Οι δημοκρατικές δυνάμεις σχεδόν ολοκληρωσαν την εκδίωξη του ΙΣΙΣ απο την Tabqa


 

Οι υπο την κουρδική υπό την ηγεσία  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) την Τρίτη απελευθέρωσαν την πόλη της Tabqa, ένα από τα βασικά προπύργια για τον Ισλαμικό Κράτος του (ISIS)  στην επαρχία Raqqa.

Ο Δρ Nasr Haji Mansour, ένας ανώτερος σύμβουλος των SDF, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στο ARA  ότι οι SDF κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις του ISIS στην Tabqa, αλλά ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

«Η SDF κατέλαβαν τις υπόλοιπες τρεις γειτονιές της Tabqa μετά από έντονες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες του ISIS. Τόσο η νέα και η παλιά πόλη της Tabqa απελευθερώθηκαν την Τρίτη,»Mansour επιβεβαιωθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε επίσης οτι βρίσκονται σε σε εξέλιξη συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων των SDF και αντάρτες του ISIS στην περιοχή της Misherfeh.

«Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ορισμένα μέρη του φράγματος του Tabqa Dam [κοντά στην πόλη της Tabqa] υπό τον έλεγχο του  ISIS,» δήλωσε ο Mansour .

Εν τω μεταξύ, η Rojda Felat, η διοικητής των μονάδων Προστασία των Γυναικών (YPJ) και μία κορυφαία διοικητής στην επίθεση για την απελευθέρωση της de facto ISIS κεφαλαίου Raqqa, διέψευσε αναφορές ότι απελευθερώθηκε πλήρως η Tabqa.

Ο Jesper Söder, ένας Σουηδός μέλος των SDF, είπε στο ARA News: « Προωθούμαστε στην Tabqa καθημερινά. Αλλά υπάρχει πραγματικά δύσκολη αντίσταση από το Daesh [ISIS].»

«Έτσι, σκεφτήκαμε ότι η λειτουργία για την πόλη θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, αλλά το Daesh έχει επιδοθεί σε  μια σκληρή μάχη. Θα έπρεπε να τους είχαμε νικήσει ήδη, αλλά έχουν καλές θέσεις για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, ακόμα και από αεροσκάφη «, δήλωσε ο Söder, προσθέτοντας:“ Πολλοί άνθρωποι χρησημοποιούνται ως ανθρωπινες ασπίδες  από το Daesh [ISIS]”

«Αρκετά αυτοκίνητα αυτοκτονίας και βομβαρδιστικά αεροπλάνα ντροουνς χρησιμοποιούνται καθημερινά από το Daesh [ISIS] στην Tabqa και τα γύρω μέτωπα στην  Raqqa,» είπε ARA .

 | Πηγή: ARA ειδήσεις

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License