Η διεκδίκηση της ορατότητας των πεζών απέναντι στην επιθετικότητα του κυρίαρχου τρόπου ζωής

Είναι επιβεβλημένη η κίνηση ενάντια στη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου (;) που έχει απονεκρώσει το περιβάλλον της πόλης και το έχει μετατρέψει σε απέραντο θεματικό πάρκο της καπιταλιστικής συσσώρευσης και κυκλοφορίας, κάνοντας την ζωή μας αβίωτη σε πάρα πολλές περιπτώσεις...

Η διεκδίκηση της ορατότητας των πεζών απέναντι στην επιθετικότητα του κυρίαρχου τρόπου ζωής που προτάσσει η χρήση και παραγωγή του αυτοκινήτου

Ζώντας στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας, ερχόμαστε αντιμέτωποι-ες με την παντοδυναμία της καπιταλιστικής αγοράς και των τρόπων ζωής που επιβάλλει. Κατασπαταλάει τους φυσικούς πόρους και επιδεινώνει τους συνολικούς όρους ύπαρξης μας. Στα νότια βαλκάνια τουλάχιστον, το να υπάρχεις, να ζεις και να κυκλοφορείς σαν πεζός, άτομο με κινητικά προβλήματα ή να είσαι ''μη ανθρώπινο ζώο" όπως διατυπώνεται από κάποιους-ες, είναι κάτι σαν κατάρα. Είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς στα "πεζοδρόμια" και στους δρόμους αυτής της μητρόπολης που καθορίζεται από τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της συνεχόμενης αναδιάρθρωσης που επιβάλλει η βασική προϋπόθεση της κατανάλωσης και στη συγκεκριμένη περίπτωση της κατανάλωσης Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Είναι επιβεβλημένη η κίνηση ενάντια στη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου (;)  που έχει απονεκρώσει το περιβάλλον της πόλης και το έχει μετατρέψει σε απέραντο θεματικό πάρκο της καπιταλιστικής συσσώρευσης και κυκλοφορίας, κάνοντας την ζωή μας αβίωτη σε πάρα πολλές περιπτώσεις...

 

Επίσης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επιβολή συμπεριφορών που ορίζονται από αυτό το άκρατα εξουσιαστικό περιβάλλον. Συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την ποικιλόμορφη εξουσία που υπάρχει πάνω στις ζωές μας. Την εξουσία π.χ. του κάγκουρα που είτε ως προλετάριος είτε ως αστός, διαχειρίζεται το αυτοκίνητο του σαν όπλο που του δίνει το σύστημα για επιβάλλει την παρουσία του και τη δύναμη του απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους αδύναμους που θα πρέπει να περάσουν λόγου χάρη ένα δρόμο απέναντι ή να κινηθούν σε μία διάβαση ή πεζοδρόμιο.

Αν μπορούμε να διακρίνουμε τους βασικούς σκοπούς μίας ζωής "μετά τον καπιταλισμό" πως θα μεταμορφωθεί -στην συγκεκριμένη περίπτωση- η μητρόπολη, το αυτοκίνητο που έχει κυριαρχήσει, συμβολίζει την αποθέωση του ατόμου και την περιχαράκωσή του απέναντι στο "εχθρικό" περιβάλλον του συλλογικού. Τι είδους χρήση θα μπορεί να έχει το αυτοκίνητο και το βασικότερο από όλα φυσικά, πως θα παράγεται, με ποιούς όρους (παράγοντας εργασία) και τι σχέση θα έχει με την κυρίαρχη καπιταλιστική μονομέρεια του πετρελαίου και των παραγώγων του;

από Κουλης 12/05/2017 6:13 πμ.


Υπάρχει παραπάνω από ικανή τεχνολογία για να αναπτυχτούν ικανές εναλλακτικές μορφές συγκοινωνίας ώστε να κάνουν το ΙΧ παρελθόν.  Είναι απλώς θέμα εφαρμογής.

Όμως το ΙΧ είναι ένα τόσο ισχυρό σύμβολο προσωπικής ελευθερίας που μάλλον θα είναι αδύνατον. 

από @biker 12/05/2017 11:33 πμ.


post image

Πολύ καλά κάνεις και προβληματίζεσαι αρχικέ αλλά δεν χρειάζεται να περιμένεις την επανάσταση για να αφήσεις το αυτοκίνητο. Την Κυριακή στις 14 Μάη είναι η 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία (όπως πάντα αυτοργανωμένη) και μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ για να διεκδικήσουμε χώρο για βιώσιμη μετακίνηση και περιορισμό του ΙΧ.

