Αντιδράσεις των φαντάρων στην Νατοϊκή Άσκηση Νoble Jump

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Αντιδράσεις των φαντάρων στην Νατοϊκή Άσκηση Νoble Jump

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΒΡΟΥ Οι φαντάροι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα της Νατοϊκής Άσκησης Νoble Jump που θα λάβουν μέρος εκτός από 2000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2000 στρατιώτες από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ,Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Αλβανία. Σημαντικός αριθμός των νατοϊκών στρατευμάτων θα αποβιβαστεί, φιλοξενηθεί και προωθηθεί στη Ρουμανία μέσω της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα, κατά την διέλευση των ανωτέρω μονάδων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συνίστανται στα ακόλουθα:
• Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων.  • Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό. • Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδο τους από την χώρα. • Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη. • Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας.  • Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η άσκηση αυτά αποτελεί κρίσιμη διάσταση του εντεινόμενου ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο της περιοχής, που αλλητροφοδοτείται από την ανάπτυξη του εθνικιστικού παροξυσμού που φτάνει ως τη διατύπωση Μεγαλοϊδεατικών στόχων. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ ως εχθροί των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ορίζονται:

  • οι πρόσφυγες-μετανάστες
  • οι ασύμμετρες απειλές, δηλαδή ορίζουν ως τρομοκράτη όποιον απειλεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα αστικά σχέδια αύξησης της κερδοφορίας τους
  • η Ρωσία

Ήδη καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις από τη μεριά των φαντάρων που Αρνούνται να λάβουν μέρος σε αυτούς τις επιθετικές πολεμικές προετοιμασίες. Εμείς καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά και να Αρνηθούν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους. Καλούμε τον λαό μας να Αντισταθεί και να Αγωνιστεί. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του Αντιπολεμικού κινήματος και να δείξουμε με κάθε τρόπο την εναντίωση μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες τους.   ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία. Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός! ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Τηλ: 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΒΡΟΥ   Ξεκίνησε η μετακίνηση των νατοϊκών  δυνάμεων στις περιοχές του Έβρου και η ολιγοήμερη διαμονή τους στην Αλεξ/πολη. Εκεί θα μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις της 23ης ΤΘΤ Ταξιαρχίας και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη.            Όλο το βάρος αυτής της «φιλοξενίας» πέφτει στις πλάτες των φαντάρων, στις δικές μας πλάτες. Όπου για δυο εβδομάδες πριν την άφιξη των «Συμμάχων» οι αγγαρείες- εργασίες για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων ήταν συνεχόμενες και εξαντλητικές. Από το ξεχορτιάρισμα και τα κλαδέματα όλου του στρατοπέδου, στις ανούσιες καθαριότητες εξωτερικών χώρων που γίνονται μόνο για τα μάτια του κόσμου. Το στήσιμο δεκάδων σκηνών  για διάφορες χρήσεις, τουαλετών μέχρι και νέων λουτρών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις που ποτέ εμείς οι κληρωτοί φαντάροι, οι περισσότεροι πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας, δεν θα έχουμε το προνόμιο να χρησιμοποιήσουμε.         Αποκορύφωμα υπήρξε το γεγονός της ολοκληρωτικής μετακίνησης δύο μονάδων της ταξιαρχίας (23 ΕΥΠ, 24 ΕΜΑ) στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πεζικού ώστε να αδειάσουν οι μονάδες που θα «φιλοξενηθούν» οι νατοϊκοί. Δώσε παλι σφουγγάρισμα, τρίψιμο και διάφορες αγγαρείες  για τους φαντάρους που αν μη τι άλλο έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε τη πατρίδα και όχι νατοϊκές επιχειρήσεις. Φαντάροι από τρείς διαφορετικές μονάδες που καλούμαστε να στεγαζόμαστε σε εγκαταστάσεις που πριν λειτουργούσαν για μια μόνο μονάδα.
Μια μονάδα με 5 (!)  τουαλέτες και 5 ντουζιέρες, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο στους θαλάμους,χωρίς χώρο και αρκετούς φοριαμούς για τα πράγματά μας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο είδη βεβαρημένο μας πρόγραμμα , σε κατάσταση ημι-εμπλοκής (λόγω της γνωστής δικαιολογίας ¨δεν έχουμε κόσμο¨) , έχουν προστεθεί και έξτρα υπηρεσίες για την φύλαξή τους τις ημέρες της διαμονής.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License