Κατέρρευσε η σκευωρία ενάντια στους 3 αγωνιστές από το Περιστέρι

Την Τρίτη 30/5 έπεσε η δικαστική σκευωρία που είχε στηθεί ενάντια στους αντιφασίστες αγωνιστές. Η δίκη αυτή είχε στηθεί μέσα από την κρατική ασφάλεια και με τις ευλογίες του Υπουργού Τόσκα που δήλωνε ξεδιάντροπα στις τηλεοράσεις πως «για τα σπασίματα των ακυρωτικών μηχανημάτων, κάποιοι θα την πληρώσουν ακριβά».

Την Τρίτη 30/5 έπεσε η δικαστική σκευωρία που είχε στηθεί ενάντια στους αντιφασίστες αγωνιστές. Η δίκη αυτή είχε στηθεί μέσα από την κρατική ασφάλεια και με τις ευλογίες του Υπουργού Τόσκα που δήλωνε ξεδιάντροπα στις τηλεοράσεις πως «για τα σπασίματα των ακυρωτικών μηχανημάτων, κάποιοι θα την πληρώσουν ακριβά».

Την προσαγωγή τριών συντρόφων στις 15 Μάρτη για αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων και αφισοκόλληση υλικών της ΟΡΜΑ, μέσα σε λίγες ώρες την ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος στη ΓΑΔΑ, ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους και κράτηση άνω των 36 ωρών. Ακολούθησε παράθεση διαφορετικών κατηγοριών (οπλοκατοχή, αναγραφή σπρέυ, και καταστροφή ακυρωτικών) για δημιουργία «κλίματος», αναβίωση του κατηργημένου κουκουλονόμου, κατασκευή κατηγοριών αεροβόλου σε πιστόλι φωτοβολίδων καθώς και συρραφή προσωπικών σημειώσεων για να αναδειχθεί «οργανωμένο σχέδιο». Πριν, μάλιστα, οι δικηγόροι λάβουν γνώση της δικογραφίας, τα παπαγαλάκια την είχαν διαρρεύσει σε κανάλια και εφημερίδες προσθέτοντας και ψευδή στοιχεία πως οι συλληφθέντες είχαν και manual (!!!) καταστροφής των ακυρωτικών μηχανημάτων.

Οι σύντροφοι που διακινούσαν υλικό της ΟΡΜΑ δεν αφέθηκαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν την κρατική πλεκτάνη. Μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης από ΕΛΜΕ της Αθήνας και άλλα σωματεία, από Δημοτικές Κινήσεις της περιοχής, Λαϊκές Συνελεύσεις και την Εργατική Λέσχη καθώς και πολιτικές οργανώσεις του κινήματος. Οργανώθηκαν δύο μικροφωνικές στο Περιστέρι και ένα τοπικό πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης ενώ τη μέρα της δίκης είχε οργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης.

Στη δίκη η έδρα δεν δέχτηκε τα ψηφίσματα συμπαράστασης ενώ από τους μάρτυρες υπεράσπισης δέχτηκε μόνο έναν από το χώρο του ΟΑΣΑ και μίας δασκάλας από το Περιστέρι. Παρ` όλα αυτά η κατάρρευση των κατηγοριών ήταν πανηγυρική.

Το χτίσιμο πολιτικής υπεράσπισης και αθώωσης των συντρόφων χωρίς καμία πολιτική υποχώρηση, συντασσόμενοι με το ενιαίο ταξικό κίνημα και τις αντιφασιστικές μάχες του αλλά και αυτό της υπεράσπισης των δωρεάν μετακινήσεων στα ΜΜΜ, είναι μια χρήσιμη παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται. Οι διώξεις και σκευωρίες θα επεκτείνονται ανάλογα με την δυναμική του ταξικού κινήματος.

Οργάνωση, αποφασιστικότητα και ενιαία δράση του μαχητικού εργατικού κινήματος είναι η μοναδική απάντηση στον αναδυόμενο αστικό ρεβανσισμό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License