H Ξεφτίλα να είσαι Μισθοφόρος Στρατιώτης στην Ελλάδα-η σύγκριση με το τι ισχύει στην Κύπρο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

H Ξεφτίλα να είσαι Μισθοφόρος Στρατιώτης στην Ελλάδα-η σύγκριση με το τι ισχύει στην Κύπρο!

 
Στην στολή του Έλληνα και Κύπριου στρατιώτη δεν υπάρχει μόνο το εθνόσημο αλλά και τα σήματα των ενεργειακών κολοσσών:  Total, ExxonMobil, EΝΙ, Shell, BP ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΝΤΥΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΑ ΧΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΑΟΖ-ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ! Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί σε Ελλάδα και Κύπρο αλλάζουν και προσαρμόζονται στα δόγματα Πολεμου/Καταστολής, στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στις σύγχρονες Μεγάλες Ιδέες των αρχουσών  τάξεων.
Όμως μια απλή σύγκριση των όρων πρόσληψης των ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ αποκαλύπτει το πόσο μηδαμινό μέγεθος θεωρεί την ζωή της νεολαίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θυμίζουμε ότι το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο έκριναν ότι έπρεπε να αντικαταστήσουν τους ακριβούς ΕΠ.ΟΠ. (κόστος 1500 ευρώ) με τους πολύ φθηνότερους ΟΒΑ (αμοιβή 600 ευρώ)! Δείτε όμως και συγκρίνοντας τους Κύπριους ΕΠ.ΟΠ με τους Έλληνες ΟΒΑ βγάλετε τα συμπεράσματα σας για τους εκμεταλλευτές και πολεμοκάπηλους που ηγούνται στο Πεντάγωνο:  
 ΕΠΟΠ: Επαγγελματίες Οπλίτες σε Ελλάδα και Κύπρο – Η σύγκριση “σκοτώνει” 

Η σύγκριση δεν αφορά μόνο τον μισθό ο οποίος είναι υψηλότερος στην Κύπρο καθώς πέραν της ονομαστικής διαφοράς κάθε μήνα, περιλαμβάνει και 13ο μισθό.

Το κυριότερο είναι τα “θεσμικά” και κατ’ αρχήν το γεγονός ότι η ανακοίνωση για την πρόσληψη συνοδεύεται από ακριβή στοιχεία με τα ωφελήματα που δικαιούνται.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα στην πρόσφατη προκήρυξη για Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, ακόμα και όταν είχε ολοκληρωθεί η πρώτη προκήρυξη, ουδείς ήταν σε θέση να μας πληροφορήσει για το ύψος του μισθού που θα πάρουν!
Ας δούμε τι προσφέρει η Εθνοφρουρά στην Κύπρο για να προσλάβει Συμβασιούχους Οπλίτες.
Βασικά στοιχεία:

α) Μηνιαίος μισθός €1.127 + 13ος

Στην Ελλάδα ο μηνιαίος μισθός είναι €970

(β) Σύμβαση διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 10 έτη.

(γ) Δικαίωμα στην καταβολή φιλοδωρήματος

Νοουμένου ότι έχει συμπληρώσει τρία (3) έτη και έξι (6) μήνες υπηρεσίας, ο ΣΥΟΠ θα έχει δικαίωμα σε καταβολή φιλοδωρήματος κατά τη λήξη της σύμβασης ή τον τερματισμό της υπηρεσίας του.

Το φιλοδώρημα υπολογίζεται με βάση συντελεστή ενός δωδέκατου (1/12) του μέσου όρου των συνολικών μηνιαίων απολαβών του ΣΥΟΠ πολλαπλασιαζόμενο επί τους μήνες υπηρεσίας και θα αναπροσαρμόζεται με βάση την αξία της εκάστοτε ισχύουσας ασφαλιστικής μονάδας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

(δ) Ωράριο (07:00 – 14:00)

Το ωράριο των ΣΥΟΠ είναι το ίδιο με των υπολοίπων στελεχών (07:00 – 14:00) με αριθμό υπηρεσιών όπως καθορίζεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ωράριο, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή για όλους τους στρατιωτικούς.

