Για την εικαστική παρέμβαση σε χώρους εκμετάλλευσης ζώων στο Μοναστηράκι


Εκτιμάω απίστευτα κάθε ενέργεια απέναντι στα κρεματόρια που στήνονται για τα μη ανθρώπινα ζώα. Δεν θέλω να κρίνω την συμβολική παρέμβαση των συντροφ@ στο Μοναστηράκι, ίσα ίσα με χαροποιεί κάθε τέτοια αναλαμπή σε έναν κόσμο απάθειας απέναντι στα δισεκατομμύρια κραυγών που το τεχνοπολιτισμικό τέρας παράγει. Είναι μια ανάσα σε έναν κόσμο που αποστρέφεται την ζωή την ίδια.

Αναρωτιέμαι όμως ως πότε αυτά τα ποτάμια αίματος που χύνονται στο όνομα της ανθρώπινης κυριαρχίας θα απαντιούνται με ειρηνικές παρεμβάσεις. Ως πότε θα ανεχόμαστε χασάπηδ@, ταβερνιάρηδ@ και λοιπ@ "λαϊκ@ φτωχ@" ανθρώπους να σπέρνουν των θάνατο χωρίς να παίρνουν πίσω έστω ένα ελάχιστο μέρος από τον πόνο που παράγουν. Μήπως πέφτουμε στη λούμπα των κομμουνιστ@ που μια ζωή περιμένουν να "ωριμάσουν οι συνθήκες" για να δράσουν και ανεχώμαστε τον καθημερινό σπισισμό; Μήπως δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο τους "συντρόφ@" να ξυπνήσουν και να συμπεριφερθούμε στους σπισιστές (τουλάχιστον στους χειρότερους όπως χασάπηδ@, ταβερνιάρηδ@, κλπ) σαν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ΝΑΖΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤ@ ΔΟΛΟΦΟΝ@;

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛ@

από Ολικό Μαύρο Άλφα 03/05/2017 11:38 πμ.


η πραγματικότητα γύρω μας είναι αδίστακτη. Αυτό το ζήτημα το παλεύουμε για καιρό και πολύς κόσμος είναι επιθετικός και αδιάλακτος πάνω σε αυτά τα θέματα.Συνήθως προσπαθεί να μας ενοχοποιήσει, λες και εμείς κάνουμε το έγκλημα ή ότι είμαστε θύματα μιάς μόδας.

Προσωπικά, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα, θα μου έφτανε σαν πρώτο βήμα, άν ο πολύς κόσμος καταλάβαινε πως δεν υπάρχουν κατώτερα και ανώτερα πλάσματα στον πλανήτη και πως δεν πρέπει να εκμεταλευόμαστε τον πιο αδύναμο και απροστάτευτο από εμάς. Επίσης, τουλάχιστον να παραδέχονταν ότι πρόκειται για απάνθρωπες σφαγές και αποτρόπαια κατά συρροήν έγκληματα τα οποία - το πιο δύσκολο- πρέπει να γίνουν συνείδηση του καθενός χωρίς την βοήθεια κανενός νόμου.

Είμαι απογοητευμένος και από πολλές ομάδες που ασχολούμενοι με αυτό το θέμα, γίνονται πολύ απόλυτοι, αυστηροί και χρησιμοποιούν μια πολύ υβριστική γλώσσα.Εγω λέω πως το δίκιο είναι με το μέρος τους, αλλά αυτές οι τακτικές περισσότερο θωρακίζουν και διώχνουν τον κόσμο και δεν του αφήνουν περιθώρια να το σκεφτεί με τον χρόνο του και να αποφασίσει μόνος του χωρίς καμμία πίεση. Αντιθέτως του δίνουν τροφή για να διαφωνήσει.

Το ξέρω πως είναι παράλογο αυτό που λέω, αλλά δυστυχώς τέτοια καθάρματα είμαστε μέχρι να βγεί ο καλός ευατός από μέσα μας και μέχρι να συμβεί αυτό μπορεί να έχουμε κάνει ένα σωρό μαλακίες.

Αυτό που λέω δεν είναι κομμουνιστικό και πιστεύω ακράδαντα στην Αναρχία, ούτε αναρχοκομμουνιστής είμαι, αλλά η αναρχίκη κοινωνική απεύθυνση σε αυτό το πολύπλοκο ζήτημα είναι σημαντική γιατί πρέπει πολλά να ειπωθούν και να γίνεται σωστή ενημέρωση. Η επίθεση όπου χρειάζεται να είναι καίρια και να μην φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδωκόμενα.


