SS SS - MΠΑΤΣΟΙ - ΔΙΚΑΣΤΕΣ (ενημέρωση δίκης κρατούμενου του Κολαστηρίου)


Ενώ η κατασταλτική βαρβαρότητα των διωκτικών αρχών διογκώνεται, ενώ η οικονομική υποδούλωση των πολίτων του ελληνικού κράτους αναδεικνύει εδώ και χρόνια την σήψη και τον θάνατο και ενώ η οργή καταπίνεται λόγω τρομοκρατίας, οι μηχανισμοί του κράτους και οι δικτυώσεις του οδηγούν μεθοδικά και απροκάλυπτα το βήμα της μετάβασης στην «νέα τάξη πραγμάτων».
Αναπόφευκτα ο «νέος» χειρισμός που αποτελεί συνέχεια της κατασταλτικής και εκδικητικής τακτικής του κράτους, θεσμοθετείται επάνω σε ένα ¨προ υπάρχον υλικό¨ ώστε να του δοθεί ο χρόνος και η εμπειρία για να εδραιωθεί και να στενέψει ακόμη περισσότερο τον κλοιό.
Ενόψει της εντατικοποίησης λοιπόν της καταστολής, οι διωκόμενοι αναρχικοί, είτε διώκονται πολιτικά είτε ποινικά, βιώνουν στο πετσί τους την όξυνση της εκδικητικότητας. Τα παραδείγματα πολλά και νωπά. Μόνο που σήμερα οι εκφραστές της δικαστικής εξουσίας μας γνωστοποίησαν την αιμοδιψή πρόθεση τους με απίστευτη κυνικότητα και δίχως ίχνος φόβου ή συγκάλυψης.
Σήμερα ,λοιπόν, δικαζόταν ο σύντροφος και ποινικός κρατούμενος Σπύρος Φατούρος, δικάστηκε από το μονομελές κακουργιοδικείο  για την διάρρηξη δυο αυτοκίνητων υπό την επήρεια ουσιών. Αυτό τουλάχιστον ξέραμε. Ενώ η δίκη συνεχιζόταν έπειτα από διακοπή που ζήτησε ο ορισμένος από το κράτος δικηγόρος στις 26/4 , η έδρα σήμερα είχε αντικατασταθεί και η δίκη συνεχίστηκε με την γνωστή σε όλους μας πρόεδρο Ζωή Αποστολίδου- Δημοπούλου. Στα μέσα δηλαδή της εκδίκασης και κατά την διάρκεια της διακοπής η δικογραφία αλλάζει χέρια χωρίς καμία εξήγηση και δίνεται σε μία έδρα που προεδρεύει ο ορισμός της εκδικητικότητας απέναντι στους αναρχικούς.
Με ξεκάθαρες και απροκάλυπτες μεθοδεύσεις η δίκη μετατράπηκε σε πολιτική με υπαινιγμούς   για
 αναρχικούς ως επαγγελματίες μάρτυρες και διαγωγή επικίνδυνου βίου. Οι γραπτές αναφορές της κοινωνικής υπηρεσίας του κολαστηρίου ( Ν.Κ.Κ. Κορυδαλλού)  και του ΚΕΘΕΑ, αμφισβητήθηκαν και παρακάμφθηκαν. Να σημειωθεί ότι ο σύντροφος επιτέλους δίνει με σθένος την μάχη του, για πρώτη φορά, να απεξαρτηθεί από τις ουσίες μέσα από το Παράρτημα του νοσοκομείου των φυλακών κορυδαλλού παρακολουθώντας το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ . Αυτό έχει ως συνέπεια , προς έκπληξη όλων, την μέχρι στιγμής στήριξη του συντρόφου από την κοινωνική υπηρεσία των φυλακών  αλλά και των εργαζόμενων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, οι οποίοι πάρα τα κωλύματα στηρίζουν και προωθούν την απόφασή του για απεξάρτηση.
Απορρίπτοντας ,λοιπόν, όλους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς, όλες τις ¨ευνοϊκές¨ διατάξεις του ποινικού κώδικα που υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν για τους οροθετικούς και τους χρήστες, η σύσταση του μονομελούς κακουργιοδικείο  επέβαλλε ποινή των 6 χρόνων χωρίς αναστολή με ειρωνικά επιχειρήματα περί καλής διαγωγής στην φυλακή και καμία αναγκαιότητα ένταξης σε πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά η εισαγγελέας τοποθετήθηκε ως εξής: «Μέσα στην φυλακή ζεις καλύτερα, υπάρχουν πολλοί ομοϊδεάτες σου εκεί…».
Τείνουμε ως εκ τούτου να πιστέψουμε πως επαληθεύεται η μέχρι πρότινος  υποψία τακτικής που πολλές φορές φάνταζε κινδυνολογία. Οι εντολοδόχοι και εκτελεστές της δικαστικής κατασταλτικής όξυνσης είναι πλέον φανερά ορισμένοι από τους ανωτέρους τους και χτίζουν βιογραφικά με συγκεκριμένη θεματολογία και μεθοδολογία.  
Από την άλλη δεν μας εκπλήσσει και πολύ η έκβαση της υπόθεσης αυτής αναλογούντος  του γενικευμένου κυνηγητού και διωγμού που έχει υποστεί εδώ και δυο δεκαετίες ο σύντροφος. Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη, δηλώνουμε αμετανόητοι σύντροφοι ενός αναρχικού που πάντα αναλάμβανε την ευθύνη των πράξεων του και των επιλογών του. Τον καταδίκασαν όχι για την επήρεια του και τις συνέπειες αυτής,  αλλά επειδή είναι αναρχικός.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως οι χειρισμοί και η οργάνωση ενός εξεγερμένου αναρχικού μπορεί να διαφέρει από τους χειρισμούς και την οργάνωση ενός άλλου αναρχικού, ωστόσο ο εχθρός παραμένει ίδιος και η ομοιογένεια της έκφρασης του δεν στέκεται στις διαφορές αλλά στις ομοιότητες.
Ορκισμένοι εχθροί, ψυχή και σώμα αγωνιστές, όλοι μπορούμε να βρεθούμε στην θέση των κρατούμενων συντρόφων μας και αυτό δεν αποτελεί μόνο κομμάτι της υπάρχουσας τρομοκρατίας αλλά και κομμάτι της βιώσας δυστοπίας. 

SS SS – ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ, ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!


Υ.Γ.:  Όταν τελείωσε η δίκη ο σύντροφος μας είπε προτάσσοντας τα χέρια του και δείχνοντας μας τις χειροπέδες του «έπρεπε να το είχα καταλάβει νωρίτερα όταν είδα αυτό!» οι χειροπέδες του είχαν χαραγμένα μια σφάστικα, το « ss ss» και ένα στοχάδι.

 

Αναρχικοί/ Αναρχικές (Α)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License