Η.Π.Α: Χιλιάδες κόσμου ανακόπτουν τις αντι-μουσουλμανικές διαδηλώσεις


Το Σάββατο, 10 Ιουνίου, χιλιάδες άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες διαδήλωσαν ενάντια, προσέγγισαν,  διατάραξαν, και ακύρωσαν αντι-μουσουλμανικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από την «Δράσε για την Αμερική,» την μεγαλύτερη αντι-μουσουλμανική οργάνωση στις ΗΠΑ, με στενούς δεσμούς με την διοίκηση Trump . Παρά τις επιθέσεις από οργανώσεις όπως η Southern Poverty Law Center , αναρχικοί, αυτονομιστές, και αντιφασίστες ήταν σε θέση όχι μόνο να παρενοχλήσουν τις συγκεντρώσεις της ακροδεξιάς σε πολλές περιπτώσεις, αλλά επίσης να ακυρώσουν κάποιες από αυτές, ενώ παράλληλα διοργάνωσαν ευρείες και μαχητικές κοινοτικές κινητοποιήσεις  σε πολλές πόλεις.

 Πατριώτες, ακροδεξιοί και  νεοναζίδες πήραν μέρος στις αντι -μουσουλμανικές διαδηλώσεις. Καμαρώστε τους.

 

Για την «ACT for America», ο στόχος των πορειών ήταν να ανακτήσει τις δυνάμεις της από την αύξηση τόσο της Ακροδεξίας υποκουλτούρας,  της αυτόνομης υποστήριξης προς τον Trump, και τα συλλαλητήρια  του «Ελεύθερου Λόγου» που έχουν δημιουργήσει ένα συνασπισμό των λευκών εθνικιστών, ομάδων πολιτοφυλακής, και  υποστηρικτών του Trump ς   . Την ίδια στιγμή, η ACT for America, όπως και το « Free Speech Bus», πήρε ένα σύνθημα από την άκρα δεξιά και το παρουσίασε ως μήνυμά της με την επικάλυψη  της φιλελεύθερης γλώσσας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα και του φεμινισμού.

 

Οι υποστηρικτές του @ACTforAmerica δεν κρύβουν την υποστήριξή τους προς την ακροδεξιά και τον νέο ναζισμό.

 

Οι διοργανωτές  του ACT προσπάθησαν επίσης στην πορεία της οργάνωσης των διαδηλώσεων να αποστασιοποιηθούν από ορισμένα τμήματα της ακροδεξιάς, για παράδειγμα την, «αποκηρύσσοντας» τον  Billy Roper , μια νεοναζιστική οργάνωση από μία διαδήλωση του ACT στο Αρκάνσας. Παρά αυτές τις προσπάθειες, ήταν σαφές σχεδόν σε κάθε διαδήλωση ότι τα μέλη της Aκρο-δεξιάς, νεο-ναζί, Proud Boys, και μέλη της πολιτοφυλακής αποτελούσαν  ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των συμμετεχόντων, υπό την δικαιολογία της ασφάλειας, παρουσιάστηκαν τα μικρόφωνα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν οι  πραγματικοί διοργανωτές.

Ξυλοκοπώντας τα Περήφανα Αγόρια και οικοδομώντας την κοινότητα

Η 10η Ιουνίου με πολλούς τρόπους μίλησε για τη δύναμη του αυξανόμενου αναρχικού κινήματος, καθώς έδειξε ότι μια ευρεία ποικιλία  ομάδων σε πολλές πόλεις ήταν σε θέση όχι μόνο να έρθουν μαζί, αλλά και να οργανωθούν ως μια σημαντική δύναμη. Έτσι, η 10η Ιουνίου περιλάμβανε όχι μόνο τις επιθετικές μάχες δρόμου, όπως στο Σιάτλ όπου κατάφεραν μία θεαματική νίκη κατά των Περήφανων αγοριών, αλλά και την επιτυχή ακύρωση της διαδήλωσης της ACT στο Ώστιν τουΤέξας.

Η 10η Ιουνίου είδε μια ευρεία ποικιλία ομάδων, σχηματισμών και τα ατομικοτήτων που εργάστικαν από κοινού,  ανέλαβαν δράσεις και οικοδόμησαν δεσμούς και συμμαχίες με τους ανθρώπους στις κοινότητες γύρω τους. Στις Συρακούσες της  Νέας Υόρκη, για παράδειγμα, πάνω από 10 αναρχικές και αντιφασιστικές ομάδες ενώθηκαν για να σταθούν αλληλέγγυοι, ενώ σε άλλες πόλεις παρόμοιες συμμαχίες διαμορφώθηκαν επίσης που θα συνεχίσουν το έργο που βρίσκεται μπροστά μας, τόσο στις τοπικές μουσουλμανικές κοινότητες όσο  και μεταξύ των συντρόφων.

Οι αναρχικοί έκαναν επίσης καλά και  οργανώθηκαν  ως αναρχικοί,  και δεν επέτρεψαν στους εαυτούς τους να βρεθούν παραγκωνισμένοι από φιλελεύθερους ή αριστερούς διοργανωτές, ή απλά να χρησιμοποιηθούν ως δύναμη κρούσης απο τα άτομα με άλλες ατζέντες. Οι αναρχικοί στην πόλη της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, βοήθησαν να υπάρξει μία αναλογία, 5 προς 1  εναντίον της ακροδεξιάς, δημιουργώντας παράλληλα μία πολύ σαφή αναρχική παρουσία.

Σε άλλες πόλεις που είχαν μικρότερες δράσεις, αντι-εξουσιαστές αντάρτες ήταν ακόμα σε θέση να φέρουν κάτι στο τραπέζι, ακόμα και αν δεν αποτελούσαν την πλειοψηφία του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.

Ενώ 10η Ιουνίου είδε ρωγμές να εμφανίζονται στον ακροδεξιό συνασπισμό που είχε σχηματιστεί στην μετά τον Trump περίοδο και στερεοποιήθηκε μετά τις συγκρούσεις στο Berkeley στις 15 Απριλίου, οι αναρχικοί, αυτονομιστές, και antifa  έδειξαν να είναι στην ποιό ισχυρή θέση από ποτέ, όντας σε θέση να οργανωθούν σε έκταση, να δημιουργούν σχέσεις στις και με τις κοινότητές, και, επίσης, να μην  χρειάζεται να αποδυναμώσουν το μήνυμά μας και την πολιτική μας.

San Bernardino: Αντιφασίστες προσεγκίζουν τους ρατσιστες

Austin: Ενωμένοι ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον φασισμό

Denver: αντι συγκέντρωση 

St. Paul : Συγκριση δυνάμεων

Chicago: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω απο τον πύργο του Τραμπ

 

Harrisburg: Αντι φασίστες σε ετοιμότητα εναντια στην συγκέντρωση των ακροδεξιών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License