Μήπως θα έπρεπε να παρουσιάσουν οι σύντροφ@ που τρέχουν το ζήτημα μια επιστημονική απόδειξη των ισχυρισμών τους; Που διαφέρει π.χ. η λεοπάρδαλη που αν δεν σκοτώσει και καταβροχθίσει τη γαζέλα θα πεθάνει, από έναν άπορο homo sapiens που τρέφεται με έμβρυα (αβγά) και σώματα πουλερικών που διατηρεί στο κοτέτσι του, και επίσης κινδυνεύει να πεθάνει αν δεν το κάνει. Που διαφέρει τελικά ο παραπάνω άπορος πτηνοτρόφος από τα πτηνά που επίσης τρέφονται με άλλα ζωντανά (σκουλήκια, σαλιγκάρια, έντομα κλπ). Ξέρω ότι γίνομαι δικηγόρος του διαβόλου και μου αξίζουν οι αφορισμοί σας, αλλά χωρίς επιστημονικές αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα δε μπορούν να ελπίζουν παρα μόνο στους "πιστούς" όπως κάνουν οι θρησκείες.

από Κουλης 03/05/2017 5:45 μμ.


Άντε πάλι…

Αδελφέ, αν δεν θες να φας κρέας, μη τρως, πολύ καλά κάνεις, μπράβο σου, είσαι ένας ανώτερος άνθρωπος, παράδειγμα σε όλους μας, σε ζηλεύω.

Αδελφέ, αντιλαμβάνομαι επίσης ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό για εσένα αυτό, και πραγματικά το σέβομαι, αλλά δεν είναι σημαντικό για άλλους.

Εγώ λχ, έχω ένα όνειρο, να τα βροντήξω όλα κάτω, να την κοπανίσω στης ερημιές, και να έχω τον μπαξέ μου, το χωράφι μου, τις κότες μου, 2-3 γουρούνια, 2-3 κατσίκες και ίσως μια γελάδα (θα δούμε)  και να ρίξω μια μούντζα στον κόσμο. Και όλα τα παραπάνω ζωντανά κάποια στιγμή θα πάρουν πρόσκληση στο τραπέζι μου.

Οκ? Μπορώ να το κάνω? Μ επιτρέπεις? 

από ψιλικα-τσιγάρα-βιομηχανία 03/05/2017 7:04 μμ.


η διαφορά στα παραδείγματα που έδωσες βρίσκεται στο ότι ο παραγωγός που μεγαλώνει κότες και τρώει τα αυγά τους από τη λεοπάρδαλη είναι ότι η λεοπάρδαλη δεν θα καθίσει να βγάλει χρηματικό κέρδος από τη υπερσφαγή κοτών μέσω της τεχνολογίας και ακόμα περισσότερο δεν θα σφάζει κάθε πάσχα χιλιάδες αρνιά γιατί έτσι επιβάλλει η χριστιανική παράδοση ή αντίστοιχα γαλοπούλες τα χριστούγεννα επειδή είναι thanksgivings η γενικότερα αντίστοιχα κοινωνικά κατασκευάσματα που προωθούν την σφαγή για την απόλαυση στα πλαίσια ενός καπιταλιστικού κερδοφόρου παραδείσου

από @15 χρονια χωρίς κρεας 03/05/2017 9:46 μμ.


"τουλάχιστον στους χειρότερους όπως χασάπηδ@, ταβερνιάρηδ@, κλπ..." λέει ο πρώτος...

Μια ζωή η ίδια αμαθεια και κοντοφθαλμία στους κύκλους της "ολικης απελευθέρωσης".

Οι χειροτεροι είναι οι χασαπηδες και οι ταβαρνιαριδες ή αυτοί οι μεγαλοκαπιταλιστες που διαθετουν τις κρεατοβιομηχανίες, τις φαρμακοβιομηχανίες, τις υπερ-φαρμες κλπ? Δεν καταλαβαίνετε ότι το θέμα της υπερ-καταναλωσης κρεάτος είναι ταξικό κι ενσωματομένο στην λογικη του καπιταλισμού για εκμεταλλευση των πάντων στον βωμο του κερδους? Τι είναι καποια..."ανθρωπινη διαστροφή" η κρεατοφαγία και η μαζικη σφαγή? Σιγά μην μιλήσουμε και με μετα-φυσικούς όρους. Πολιτικό είναι το ζήτημα και όπως όλα τα πολιτικά ζητήματα έχει πολύ βαθυα αίτια που πρέπει να τα αξιολογείς σωστά γιατί αλλιώς θα γίνεις καρικατούρα

Συνελθετε συντροφοι γιατι εκθετετε ενα κινημα που έχει πολύ βαθιες επαναστατικές ρίζες. Από τα σαμποταζ στην βιομηχανία γουνας και κρεατος του ALF μέχρι τα "σαμποταζ" στους..ταβερνιάριδες υπάρχει τόση απόσταση όσο ο επαναστατικός αγώνας από την "νεανική τρέλα" και το χομπι.

Τα παραπανω δεν ειναι κριτική στις επιθεσεις που αναφερονται στην αναληψη, αλλά στο σχολιο του πρώτου, που θέλει και πιο...βίαιες ενέργειες απέναντι σε...ταβερνιάριδες. Ελεος πια.

από @ 03/05/2017 10:23 μμ.


