοποιεί την ίδια τακτική με το ISIS στην Raqqa. Στοχεύει τις μονάδες των SDF  στα νοτιοδυτικά, διαδίδει ψεύδη για συμφωνία των δημοκρατικών δυνάμεων με το Ισλαμικό κράτος για την χωρις μάχη παράδοση της πόλης της Raqqa με αντάλλαγμα της ασφαλή αποχώρηση των ανδρών του Χαλιφάτου προς την Ντέιρ αλ-Ζορ και Meyadin  ενώ η ίδιες αντι να κινηθούν προς τον αποκλεισμό του υποτιθέμενου διαδρόμου φυγής επιτίθονται εναντίων των SDF .

Η επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος μπροστά στην προώθηση των Δημοκρατικών δυνάμεων στην Raqqa έφτασε στο έως τώρα αποκορύφωμά της με τον αεροπορικό βομβαρδισμό περιοχών που οι δημοκρατικές δυνάμεις είχαν απελευθερώσει πριν από 3 μήνες στα νότια της Ταμπκα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την κατάρρευση  μαχητικού αεροσκάφους της κυβέρνησης Άσαντ από τις διεθνείς δυνάμεις που συνεργάζονται με τις Συριακές δημοκρατικές δυνάμεις στην μάχη τους ενάντια στο Ισλαμικό Χαλιφάτο

Η επίσημη δήλωση των SDF

Ο εκπρόσωπος των SDF συνταγματάρχης Talal Σιλό εξέδωσε γραπτή δήλωση για το θέμα χθες, και έχει ως εξής:

«Στην επιχείρηση Οργή του Ευφράτη  για την περικύκλωση της Raqqa, και ιδιαίτερα μετά την προέλαση των δυνάμεων μας και των συνεργατών  μας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την απελευθέρωση  διάφορων γειτονιών στην Μεγάλη μάχη που ξεκίνησε για να ελευθερώσει την πρωτεύουσα των συμμοριών, πόλη της Raqqa, οι δυνάμεις του καθεστώς ξεκίνησαν μια εσκεμμένη εκτεταμένη επίθεση σε απελευθερωμένες περιοχές με πυροβολικό και τανκς στις 17 Ιουνίου Η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή που απελευθερώθηκε πριν 3 μήνες, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την απελευθέρωση της πόλης Tabqa και του φράγματος του Ευφράτη. Αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν να ακυρώσουν την επιχείρηση Απελευθέρωσης της  Raqqa. Αν οι δυνάμεις καθεστώς συνεχίζουν την επίθεσή τους στις θέσεις μας, θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας της νόμιμης άμυνας και των αντιποίνων.»

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΘΕΣ

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στηρίζει το καθεστώς Μπάαθ, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει «κάθε τι που πετάει» ως στόχο σε τομείς οι δυνάμεις τους αναπτύσσονται. Η Ρωσία ανέστειλε επίσης τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αποφυγή σύγκρουσης στον αέρα. Η συμφωνία αυτή είχε ανασταλεί για άλλη μια φορά πρόσφατα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά την απόφαση Τραμπ να χτυπήσει την Αεροπορική Βάση Shayrat στη Συρία. Στην ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν τους ενημέρωσαν για πρώτη φορά πριν χτυπήσουν το συριακό αεροπλάνο.

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς Μπάαθ αναπτύσει τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, μετά την κατάρρευση του αεροπλάνου, και αυτό είναι ένα σημάδι οτι προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

Τι θα συμβεί μετά;

Το καθεστώς Μπάαθ συνεχίζει με την ανάπτυξη των δυνάμεων του κοντά στην περιοχή που ελέγχοντε από τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις. Δεν είναι σαφές εάν η Ρωσία θα ωθήσει πίσω τις δυνάμεις του Άσαντ ή όχι. Αν το κάνουν, οι δυνάμεις του Ασαντ μπορεί να λάβουν μια πιο σκληρή στάση, ακόμα κι αν έχουν χτυπήσει και πάλι. Απο την άλλη η Τουρκία είναι πρόθυμη να μετατρέψει αυτή τη σύγκρουση και την ένταση σε ευκαιρία.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ EFRIN ΚΑΙ SHEHBA

Υπήρξαν έντονες επιθέσεις από χθες το βράδυ στην περιοχή Shehba και Efrin και το περιβάλλον τους. Οι συμμορίες υποχείρια του τουρκικού κράτους εγκαταστημένες  στην Azaz βομβάρδισαν τις enab, Teneb, Qetma, Qestel Cindo και τα χωριά Velat Qadi στην περιοχή Shera Efrin χθες τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια βομβάρδισαν τα χωριά Celbir και Keşteyar , γύρω από το στρατόπεδο Shehba  στο Der Jamal και η ίδια η πόλη Der Jamal. Η πύλη στο χωριό Qetam που χρησιμοποιείτε από χιλιάδες μετανάστες για να περάσουν στο καντόνι της Efrîn  επίσης έγινε στόχος. Οι συμμορίες συνεργάτες του τουρκικού κράτους εγκατασημένες στο Μαρί βομβάρδισαν τις περιοχές Tal Ριφάτ και το  Sex Hilal  ασταμάτητα χθες, και οι επαναστατικές δυνάμεις ανταπέδωσαν. 

Η μάχη στην Raqqa

Η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης  βρίσκεται στην 15η ημέρα της με τους πολιτοφύλακες να προωθούνται στην δυτική και νότια μεριά της πόλης και το Ισις να προσπαθεί να αντεπιτεθεί με αποστολές αυτοκτονίας στις ανατολικές συνοικίες. Από τις περίπου 26 συνοικίες της πόλης  έχουν απελευθερωθεί πλήρως οι 4 ενώ έντονες μάχες εξελίσσονται για την ολοκληρωτική απελευθέρωση άλλων 2 από αυτές. 