 

https://www.podilates.gr/event/10i-panelladiki-podilatoporeia

 

Εικόνες:


Εναλλακτική τεχνολογία για την μεταφορά ανθρώπων (παραγωγικών) και προϊόντων (παραγωγής) υπάρχει, όπως υπάρχουν εναλλακτικές τεχνολογίες για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό όμως που δεν απαντούν όλες αυτές οι εναλλακτικές τεχνολογίες είναι στο πόσο μπορούν οι λόγοι αυτών των δραστηριοτήτων να είναι εναλλακτικοί. Το σύνθημα του εναλλακτισμού-ρεφορμισμού είναι πάγιο: "Ένας άλλος καπιταλισμός είναι εφικτός", στο οποίο είναι πρώτοι και καλύτεροι "οι ειδικοί" να εφαρμόσουν και να επιβάλλουν δια πυρός και σιδήρου τις "ειδικές λύσεις" στα ειδικά προβλήματα του γερασμένου καπιταλισμού. Σαν φέϊς λίφτ ένα πράμα. Μια κακομούτσουνη στραβοτσάουλη κωλόγρια είναι το κωλοσυστημά σας.

 

Γιατί όμως εσύ πρέπει να μεταφέρεσαι και μάλιστα αστραπιαία; Γιατί τα προϊόντα τους, σου έρχονται από μακρυά και τα δικά σου πάνε μακρυά σε εκείνους; Γιατί οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται εδώ για να εκπληρώσουν ανάγκες αλλού, ενώ οι δικές σου εκπληρώνονται από πόρους (αποτέλεσμα βάρβαρης λεηλασίας γης και ανθρώπων) πολύ μακρύτερα απ'ότι μπορείς φυσικά να φτάσεις; Αυτές τις ερωτήσεις η εναλλακτική τεχνολογία δεν τις αντιμετωπίζει γιατί είναι πολιτικά ζητήματα, μη τεχνολογικά. Ο εναλλακτισμός του καπιταλισμού και του εξουσιαστικού συστήματος διαχείρισης γης και ανθρώπων δεν είναι αντικείμενο των παραγωγών της τεχνολογίας.

Ας στερέψει το πηγάδι του πετρελαίου, ας στερέψουν τα ποτάμια και οι λίμνες, και θα δείτε κάτι τεχνολογικές λύσεις που θα προκύψουν σε μια μη-επιστημονικά σκεπτόμενη κωλο-κοινωνία. Θα έχει ο καλός θεούλης της κοινωνίας αυτής την σοφία να απαντήσει στην άψυχη έρημο. Αλλά αυτά θα είναι τα προβλήματα που δημιουργούμε εμείς για την αυριανή κοινωνία (αν υπάρξει).

Όχι δε σε ψεκάζουν μαλάκα, γιατί ούτε για φτύσιμο δεν αξίζεις. Κάθε κλικ που κάνεις και κάθε χάϊδεμα της οθόνης είναι αίμα (μεταλλωρύχων) που τρέχει στις τεράστιες σήραγγες στα βάθη της Αφρικής. εκεί που κάποτε ήταν δάση και τώρα είναι μια έρημος σαν ελβετικό τυρί. Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και θα το λύσουν κάποτε.

από @ 13/05/2017 12:30 μμ.


Το αν οι οδηγοί σέβονται τις διαβάσεις δεν είναι πολιτικό θέμα, αλλά οδηγικής κουλτούρας. Ο πεζός πάντως όταν βρίσκεται σε διάβαση έχει προτεραιότητα, με βάση τον ΚΟΚ.

από @ 13/05/2017 3:03 μμ.


πως μπορεί να υπάρξει σύνδεση με τη διεκδίκηση ελεύθερων μετακινήσεων. Αλά θα πρέπει να μιλήσουμε και για το ποιος κατέχει τα μμμ (κράτος-αφεντικά, εταρείες με σκοπό το κέρδος κλπ.) και πως λειτουργούν εφόσον τα απαλλοτριώσει η κοινωνία αυτών που υπερασπιζόμαστε. Επίσης όλο αυτό με το πετρέλαιο είναι μεγάλο θέμα που χρήζει πολιτικής ενδοσκόπησης σχετικά με τους τρόπους παραγωγής του και τη θέση των εργατών του έναντι των καταναλωτών του. Ο λεγόμενος "τρίτος κόσμος" πληρώνει τα αμαρτήματα των αφεντικών έτσι κι αλλιώς. Ο παγκόσμιος καταμερισμός μας κάνει να θεωρούμε δεδομένα πράγματα για το εδώ ξεχνώντας να συνδέσουμε όμως και το εκεί που μπορεί να βρίσκεται κάπου στην αφρική με πολύ χειρότερους όρους. Αυτά που καταναλώνουμε στην ευρώπη, παράγονται στις ζώνες που έχουν φτιάξει τα παγκόσμια αφεντικά και πρέπει συνδέσουμε τους αγώνες μας και με τις εκεί συνθήκες και καταστάσεις χωρίς να περιμένουμε τους εντελώς εξαθλιωμένους στις χώρες παραγωγής να εξεγερθούν.

Όσον αφορά το σεβασμό προς τους πεζούς, είναι γενικότερο θέμα κουλτούρας συνύπαρξης και σεβασμού προς τον αδύναμο. Αν τρέχει κάποιος με 100 χμ στα στενά δρομάκια της αθήνας είναι εμφανές δηλαδή πως δεν τον ενδιαφέρει οποιοσδήποτε βρεθεί στο δρόμο του ό,τι κι αν είναι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License