[Βόλος] Ενημέρωση από δικαστήριο συντρόφου

Πρώτη ενημέρωση από δικαστήριο συντρόφου που διώκεται πλημελληματικά για συμπλοκές στην ΔΕΥΑΜΒ, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεια της..

Το δικαστήριο ήταν το 1ο σε σειρά.

Τα δικαστήρια ήταν τίγκα στους ασφαλίτες και τα ΟΠΚΕ.

Ο αλληλεγγυος κόσμος αριθμούσε περίπου 80 άτομα, πολλοί/ές εκ των αλληλεγγύων είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Ξεκίνησε αρχικά η αγόρευση μαρτύρων και ο εισαγγελέας με αφορμή ότι κάποιοι μάρτυρες υπεράσπισης δεν άκουσαν τα ονόματά τους την ώρα της προσφώνησής τους, ήθελε να τους καθαιρέσει, και έτσι δημιουργηθήκε μια αρχική ένταση στο δικαστήριο.

Έπειτα, διευκρινήστηκε ότι ο ΚΥΡΙΟΣ μάρτυρας κατηγορίας (ένας ΜΑΤατζής) έλειπε πάλι ( θυμίζουμε ότι έχει πάρει πάλι αναβολή για τον ίδιο λόγο- απουσία του κύριου μάρτυρα κατηγορίας).

Έτσι ο σύντροφος και ο δικηγόρος του ζήτησαν να καλεστεί στο δικαστήριο ο μπάτσος, όπως προβλέπει ο νόμος, έτσι ώστε να μην υπάρχει μόνο η γραπτή κατάθεσή του, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο εξέταση.

Οι αλληλεγγύοι/ες που βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια, είχαν έντονη και δυναμική παρουσία με συνθήματα. Ο εισαγγελέας πιάστηκε και από αυτό, και δήλωσε πως αυτό δεν είναι σεβασμός προς την έδρα και ότι επιβαρύνεται η θέση του κατηγορουμένου.

Λόγω ΚΑΙ αυτού, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε αναβολή για τις 9/10/17 την οποία και ο δικαστής ενέκρινε.

Ο αλληλέγγυος κόσμος παρέμεινα στα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και έπειτα οδηγήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ με πορεία.

Πάλι στημένα δικαστήρια με σκοπό την τρομοκράτηση και περαιτέρω δίωξη των συντρόφων που αγωνίζονται.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ!

από α/α 24/05/2017 11:09 πμ.


post image

φωτο

Εικόνες:


Πλήθος κόσμου στα Δικαστήρια. Αναβλήθηκε η δίκη του νεαρού για τα γεγονότα στη ΔΕΥΑΜΒ

Αναβολή πήρε η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου της υπόθεσης του διωκόμενου πολίτη, μέλους της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, για τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ τον Μάρτιο του 2015. Νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 9/10/2017. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εντός της αίθουσας για να παρακολουθήσει τη δίκη, όσο και στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων Βόλου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον νεαρό κατηγορούμενο.

