Συγκέντρωση για τα ΜΜΜ

Την Παρασκευή 26/5 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παρέμβαση στο Σταθμό Ευαγγελισμός του Μετρό από τα Αυτόνομα σχήματα Ηλεκτρολόγων, Τοπογράφων και ΣΚΣ και συντρόφους/ισσες.

post image

Την Παρασκευή 26/5 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παρέμβαση στο Σταθμό Ευαγγελισμός του Μετρό από τα Αυτόνομα σχήματα Ηλεκτρολόγων, Τοπογράφων και ΣΚΣ και συντρόφους/ισσες. Οι προσπάθειες της αστυνομικής φύλαξης, αλλά και της υπεύθυνης του σταθμού για απαγόρευση της συγκέντρωσης εντός του σταθμού και οι απειλές τους για κλήση κατασταλτικής δύναμης, απαντήθηκαν ψύχραιμα και οργανωμένα. Πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν 1500 κείμενα ενημερώνοντας τους επιβάτες για την έναρξη της λειτουργίας των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων  και τις μπάρες που έρχονται συμπληρωματικά να φράξουν ακόμα μία ελευθερία μας, και τέλος αποκλείστηκαν με πανό τα ακυρωτικά μηχανήματα. Οι αντιδράσεις των επιβατών ήταν ανάμεικτες με άλλους να συμφωνούν με την κίνηση και άλλους όχι. Με τους επιβάτες που έγινε διάλογος τονίστηκε ο ταξικός φραγμός που επιβάλλουν οι νέες πολιτικές του ΟΑΣΑ καθώς ένας/μία φοιτητής/τρια  και εργαζόμενος/η , καθημερινοί χρήστες δηλαδή των ΜΜΜ για μετάβαση σε χώρο εργασίας και δραστηριότητας, δεν θα μπορούν να το κάνουν στον ίδιο βαθμό που γινόταν μέχρι πρότινος. Ο λόγος, ότι με δεδομένα υποκατώτατου μισθού οι ανάγκες  ιεραρχούνται και δεν περιλαμβάνουν το «φακέλωμα» των ηλεκτρονικών  εισιτηρίων και της μηνιαίας  κάρτας μεταφορών (που αντιστοιχεί στο 5-15% μηνιαίου εισοδήματος).
Ενάντια στους αποκλεισμούς μας από βασικά αγαθά, ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας και των ζωών μας να χτίσουμε κοινότητες αγώνα σε κάθε σχολή, εργασιακό χώρο, γειτονιά!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License