(ε) Ετήσια Άδεια 20 μέρες

Για κάθε συμπληρωμένο μήνα απασχόλησης του ΣΥΟΠ υπάρχει δικαίωμα σε άδεια ίση με το 1/12 της συνολικής άδειας που λαμβάνει εργοδοτούμενος καθορισμένης διάρκειας που συμπληρώνει συνεχή απασχόληση ενός έτους, δηλαδή, είκοσι (20) εργάσιμων ημερών για κάθε έτος απασχόλησης, σε περίπτωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας.

(στ) Άδεια Ασθενείας
Ο ΣΥΟΠ έχει δικαίωμα σε άδεια ασθένειας είκοσι οκτώ (28) ημερών το χρόνο. Του παρέχεται, περαιτέρω, το δικαίωμα σε παράταση της άδειας αυτής, με πλήρεις απολαβές, για χρονική περίοδο μέχρι και δεκατεσσάρων (14) ημερών, νοουμένου ότι εξασφαλίζεται σχετική έγκριση του κυβερνητικού Ιατροσυμβουλίου, μέσω της ίδιας διαδικασίας που τηρείται και για τα μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας που υπηρετούν με απόσπαση στην Εθνική Φρουρά.

(ζ) Στους ΣΥΟΠ παραχωρούνται δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια.

Στην Ελλάδα πέραν της πρώτης παροχής στολής, δεν δίνεται τίποτε άλλο για όσα χρόνια υπηρετεί.
  (η) Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Ο ΣΥΟΠ, η σύζυγος και τα τέκνα του έχουν δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε Κυβερνητικά Ιατρικά Ιδρύματα, κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τα μόνιμα μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας.
(θ) Δωρεάν Διακίνηση

Στους ΣΥΟΠ παρέχεται δωρεάν διακίνηση από και προς στις μονάδες με βάση το σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών Εθνικής Φρουράς.

Επιπρόσθετα παρέχεται δωρεάν διακίνηση με τις τακτικές γραμμές των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει τέτοια παροχή, πλην μιας έκπτωσης 15% σε ΚΤΕΛ.

Επιπρόσθετα Πλεονεκτήματα

Η έκπληξη κρύβεται σε αυτά τα πλεονεκτήματα, καθώς ορισμένα θα μπορούσαν να είναι αυτονόητα και δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση για την πολιτεία. Ωστόσο αφορούν μια πολιτεία που επιθυμεί να μορφώσει τα στελέχη της και να τους δώσει κίνητρα να βελτιώσουν το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Κάτι που δεν φαίνεται να αφορά την Ελλάδα.
Στην Κύπρο όμως παρέχουν:

(α) Σχέδιο Σπουδών με Μειωμένα Δίδακτρα μέχρι και 50%

Δυνατότητα σπουδών με μειωμένα δίδακτρα μέχρι και 50%, που παραχωρούνται από ιδιωτικά [EK1] πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου στο πλαίσιο συνεργασιών του Υπουργείου Άμυνας, με απογευματινή ή βραδινή φοίτηση.

περισσότερα

(β) Σχέδιο Υποτροφιών

Δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών για απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού, κατόπιν διαγωνισμών, σε εξειδικευμένες υπηρεσίες/ θέσεις.

(γ) Σχέδιο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Δυνατότητα απόκτησης διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων μέσα από προγράμματα που συνδυάζουν την πρακτική εξάσκηση σε συγκεκριμένους κλάδους, με ταχύρρυθμη θεωρητική κατάρτιση. (δ) Μοριοδότηση για μελλοντικές προσλήψεις

Δυνατότητα μοριοδότησης για μελλοντικές προσλήψεις στην Εθνική Φρουρά και στην Αστυνομία.

(ε) Πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης με ευνοϊκούς όρους

Δυνατότητα συμμετοχής σε πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης με ευνοϊκούς όρους που περιλαμβάνουν πιστωτικές διευκολύνσεις και ομαδικό σχέδιο ασφάλισης νοσηλείας και ζωής.

περισσότερα

(στ) Πακέτο προνομίων εκγύμνασης και άθλησης σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.