Ο νεαρός αγρότης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, αντιμετωπίζει την κατηγορία άσκησης βίας κατά αστυνομικού, γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο επιχείρησε να τραβήξει την ασπίδα αστυνομικού, στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έξω από την ΔΕΥΑΜΒ στις 13 Μαρτίου 2015. Η δίκη πήρε αναβολή, καθώς δεν έδωσε το παρών ένας εκ των τριών βασικών μαρτύρων κατηγορίας, ο αστυνομικός που βάσει του κατηγορητηρίου φέρεται να δέχτηκε την επίθεση από τον κατηγορούμενο. Ο Εισαγγελέας της έδρας, μάλιστα, ζήτησε από τον έτερο μάρτυρα κατηγορίας, επίσης αστυνομικό, να ενημερώσει τον συνάδελφό του να παρευρεθεί στο δικαστήριο, καθώς όπως σημείωσε “η βίαιη προσαγωγή δεν ταιριάζει σε αστυνομικό”. Για έλλειψη ετοιμότητας από την πλευρά της πολιτικής αγωγής έκαναν λόγο οι παρευρισκόμενοι αλληλέγγυοι προς τον νεαρό αγρότη, οι οποίοι διατύπωναν πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της δίκης.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού αγρότη κ. Ιωαν. Γερόπουλος, είχε δηλώσει προς την Έδρα κατά την κλήση των μαρτύρων στην αίθουσα, πριν την διακοπή του Δικαστηρίου και την απόφαση για αναβολή της δίκης, ότι δεν επρόκειτο να συναινέσει στην ανάγνωση της κατάθεσης του κατηγόρου που δεν έδωσε το παρών. Επεσήμανε επίσης προς την Έδρα ότι από τα αναγνωστέα λείπει βασικό οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η συμμετοχή ή μη του κατηγορουμένου στις κατηγορίες και πράξεις που του προσάπτονται, το οποίο ζήτησε να συμπεριληφθεί. Ζήτησε επίσης να κληθούν να καταθέσουν τρία ακόμα άτομα, αυτόπτες μάρτυρες σε όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα έξω από την ΔΕΥΑΜΒ και τα οποία εμφανίζονται σε οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας, τα οποία δεν είχαν κληθεί μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε συνθήματα αλληλεγγύης προς τον νεαρό αγρότη, γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία του Προέδρου της Έδρας. “Ο κατηγορούμενος είναι ιερό πρόσωπο και πρέπει να απολαμβάνει της δίκης που δικαιούται”, σημείωνε ο Εισαγγελέας κ. Κασάπης, για να προτρέψει στην απουσία ανάλογων φαινομένων στην επερχόμενη δίκη.

Σημειώνεται ότι το δυναμικό παρών έδωσε πλήθος ενεργών πολιτών από τον Βόλο και το Πήλιο, καθώς και συλλογικότητες και φορείς της πόλης. Ο συγκεντρωμένος κόσμος παρέμεινε στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων Βόλου για αρκετή ώρα για να συνεχίσει με πορεία διαμαρτυρίας προς το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ.

 


Νομιζω οτι το νουμερο που δίνεται παραπάνω είναι πολυ μικρό σε σχέση εν τέλει με τον κόσμο απο τον Βόλο αλλά και απο το Πήλιο που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει την αλλήλεγγύη του στον διωκόμενο αγρότη. Εκτός αν αναφέρεται το αρχικό ποστάρισμα μονο στον κόσμο που παρεβρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας και στον διαδρομο οποτε πασο.. καθώς πληθος κοσμου κατα την διαρκεια της διαδικασιας ειχε δυναμικη παρουσια και έξω απο τα δικαστηρια και μαλιστα πραγματοποιηθηκε και αυθορμητη πορεια γυρω απο τα δικαστηρια στο ακουσμα της ανεκδιηγιτης και αδιάλακτης στασης των δικαστων . Ενημερώτικά να πούμε οτι περαν απο τον κοσμο του κινηματος ,δυνατο και μαζικό παρών εδωσαν και κάτοικοι απο διαφορα χωρια του Πηλίου με τον συνολικό αριθμό των συγκεντρωμένων στα δικστήρια κατά την λήξη της διαδικασιας να ξεπερναέι τα 150 άτομα (φένοντε άλλωστε και στις φωτογραφίες απο τον εξωτερικό διάδρομο των δικαστηρίων που ήταν ασφυκτικά γεμάτος), και φυσικά μετά να ακολουθεί πορεία ως το κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ μέσω κεντρικών οδών. Και ολα αυτα στις 9 το πρωί καθημερινής εργάσιμης μέρας . Μπράβο στον κόσμο που συμμετείχε αλλά και έτρεξε το ζήτημα ολες αυτες τις μέρες και ιδιαίτερα μέσα σε μία περίοδο που επιθεση στον δημόσιο χαρακτηρα και την ποιοτητα του νερού ολοένα και εντείνεται με τις μεθοδεύσεις του ντόπιου μαφιοζο-μονάρχη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License