[Βιβλιοθήκη] Bookchin, Murray - Το Πρόταγμα του Κομμουναλισμού


Ένα σημαντικό έργο, γραμμένο από τον Μπούκτσιν το 2003, λίγα χρόνια δηλαδή πριν από τον θάνατό του, όταν ο συγγραφέας είχε έρθει πια σε οριστική ρήξη με το αναρχικό κίνημα. Ένα βιβλίο-μανιφέστο της Κοινωνικής Οικολογίας, που ανοίγει νέους δρόμους στις θεωρητικές αναζητήσεις του αντιεξουσιαστικού σοσιαλισμού, υπερβαίνοντας (ή τουλάχιστον προσπαθώντας να υπερβεί) τα παραδοσιακά σχήματα του αναρχισμού, μαρξισμού και επαναστατικού συνδικαλισμού, φροντίζοντας όμως να διατηρήσει τις καλύτερες και πλέον δημιουργικές τους παραδόσεις. Η κριτική που εμπεριέχει, όσο νηφάλια και να είναι, πιθανά να ενοχλήσει πολλούς, είτε από τον αναρχικό χώρο, είτε από αυτόν της μαρξιστικής αριστεράς.

Στο βιβλίο, ως παράρτημα βρίσκεται το άρθρο του Μπούκτσιν, "Αναρχισμός και εξουσία στην Ισπανική Επανάσταση", που και αυτό, κάποιοι ίσως θα το βρουν ενοχλητικό.

Η μετάφραση και η εισαγωγή, από τον Αλέξανδρο Γκεζερλή.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License