που βομβαρβαδίζουν συριακά στρατεύματα και βέβαια με αμερικανικα όπλα : ήτοι ΤΑΝΚΣ. Απο τη μια λοιπόν Ρωσσία και μαριονέτες, από την αλλη αμερικη  και μαριονέτες.

Εκτος πλεον αν μπροστα στο ολοφάνερο μοιρασμα της Συρίας απο ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ εσεις παραμένετε ιδεοληπτικοι.

Ελεος, θα μας αναπαράγετε εδώ μέσα ολη τη προπαγάνδα των ελευθεριακών μαριονετων των ΗΠΑ.

Αυτό βέβαια δεν ειναι τυχαίο που συνέβη. Ο ίδιος ο ηγέτης των κούρδων της συρίας ο Σαλιχ Μούσλιμ εχει πει ξεκάθαρα το 2015:

 Η Αμερική είναι η υπερδύναμη που ενισχύει τη δημοκρατία παγκόσμια και προσπαθεί να την αναπτύξει και να την προωθήσει σε όλα τα μέρη του κόσμου

SM: America is a superpower that fosters democracy globally, and tries to develop and disseminate it in throughout all parts of the world,

 

Salih Muslim

αποκαλυπτικος σε συνέντευξή του στο Κουρδικό Ινστιτούtο της Ουάσιγκτον

Σεπτέμβρης 2015

http://dckurd.org/2015/09/02/interview-with-mr-salih-muslim-chairman-of-democratic-union-party-pyd/

WKI: How do you explain your relationship with the US?   SM: The People’s Protection Units (YPG) belongs to a system of democratic self-management, and relations with the international coalition against ISIS exist within a framework of military cooperation against those are threat to humanity, and the US is leading the coalition. This is a positive step. We seek to expand our relations with the US politically and diplomatically, and we hope that we will succeed in doing so.     WKI: What is your message to the American people and their government?   SM: America is a superpower that fosters democracy globally, and tries to develop and disseminate it in throughout all parts of the world, and the American people have their own standards and fundamentals for democracy. US President Roosevelt had principles of democracy when he was a citizen before becoming a President. My message to the U.S government and the American people is that there are Kurdish people in the Middle East who seek to protect their existence and secure the democratic rights that the American people believe in. These Kurdish people were able to triumph over the forces of terrorism and extremism which threaten human values, and they are strong defenders of the democratic values that the American people spread throughout the world. For these reasons we must solidify our relationships with the American people and their government.  The Kurdish people, as the vanguard of democracy, are ready for this.   _____________ τον ρωτάνε: ποιο ειναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους αμερικανούς πολίτες και τη κυβέρνησή τους.   κι αυτός ξεκινά απαντώντας:

 


ο Salih Muslim ειναι ο ηγέτης του  PYD!!!, δηλαδή ο πολιτικός ηγέτης του YPG!!!
Nα τον χαίρεστε ελευθεριακοι.

αυτα δεν τα ξέρει η Ελευθεριακή Κοινότητα;

Να ποιοι κανουνε κουμάντο:

 

Syrian Kurdish leader: Iran is hostile to the fundamental rights of the Kurdish people

 

 

The PYD Co-Chairs Salih Muslim (L) and Asiya Abdullah (R) speaking to a press conference in Sere Kaniye, northeast Syria. Photo: ARA News

και το ερώτημα παραμένει:

τι δουλειά εχουνε οι κούρδοι στη Ράκα;

από @ 23/06/2017 9:18 πμ.


Έχουν πολύ περισσότερη από ότι οι φασίστες του Ασαντ και ο Ρώσικος Ιμπεριαλισμός Και αν βλέπουν τα σταλινοεθνικιστικά γκρουπούσκουλα την Ρωσία σαν την ΕΣΣΔ καλύτερα να δουν τι οικονομικό μοντέλο επικρατεί στην Ρωσία του Πούτιν και ποιες είναι οι σχέσεις παραγωγης. Και όσο υπάρχει Αμερικανικός ιμπεριαλισμός άλλο τόσο υπάρχει της Ε.Ε. αλλά και της Κίνας και της Ρωσίας Είναι στην φύση του καπιταλισμού. Η μήπως αυτά τα σταλινοεθνικιστικά απολειφάδια προτιμούν την ορθοδοξία και τον σκοταδισμό της σημερινής Ρωσίας; Αλλωστε παρόμοιες θέσεις έχουν και τα φασισταριά της Χ.Α. αλλα και ακροδεξιοί. Σε λίγο για μίλησουν και για προφητείες του Παίσιου .....σαν αντιιμπεριαλιστικές διδαχές

Στην πολιτική πολλές φορές κάνεις συμμαχίες που εκ πρώτης άποψης φαίνονται παράξενες. Να θυμήσω την συμφωνω Μολότοφ-Ριντεντροπ. Η μετα την συμφωνία ανάγκης της ΕΣΣΔ με την καπιταλιστική και Ιμπεριαλιστική δύση. Είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όπως και της Ρωσίας

Όσο για αυτά τα "κόκκινα" σταλινοεθνικιστικά γκρουπούσκουλα ο ρόλος τους είναι πλέον γνωστός και αρχίζουν πλέον και απομονωνονται από τον χώρο. Ας πάνε να ενταχτούν σε κάνα κόμμα, στους νέους ΣΥΡΙΖΑ...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License