Κύμα επιδρομών και συλλήψεις στην Κοπενχάγη της Δανίας

https://enoughisenough14.org/2017/05/18/wave-of-raids-and-arrests-in-copenhagen-denmark/

Στις 6 το πρωί της 17 Μάη αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε 10 διευθύνσεις στην Κοπεγχάγη, Δανία. Ένα από τα κτίρια που δέχτηκε επίθεση ήταν το Bumzen στην Baldersgade. 25 άτομα συνελήφθησαν και 9 από αυτούς είναι σε κίνδυνο να τεθούν σε προδικαστική επιμέλεια. Ενημέρωση και ανακοίνωση  από την Αυτόνομη Επαναστατική Σκανδιναβική Συμμαχία (ΑΡΝΑ).

 

Με νόμους επί νόμων, η εξουσία και η αστυνομία συρρικνώνουν τα όρια των μεθόδων της αντίστασης που είναι νομικά δυνατή. Πιέζουν συνεχώς εκείνους που αντιστέκονται, περιορίζουν τις δυνατότητες δράσης, ακόμη και τη δυνατότητα να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς αρχές και  υποταγή.

Η άρρηκτη σχέση μεταξύ της σκέψης και της δράσης είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους αντι-αυταρχικούς επαναστάτες. Δεν πιστεύουμε ότι με την υποταγή στο νόμο και την εξουσία σήμερα, μια κοινωνία χωρίς εξουσία μπορεί να επιτευχθεί αύριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδέες μας είναι σε συνεχή αλληλεπίδραση με τις δράσεις μας. Με τον «σεβασμό-πακέτο» (respektpakken), οι πολιτικοί επιτίθενται σε αυτό το δεσμό, όταν ισχυρίζονται ότι ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τις ενέργειες των άλλων ανθρώπων εξαιτίας των ιδεών που εκφράζουν αυτοί οι άνθρωποι, και οι πολιτικοί το γνωρίζουν αυτό πάρα πολύ. Το γεγονός του θέματος είναι ότι έχουν δίκιο: κάθε αντι-αυταρχικός/η αντάρτης συμμερίζεται την ιδεολογική ευθύνη για τις πράξεις της εξέγερσης, και είμαστε ακόμα υπερήφανοι γι 'αυτό! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την καταστολή. Για εμάς, δεν έχει σημασία αν είναι ένοχος ή όχι. Εκείνοι που δείχνουμε αλληλεγγύη είναι οι ενέργειες της εξέγερσης για τις οποίες κατηγορούνται.

Κανένα σεβασμό για τις αρχές και την καταστολή! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο!

Δήλωση της Αυτόνομης Επαναστατικής Σκανδιναβικής Συμμαχίας (ΑΡΝΑ) (17 Μαΐου, 2017)

ΑΡΝΑ καταδικάζει την καταστολή στην Κοπεγχάγη

Σήμερα, 17/05, υπήρχαν κατ 'οίκον έρευνες από την αστυνομία της Δανίας σχετικά με μια διαδήλωση την 1η Μαρτίου που είναι η επέτειος της εκκένωσης απο τους μπάτσους της κατάληψης - κοινωνικού κέντρου "Βουλή των Νέων" (Ungdomshuset). Η Αυτόνομη Επαναστατική Σκανδιναβική Συμμαχία καταδικάζει την πράξη αυτή της κρατικής καταστολής. Αυτή είναι η κοινή μας δήλωση ομάδων από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, ενωμένοι ενάντια στην καταστολή, κράτος και το κεφάλαιο.

Η δανική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι - κολλεκτίβα Bumzen μαζί με άλλα σπίτια των  ακτιβιστές. Οι περισσότεροι από αυτούς απελευθερώθηκαν αμέσως κάτι το  οποίο εγείρει το ερώτημα γιατί μια πρωινή επιδρομή ήταν απαραίτητη. Άλλοι εξακολουθούν να κρατούνται (4), σε εκείνους, οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Τα εγκλήματα που κατηγορούνται είναι ταραχές, καταστροφή περιουσιών, παραβίαση της ειρήνης, η βία εναντίον αστυνομικού και παρόμοια.

Η δράση της αστυνομίας ήταν αναμενόμενη καθώς έρχεται μετά από ένα άγριο ξεφάντωμα  τυχαίων κατηγορίων από τη δεξιά πτέρυγα, τον Τύπο και την αστυνομία στη Δανία. Την 1η Μαρτίου χαρακτήρισε ένα μικρό χρονικό διάστημα ταραχών με μερικά σπασμένα παράθυρα και τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας. Ένας νέος νόμος, «το σύμφωνο σεβασμού»,  εισάγετε - δοκιμάζεται τώρα για τις βίαιες διαδηλώσεις.. Ουσιαστικά ο νόμος υποδεικνύει ότι οι διοργανωτές της διαδήλωσης μπορούν να καταδικαστούν αν υπάρξουν ταραχές κατά την διαδήλωση  και, επίσης, ότι οι οποίοι προκαλούν ζημιές σε μια διαδήλωση πρέπει να πληρώσουν συλλογικά, ακόμη και αν αυτές οι καταστροφές πραγματοποιούνται με απόσταση ωρών μεταξύ τους και υλοποιούνται απο διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το δανικό κράτος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον νόμο που υπονομεύει τις αρχές του δυτικού συστήματος δικαιοσύνης, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το δανικό κράτος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει  νόμους οι οποίοι στη συνέχεια ανατράπηκαν στο δικαστήριο. Σήμερα μια κοινή πρακτική για να δήνωνται αποζημιώσεις μετά απο παράνομες σύλληψεις και kettling, ένα σύστημα το οποίο εισήχθη πριν από τη σύνοδο κορυφής COP15, αλλά το οποίο θεωρείται ότι χρησιμοποιείται σε παράνομο τρόπο τότε και έκτοτε.

Ανεξάρτητα από αυτά τα νομικά θέματα, η καταστολής είναι πολιτική. Είναι η προσπάθεια του κράτους να μας φοβίσει, να μας κάνει να φαινόμαστε παράνομοι και έξω από το αποδεκτό νομικό φάσμα. Άντε γαμήσου καταστολή,  αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες!

ΑΡΝΑ (17η Μαΐου του 2017)

video απο δράσεις αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες συντρόφους στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας: https://vimeo.com/218174282

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License