Γαλλία: Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται μετα την εκλογική νίκη του Macron

https://enoughisenough14.org/2017/05/09/france-protests-continue-after-macron-won-election-circus/

 Γαλλία: Οι διαδηλώσεις κατά του εκλογικού τσίρκου και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Macron συνεχίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Παρίσι και πολλές άλλες πόλεις. Στην Massy πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες για αρκετές ημέρες τώρα, μετά από όταν ο 17 χρονών Curtis σκοτώθηκε κατά την διάρκεια κυνηγητού από την αστυνομία.

 

Την Παρασκευή διάφορες είσοδοι σχολείου είχαν μπλοκαριστεί και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας. Οι διαμαρτυρίες της « GenerationIngouvernable » συνεχίστηκαν  το Σάββατο.

Την νύχτα των εκλογών, και την  Κυριακή, και τα Γαλλικά ΜΑΤ συνέλαβαν περισσότερα από 130 άτομα που διαμαρτύρονταν για το εκλογικό σύστημα στην περιοχή της Menilmontant στο Παρίσι. Στη Νάντη (εικόνα κάτω), στο Πουατιέ, Strassbourg και άλλες πόλεις ο κόσμος βγήκε επίσης στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί κατά του εκλογικού τσίρκου. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα. Μονάδες καταστολής επιτέθηκαν την Δευτέρα σεδιαδήλωση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του νέου προέδρου Macron. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συμμετείχαν στις  διαδηλώσεις της Δευτέρας.

Εικόνα: Διαμαρτυρίες στη Νάντη, την Κυριακή το βράδυ. 

Κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στο εκλογικό τσίρκου στο Strassbourg, ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση από φασίστες την Κυριακή. Στη Νάντη,  15 φασίστες επιτέθηκαν σε 2 διαδηλωτές. Και οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Στην Massy ο κόσμος διαμαρτύρεται για 3 μέρες τώρα. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά από όταν ο 17χρονος Curtis έπεσε σε ένα λεωφορείο, ενώ ήταν κυνηγημένος από τους μπάτσους. Υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας είχε εμπλακεί στο ατύχημα. Στη Γαλλία πολλοί νέοι φεύγουν αμέσως όταν αστυνομικοί προσπαθούν να τους σταματήσουν. Ο λόγος για αυτό είναι η καθημερινή αστυνομική βία εναντίον ανθρώπων, ειδικά στα προάστια των μεγάλων πόλεων. Συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή το βράδυ και συνεχίστηκαν το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Βίντεο από τις διαμαρτυρίες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές το Macron τη Δευτέρα 8 Μαΐου:https://youtu.be/V-6bSQrr8B0

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License