Τσιάπας: Ξεκίνησε η συνάντηση για την εκλογή της υποψήφιας των αυτόθονων για τις προεδρικές εκλογές το 2018

https://desinformemonos.org/inicia-asamblea-elegir-candidata-indigena-presidencia-del-2018/

Το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο (CNI) και ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN) ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο την συνέλευση για τον σχηματισμό του Ιθαγενικού Συμβούλιου Διακυβέρνησης και την ανάδειξη μιας γυναίκας που θα είναι επιφορτισμένη να είναι  υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές το 2018.

Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων θα εκλέξουν μία εκπρόσωπο για να συμμετέχει ως υποψήφια για την προεδρία και θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα μαζί με το Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης. Το όνομα της αυτόχθονης γυναίκας  θα οριστεί σήμερα Κυριακή και θα επιδιώξει να είναι παρούσα στην ψηφοφορία,  δήλωσε το CNI, το οποίο διευκρίνισε ότι ο στόχος δεν θα είναι ανταγωνιστικός με τα πολιτικά κόμματα, αλλά να εκδηλώνει την παρουσία των αυτοχθόνων λαών και να τονίσει τη σημασία τους στις εν λόγω εθνικές αποφάσεις.

« Μην μας μπερδεύεται. Δεν είμαστε σε σύγχυση, δεν έχουμε την πρόθεση να ανταγωνιστούμε με τους πολιτικούς, (πολιτικά κόμματα) γιατί δεν είμαστε το ίδιο (...) Είναι καιρός για τους αυτόχθονες πληθυσμούς,  να βγούν στην επίθεση», δήλωσαν μέλη του CGI.

 

«Ήρθε η ώρα για όλους τους λαούς, στην ύπαιθρο και την πόλη. Αυτό είναι ό, τι έχει να μας πει το CNI. Αρκετά με αυτό που αναμένουμε από τους άλλους και που άλλοι μας λένε τι να κάνουμε και πώς. Μας λέει η CNI ότι εμείς οι ίδιοι οι λαοί θα πρέπει να οδηγούμε τους εαυτούς μας. «, ανέφερε ο διοικητής Μωυσής ,  αντιπροσωπεύοντας τον EZLN.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Παρασκευής στην San Cristóbal de las Casas συμμετείχαν 848 εκπρόσωποι και καλεσμένοι από τουλάχιστον  58 ιθαγενής λαούς απο 32 Μεξικανικές πολιτειες , και οι συναντήσεις θα επιδιώξουν την ενσωμάτωση όλων των κοινοτήτων στη διαμόρφωση της ανώτατης αρχής της αυτόνομης εθνικής κυβέρνησης.

Μετά την μορφοποίηση της συνταγματικής συνέλευσης της CNI θα οριστούν ομάδες εργασίας που θα συσταθούν ανα ενότητες για να εξετάσουν την κατασκευή του εθνικού σχεδίου, καθώς και η λειτουργία, την οργάνωση και τα μειονεκτήματα των οργανώσεων για τη λειτουργία του Συμβουλίου.

Τέλος, την Κυριακή θα είναι η ορκωμοσία των μελών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης, η έγκριση των συμφωνιών και το κλείσιμο της Συνέλευσης.

Η συνέλευση της Παρασκευής: https://youtu.be/VYGta_YS_4I

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License