Γερμανία - Μπόχουμ: καμπάνια «Διεκδικούμε εκ νέου την πόλη!». Νέα κατάληψη Κτιρίου-


Παράλληλα με την καμπάνια «διεκδικούμε εκ νέου την πόλη!» και την βραδινή διαδήλωση χορού  ένα άδειο κτίριο στην οδό Herner 131 (Herner Straße) στο Μπόχουμ, στην Γερμανία καταλήφθηκε προ δύο ημερών.

 

Σε δήλωσή τους στο Linksunten Indymedia οι καταληψίες αναφέρουν ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό κέντρο και ζωτικό χώρο στο κτίριο. Ο πρώτος όροφος του κτηρίου της οδού Herner 131 θα χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό κέντρο και τα πατώματα πιο πάνω θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διαμονή των ανθρώπων.

  

Όπως και πολλά κτίρια στο Μπόχουμ, το κτίριο ήταν άδειο εδώ και χρόνια. Την ίδια στιγμή τα ενοίκια στην πόλη ανεβαίνουν και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για μη εμπορικά πολιτιστικά και πολιτικά σχέδια. Με αυτή την δράση οι καταληψίες στην πράξη αντιστέκονται ενάντια στην καπιταλιστική λογική της εκμετάλλευσης, η οποία επιτρέπει μόνο τα κτίρια που θα χρησιμοποιηθούν κατά την παραγωγή οικονομικής  κερδοφορίας. Αντί αυτής της λογικής θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε  αυτο-οργανωμένα και προσανατολισμένοι στις ανάγκες του λαού το κτίριο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License