ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: Έσκασε στα χέρια στρατιώτη πυροκροτητής χειροβομβίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: Έσκασε στα χέρια στρατιώτη πυροκροτητής χειροβομβίδας

  Ένα ακόμη πραγματοποιήθηκε στον ελληνικό στρατό θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή ενός νέου παλικαριού. Ο συνδυασμός της ανευθυνότητας και της αντι-επαγγελματικής συμπεριφοράς των υπεύθυνων αξιωματικών και του διοικητή της μονάδας σε συνδυασμό με την απερισκεψία και την περιέργεια του συναδέλφου παρ΄ολίγο να φέρουν το μοιραίο.
Αναρωτιόμαστε, τι μέτρα πήρε η Ταξιαρχία;΄
Διέταξε το ΓΕΣ να γίνει ΕΔΕ; Ποια τα συμπεράσματα και οι ευθύνες που απέδωσε η διερεύνηση του θέματος; Μήπως το ΓΕΣ για μια ακόμη φορά θα συγκαλύψει τις ευθύνες της Ιεραρχίας για να διαφυλάξει τα συντεχνιακά συμφέροντα και το Γόητρο του Στρατού; Εμείς θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη ευθύνη βρίσκεται στο Πεντάγωνο, στον εθνικισμό, στην πολεμοκαπηλεία που έχει επιβάλλει!
Δείτε τι γράφει ο τύπος: Στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης, ένας 23χρονος Ροδίτης, γιός γνωστού εκπαιδευτικού, που τραυματίστηκε στο δεξί χέρι από έκρηξη πυροκροτητή χειροβομβίδας, γράφει η Δημοκρατική Ρόδου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο 23χρονος, που εκτίει την στρατιωτική του θητεία, σε μονάδα του πυροβολικού στ’ Αφάντου, είχε μεταβεί στο πεδίο βολής Αφάντου στο πλαίσιο άσκησης. Βρήκε τον πυροκροτητή και την περόνη εκπαιδευτικής χειροβομβίδας και τον πήρε μαζί του στο στρατόπεδο ως «σουβενίρ». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ περιεργαζόταν τον πυροκροτητή εξερράγη στο χέρι του με αποτέλεσμα να υποστεί τραύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Του έγινε συρραφή των τραυμάτων, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανότατα να απαιτηθεί πλαστική χειρουργική για την αποκατάσταση τραύματος στο ένα του δάκτυλο. Ανεξάρτητα πάντως από την απερισκεψία του 23χρονου, ευθύνη για το γεγονός ότι στο πεδίο βολής υπήρχε εγκαταλελειμμένο από προηγούμενη άσκηση στρατιωτικό υλικό, φέρονται να έχουν και οι αξιωματικοί βολής και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναμένεται η διενέργεια σχετικής Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης με παραγγελία του Στρατηγού Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ προθέτει η Δημοκρατική. O 23χρονος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να λάβει εξιτήριο από την χειρουργική κλινική την Τρίτη. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τον 23χρονο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο η ηγεσία της 95 ΑΔΤΕ και ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία της υγείας του.    Πηγή: dimokratiki.gr   Βγείτε παραπονούμενοι, στείλτε επιστολές καταγγελίας. Είναι δύναμη. Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, βελτιώνονται οι συνθήκες. Αγωνιζόμαστε για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό. ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Τηλ: 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License