Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο κάλεσμα της Πορείας της Αξιοπρέπειας στη Μαδρίτη

απο το http://kaosenlared.net/video-miles-de-personas-acuden-a-la-convocatoria-de-las-marchas-de-la-dignidad-en-madrid/

Η διαδήλωση της Πορείας  της Αξιοπρέπειας που συνένωσε μαζί τέσσερις πορείες από διάφορα μέρη του ισπανικού κράτους πραγματοποιήθηκε χθες στους δρόμους της Μαδρίτης ως μέρος του αγώνα της κατά της ανεργίας , της εργασιακής ανασφάλειας, της υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της υγείας

 

Παρόλο το μποϊκοτάζ  του καθεστωτικού Τύπου, η οποίος είχε συμφωνήσει να μην υπάρχουν αναφορές  από τις ιστοσελίδες ή το ραδιόφωνο και την τηλεόραση τους, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστηρίξει την έκκληση της Πορείας της Αξιοπρέπειας. Μία διαμαρτυρία ενάντια στη διαφθορά, την εργασιακή ανασφάλεια, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, την επιδείνωση της εκπαίδευσης και της υγείας και της ελευθερίας των κρατουμένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι σύμφωνα με το Συντονιστικό της πορείας  , ενώ η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης στη Μαδρίτη υπολόγισε τους συμμετέχοντες  σε περίπου 6.000 άτομα.

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν την πορεία ως «πολύ θετική και με περισσότερους ανθρώπους από ό, τι αναμενόταν,» σύμφωνα με το μέλος του συντονιστικού Silvia Salamanca, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ήταν αναγκαία, διότι οι μάχες στον δρόμο είναι ο μόνος τρόπος.» «Μετά από μια μακρά περίοδο  αποστράτευσης, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κοινού,» δήλωσε.

Είναι η τρίτη εθνική διαδήλωση που καλεί το Συντονιστικό της Πορείας  της Αξιοπρέπειας, που γεννήθηκε το 2014, και σύμφωνα με μία από τους διοργανωτές, την Ángeles Maestro, η κινητοποίηση των πολιτών «καταδεικνύει σε εμάς ότι για να μην περάσουμε ότι οι Έλληνες  πρέπει να οικοδομήσουμε στο δρόμο. "

 

Κρατώντας πλακάτ και πανό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που ονομάζεται από τους διοργανωτές των Πορεία για την Αξιοπρέπεια στη Μαδρίτη στις 27 Μαΐου, 2017 με το σύνθημα «Ψωμί, εργασία, στέγη και ισότητα»  για να καταγγείλουν τις υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας και την «υποβάθμιση της Ισπανικής εργατικής τάξης. 

 βιντεο απο την πορεία

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License