To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν και είναι η μοναδική πολιτικο-συνδικαλιστική συλλογικότητα που πάλεψε και παλεύει όσο κανείς ενάντια στο θεσμό του "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ". Χαρήκαμε και προβάλαμε με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, την ΤΡΑΓΙΚΗ ΗΤΤΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΤΑΣΗ της νεολαίας. Ο Εκβιασμός της Ανεργίας, της Μαύρης Εργασίας, της Μετανάστευσης και της Εργασιακής Περιπλάνησης που μας πετούν οι Τσίπρας-Καμμένος ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Λέγαμε λοιπόν:  "Βρε ούτε ένας φαντάρος δεν πάει Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ.. Ούτε ένας.. Αυτό που συμβαίνει στον ελληνικό Στρατό είναι ανεπανάληπτο. Το φυσάει και δεν κρυώνει η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου και το στρατιωτικό κατεστημένο. Όλοι αυτοί που υπεραμύνονται των προνομίων τους και ζητούν επιπλέον, συχνά βασιζόμενοι στην εκμετάλλευση των φαντάρων, δεν μπορούν να δεχτούν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΝΗΣΗ τη νεολαίας. Κάνουν και ξανακάνουν Διαγωνισμούς Πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών γιατί ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ Ρε δε πάνε τα κλιμάκια του ΓΕΣ στις μονάδες να λένε ψέματα ότι η αμοιβή των νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ αυξήθηκε μετά την αποτυχία της προηγούμενης Προκήρυξης από 600 σε 966 ευρώ; Δε πάει να έκανε ολόκληρη μιλιταριστική εκπομπή το Υπουργείο Άμυνας στην ΕΡΤ με την συμμετοχή του STAR, να εμφανίζεται συνεχώς ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος σε SKAI, ALPHA TV για να διαφημίσει την τεράστια ευκαιρία που προσφέρει στους στρατιώτες γιατρούς-μηχανικούς και στην υπόλοιπη στρατευμένη νεολαία να συνεχίσει για 2+1 χρόνια στον στρατό για 600 ευρώ.... Σε όλους αυτούς συνεχώς γυρνάμε την πλάτη. Ούτε ένας, βρε ούτε ένας δεν κάθεται μετά την υποχρεωτική ενημέρωση για να δηλώσει υποψήφιος για ΟΒΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Υπουργοί Καμμένος-Βίτσας ελπίζουν ότι τα σκληρά αντεργατικά και φορολογικά μέτρα που ψηφίζουν, η αύξηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, θα τους προσφέρει τους Πραιτοριανούς που ψάχνουν για τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Να κυνηγάμε πρόσφυγες, να τσακίζουμε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, να πηγαίνουμε στις εκστρατείες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να πολεμάμε εμείς και να καταστέλλουμε για να πουλά όπλα ο Κόκκαλης, να κλείνει συμβόλαια ο Μαρινάκης και ο Βαρδινογιάννης, να φυλάμε τους αγωγούς του Λάτση και του Κοπελούζου, ένστολοι μπράβοι της BP, της Total, της Shell και της Repsol Σε όλους αυτούς γυρνούμε την πλάτη.
Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό Κίνημα έχουν τον λόγο Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βγαίνει πιο δυνατό από την ουσιαστική απαλλαγή-ΑΘΩΩΣΗ του μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Νίκου Αργυρίου. Η τεράστια Αλληλεγγύη του κινήματος σε όλη Ελλάδα αλλά και η στήριξη από το εξωτερικό, μάλιστα συχνά από αγωνιστές βετεράνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η μέχρι τέλους αποφασιστική αμφισβήτηση των ολοκληρωτικών-τρομοκρατικών επιλογών της κυβέρνησης, του βαθέος κράτους, του δικαστικού και στρατιωτικού κατεστημένου. Αλλά πάνω απ΄ όλα η αμείωτη συνδικαλιστική-πολιτική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Στρατευμένων και η πραγματική εναντιωση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Δημιουργεί άλλα δεδομένα για το κράτος, την κυβέρνηση αλλά και το κίνημα της νεολαίας. Εμείς απευθύνουμε μήνυμα αγώνα και κάλεσμα για κοινή πάλη σε όλους. Για την ακόμη μεγαλύτερη και αποφασιστικότερη ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία. Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. Δεν θα γίνουμε Εμείς οι Μπράβοι των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών. Δηλώνουμε παρόν στο κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την Ανασυγκρότηση-Αντεπίθεση του κινήματος. http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Τηλ: 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License