post image

Κολλήθηκε η συγκεκριμμένη αφίσα στην ξάνθη με αφορμή τα μπραβιλίκια που κάνουν οι φασίστες φοινιξ από την καβάλα στο αποκριάτικο πάρτυ της πασπ. Πραγματοποιήθηκε και μισάωρη παρέμβαση στο γραφείο του κοσμήτορα Καραγιάννη, ο οποίος μέσα από τη θέση του στο δημοκρίτειο πανεπιστήμιο θράκης φροντίζει να παραχωρεί χώρο του πανεπιστημίου για να γίνεται κάθε χρόνο το πάρτυ της πασπ. Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας.

 

Η ΠΑΣΠ συνεργάζεται με τους φασίστες της ΦΟΙΝΙΞ Καβάλας υπό την ανοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης...

Είναι γνωστό στην πανεπιστημιακή κοινότητα το καρναβαλίστικο πάρτυ που διοργανώνει η ΠΑΣΠ κάθε χρόνο στο αναγνωστήριο του πανεπιστημίου, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την “ελεύθερη διακίνηση ιδεών” όπως την εννοούν οι πολιτικάντηδες του πανεπιστημίου, αλλά μοναδικός σκοπός του είναι να γεμίζει τις τσέπες των αρχηγών των πολιτικών παρατάξεων.

Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω έχουν γίνει λίγο πολύ αποδεκτά και από τη διοίκηση του πανεπιστημίου και από τα υποκείμενα που κινούνται στους χώρους του. Εδώ και δύο χρόνια όμως, το πάρτυ της ΠΑΣΠ προστατεύεται από τους πολιτικά οργανωμένους στη φασιστική ομάδα ΦΟΙΝΙΞ, Ανδρέα Ρηγούλη και Τριαντάφυλλο Αλεξανδρίδη. Για να εξηγούμαστε και να τονίζουμε το γεγονός, τα εν λόγω φασισταριά έχουν πλούσιο ιστορικό επιθέσεων στην πόλη της Καβάλας:

  • Επίθεση σε απεργούς της ELFE (ΒΦΛ) στο λιμάνι της Καβάλας με την κάλυψη της εταιρείας security στην οποία εργάζονται.

(υπάρχει βίντεο της επίθεσης στο youtube.com/watch?v=fK3nf0GnDBc)

  • Επιθέσεις σε μαθητές-αντιφασίστες εντός των σχολικών χώρων.

  • Φανερή οπλοφορία (πιστόλι) και επίθεση με αυτό σε αντιφασίστες στο κέντρο της Καβάλας.

  • Η τελευταία (προς το παρόν) δράση τους έγινε πριν περίπου ενάμιση μήνα, με τον ξυλοδαρμό αντιφασίστα εντός του χώρου εργασίας του.

(άρθρο για την επίθεση στο mpalothia2.wordpress.com/2017/03/24/καβάλα-επίθεση-φασιστών-σε-εργασιακό/)

*(Όποιος θέλει παραπάνω πληροφορίες για τα στοιχεία που παραθέτουμε αρκεί να ψάξει τα ονόματά τους στο ίντερνετ)

Εννοείται ότι...

...σε όλες αυτές τις επιθέσεις η συμβολή των μπάτσων είναι κομβική ώστε να την σκαπουλάρουν οι φασίστες. Είναι γνωστή πλέον, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι γνωστή, η σχέση αγάπης μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και φασιστικών οργανώσεων. (Το βλέπουμε και στην πόλη μας, όπου 20 αστυνομικοί φυλάνε 3 ναζί στα γραφεία της Χ.Α.)

...δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με το ότι η ΠΑΣΠ είναι σε αγαστή συνεργασία με ρατσιστές, απεργοσπάστες, τραμπούκους, εν δυνάμει φονιάδες, μέλη φασιστικών οργανώσεων.

...η διοίκηση του πανεπιστημίου κάνει τα στραβά μάτια σε όλη αυτή τη βρωμιά, αφού και η ίδια είναι χωμένη μέσα στο βούρκο της λαμογιάς. (βλ. σκάνδαλο Τσαουσίδη-Καραμπίνη)

Εννοείται όμως ακόμη, ότι η παρουσία και μόνο των φασιστών στους χώρους που δραστηριοποιούμαστε πολιτικά, στους χώρους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αγώνες κατά του φασισμού, στους χώρους που πασχίζουμε καθημερινά να κρατήσουμε καθαρούς από ρατσιστικές νοοτροπίες και πρακτικές, μας εξοργίζει και θα αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Η ΠΑΣΠ επέλεξε σε μία περίοδο που ο φασισμός θέλει να εδραιωθεί στην καθημερινότητά μας, να φέρει στην πολυπολιτισμική Ξάνθη, στους χώρους του πανεπιστημίου, τους φασίστες Α.Ρηγούλη και Τ.Αλεξανδρίδη. Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι: Όποιος συνεργάζεται με φασίστες θα μας βρίσκει μαχητικά απέναντί του. Οι πόρτες του πανεπιστημίου θα κλείνουν στα μούτρα των φασιστών.

Ούτε σπιθαμή γης στους υπάνθρωπους Τσακίστε τους ΠΑΝΤΟΥ

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License