Τουρκικές δυνάμεις εισβάλουν στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, και απωθούνται από το ΡΚΚ


Στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας το Σάββατο τα ξημερώματα πέρασαν τα σύνορα προς το Ιράκ και συγκρούστηκαν με αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η ηγεσία του ΡΚΚ επιβεβαίωσε σε μια δήλωση στο ARA News ότι μια μονάδα του τουρκικού στρατού έχει εισέλθει στο ιρακινό Κουρδιστάν από την επαρχία Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Χρησιμοποίησαν τη διέλευση Cile στο Χακάρι να μπουν στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΡΚΚ.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τουρκικών στρατευμάτων και των ανταρτών του ΡΚΚ στην περιοχή, όπου αναφέρθηκαν θύματα και στις δύο πλευρές.

«Τουλάχιστον 14 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις», το PKK δήλωσε στο ARA news.

Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες του ΡΚΚ σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις το Σάββατο.

«Τα τουρκικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποσυρθούν προς  το Χακάρι μετά από τις  απώλειες που υπέστηκαν», δήλωσε η πηγή.

Η εισβολή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις άγριες  συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν στην  κουρδικής πλειοψηφίας επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ στη νότια Τουρκία.

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου το ΡΚΚ επιτέθηκε σε τουρκικό στρατιωτικό κομβόι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 Τούρκους στρατιώτες. «Η επιχείρηση οδήγησε επίσης στην καταστροφή  7 στρατιωτικών οχημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος του ΡΚΚ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα στοχευμένα οχήματα ήταν φορτωμένα με βαρέα όπλα και πυρομαχικά «που θα  χρησιμοποιούνταν εναντίον του κουρδικού λαού.»

«Η στρατηγική επιχείρηση κατά του  στρατού της Τουρκίας την Τρίτη απέτρεψε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, θύματα μεταξύ του κουρδικού λαού».

Τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε τουρκικό κέντρου ασφαλείας στην επαρχία Μπινγκόλ, σκοτώνοντας πολλά μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας  περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού, σύμφωνα με δήλωση του ΡΚΚ.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License