Κατάληψη στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ


Κατάληψη στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ     Πρέπει να «πόνεσε» πολύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, από τη συμβολική κατάληψη που έκαναν  στο γραφείο του οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, την Τετάρτη 3 Μάη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους με στόχο τη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ελαβε λοιπόν τα μέτρα της η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για να μην ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση. Στην προγραμματισμένη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης με τον γενικό γραμματέα, Νίκο Αντωνόγλου, αστυνομικός της ασφάλειας του ΥΠΑΑΤ συνόδευσε την αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μέχρι το γραφείο του γενικού γραμματέα, προφανώς για να διασφαλίσει ότι δε θα προβούν σε κάποια δυναμική παρέμβαση. 

Η συνάντηση των δύο πλευρών οδηγήθηκε σε πλήρες αδιέξοδο, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αθετεί την υπόσχεσή της και τη δέσμευση της διοίκησης του ΕΛΓΟ για θέσπιση  Κανονισμού Προσωπικού με τη μορφή της ΣΣΕ, με το πρόσχημα ότι η διοίκηση του ΕΛΓΟ δε δέχεται να την υπογράψει, αν δεν έχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους ότι αυτό είναι νόμιμο. Οσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ, την οποία έχει διορίσει και στηρίζει, παρά το γεγονός ότι η Κεντρική Υπηρεσία και αρκετές περιφερειακές μονάδες του Οργανισμού βρίσκονται σε λειτουργική κατάληψη από τις τρεις Μάη, ο Βαγγέλης Αποστόλου χρεώνεται ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζει τις διαταγές των δανειστών πριν ακόμα τις υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΕΛΓΟ για την υπογραφή ΣΣΕ, έχει ξεκινήσει πριν από ενάμιση σχεδόν χρόνο και παρά τις διαχρονικές παλινωδίες των διοικήσεων του Οργανισμού, έφτασε ένα βήμα πριν την υπογραφή της, αναγκάζοντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να πετάξει το αριστερό της προσωπείο και να αποφασίσει τη λήξη των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δείχνουν αποφασισμένοι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απαιτούν υπογραφή ΣΣΕ, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση της σημερινής διοίκησης του Οργανισμού που έχει επανειλημμένα αθετήσει ακόμα και τις έγγραφες δεσμεύσεις της.


ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΜΑΗ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/28456.Κατάληψη-στον-ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License