Βραζιλία: Η κυβέρνηση αναπτύσσει το στρατό στην πρωτεύουσα Brasilia αδυνατώντας να ελέγξει τις λαϊκές διαμαρτυρίες


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer εξουσιοδότησε με διάταγμα την χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μπραζίλια όταν έχασε τον έλεγχο των δρόμων μετά από όταν τα  Βραζιλιάνικα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδήλωση  150.000 ανθρώπων. Οι στρατιώτες είναι ήδη στους δρόμους της Μπραζίλια.

 

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Μπραζίλια την Τετάρτη μετά από όταν τα Βραζιλιάνικα ΜΑΤ επετέθησαν στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους κατά του προέδρου Michel Temer και καλούσαν για νέες άμεσες εκλογές μετά το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που ταράξει την μη εκλεγμένη κυβέρνηση. 

Οι διαδηλωτές, έγιναν έξαλλοι μετά από όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χωρίς λόγο στη διαδήλωση. Λίγο μετά την  επίθεση η αστυνομίας έχασε τον έλεγχο. Από την  υπερβολική χρήση βίας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές, αλλά η αστυνομία δεν κατάφερε να επανακτήσει τον έλεγχο στην Μπραζίλια. Τουλάχιστον ένα υπουργείο πυρπολήθηκε, αρκετά άλλα δέχτηκαν επιθέσεις και καταστροφές.

 

«Έξω ο Temer! Γενικές εκλογές τώρα!»Φώναζαν οι άνθρωποι. «Σήμερα είναι καθοριστική ημέρα, για την εργατική τάξη. Τα δικαιώματά μας απειλούνται από το πραξικόπημα και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για την αξιοπρέπεια μας. Δεχόμαστε επίθεση,» λέει οRoberto Sousa e Silva, ένας δάσκαλος δημόσιου σχολείου.

Η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών εναντίων των διαδηλωτών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων και  αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν από τους  πυροβολισμούς.

  

 αστυνομικοί κάνουν χρήση πραγματικών πυρών ενάντια  σε διαδηλωτές στην Μπραζίλια.

 

Εκτός από τα σκάνδαλα διαφθοράς, η κυβέρνηση Temer έχει προκαλέσει επίσης την κατακραυγή για μήνες με μια σειρά νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας στοχεύοντας εναντίων των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων. Οι πιο πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της διοίκησης Temer, πραγματοποιήθηκαν πέρυσι όταν η  απομάκρυνση της πρώην Προέδρου Dilma Rousseff με μια διαδικασία μομφής καταδικάστηκε ευρέως ως ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Οι τωρινές έρχονται μετά από μια ηχογράφηση  αποκάλυψε ότι ο Temer είχε εγκρίνει δωροδοκίες για να κρατήσει ήσυχο ένα ισχυρό μάρτυρα σε έρευνες διαφθοράς.

βίνταο απο τις συγκρούσεις: https://youtu.be/74ilj4zNQ5g

Ο Temer αρνείται να παραιτηθεί και ενέκρινε με διάταγμα την χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μπραζίλια σήμερα. Οι αναρχικοί συμμετέχουν επίσης στις διαμαρτυρίες ενάντια στον Temer. Μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ο αριθμός των ανθρώπων που αυτό οργανώνονται και θέλουν να ζήσουν μια αυτο-προσδιοριζόμενη ζωή, αυξάνεται διαρκώς. 

 

από λαθος 26/05/2017 9:56 πμ.


Η 15η φωτογραφία μετρώντας από την αρχή, ή η 14η μετρώντας από το τέλος (αυτή που δείχνει τη μεγάλη διαδήλωση σε λεωφόρο, από ψηλά), δεν είναι από τη Βαραζιλία αλλά από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Βενεζουέλα. Αν μεγεθυνθεί φαίνονται εξάλλου οι σημαίες της Βενεζουέλας και το πανό που ζητάει νέα κυβέρνηση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License