ρε ψιλικά-τσιγάρα, δηλαδή εγώ που έχω τις 3 κοτούλες μου με τον κόκορα, τη γουρούνα μου και 4-5 κουνελάκια, όλα ζούνε μέσα στο κτήμα προστατευμένα όσο μπορώ από εξωτερικούς κινδύνους, τι κέρδος βγάζω? Ίσα ίσα κόβω κέρδος από τους χασάπηδες. Ενάντια στη βιομηχανοποιημένη παραγωγή κρέατος ναι. Ενάντια στις γούνες ναι. Ενάντια στη φύση μου δε θα πάω.

Και πριν αρχίσετε ότι ζούμε χωρίς κρέας και δε το χρειαζόμαστε, απαντήστε μου ειλικρινά αν ότι τρώτε είναι αποκλειστικά και μόνο ντόπια παραγωγή ή έστω από κοντινές αποστάσεις. Γιατί αν είναι για να πάρω μια βιταμίνη (στη τύχη λέω D) και πρέπει να τρώω 10 εξωτικά φρούτα τη βδομάδα αντί να φάω 2 αυγουλάκια έ όχι δε θα το κάνω. Την εκμετάλλευση του αγρότη στον 3ο κόσμο την έχετε ακουστά?

από ψιλικα-τσιγάρα-βιομηχανία 03/05/2017 11:53 μμ.


ρώτησες ποια είναι η διαφορά του αγρότης μονος ψάχνει με τη λεοπάρδαλη σου απάντησα..τώρα αν κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις δικό σου πρόβλημα δεν με απασχολεί παραπάνω

από @HERO 04/05/2017 3:08 πμ.


Δε μπορείς να επιβάλεις τις απόψεις σου περί χορτοφαγίας αγαπητ@. Δε θες να τρως, σεβαστό, με γειά σου με χαρά σου αλλά μη πρήζεις τους υπόλοιπους. Ο άνθρωπος είναι ζώο ΠΑΜΦΑΓΟ, πόσες φορές πρέπει να το πούμε δηλαδή? Μπορείς να επιβιώσεις μόνο με χορταρικά, ζαρζαβατικά και δημητριακά ? Πιθανότατα μπορείς, αλλά ο οργανισμός σου θα υποφέρει με διάφορους τρόπους. 

 

Αυτό στο οποίο συμφωνώ εν μέρει είναι η καλυτέρευση των συνθηκών στις οργανωμένες φάρμες, σφαγεία, ιχθυοκαλιέργειες κ.τ.λ. Έχε στο νου σου όμως ότι οι συνθήκες αυτές είναι επιβαλλόμενες κατά κάποιο τρόπο για να μπορεί να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση για τρόφιμα. Ομοίως, οι ( επίσης ) άσχημες συνθήκες στις οποίες καλλιεργούνται τα μη ζωικά τρόφιμα είναι και αυτές επιβαλλόμενες για να καλυφθεί η ζήτηση τροφίμων, εννοώντας φυσικά τις ορμόνες για πρόωρη και καλύτερη καρποφορία, φυτοφάρμακα κ.τ.λ. Και παρόλες αυτές τις επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται, πάρα πολλοί άνθρωποι υποσιτίζονται. Σκέψου δηλαδή η παραγή τροφής να γινόταν όπως στο Μεσσαίωνα, μόνο με φυσικά μέσα, θα χρειαζόταν να φυτέψουμε και να βάλουμε κοπάδια να βόσκουν σε όλη τη γη από άκρη σε άκρη και σε όλη τη σελήνη μαζί για να καλύψουμε την ανάγκη τροφής για τα 8 δις ανθρώπους. Λυπάμαι αλλά αν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο 50% του πληθυσμού να υποσιτίζονται και στις τεχνικές - μεθόδους που εφαρμόζονται, διαλέγω το δεύτερο.

...

από @ 04/05/2017 10:11 πμ.


Σεβαστο, απολυτως, το να ειναι ο αλλος χορτοφαγος, ως προσωπική επιλογη. Η ανορθολογικη προσπαθεια της επιβολης της χορτοφαγίας με ηθικους και πολιτικους ορους ειναι που ειναι απαραδεκτη (και μοιαζει τεραστια ...σπαταλη ριζοσπαστισμού). Ο ανθρωπος ειναι ζωο παμφαγο.

Ο τροπος με τον οποιον γινεται εντατικη υπερεκμεταλλευση των ζωων στα πλαισια το καπιταλισμου ειναι ενα σημαντικο πολιτκό ζητημα, αλλα ειναι άλλου ειδους ζητημα.

Επισης τα ηθικα επιχειρηματα περι μη ανθρωπινων ζωων φανταζουν εντελως ανορθολογικα, αφου και τα φυτα ειναι επισης ζωντανοι οργανισμοι, πλασματα αυτης της Γης. 

από @vegan 04/05/2017 2:22 μμ.


Προσωπικά δεν τρέφομαι με ζώα εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Αυτό είναι μια επιλογή διατροφής που έχει να κάνει με την υγεία μου και τη συνείδησή μου. Δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα υγείας λόγω αποχής από τα ζωικά προιόντα. Αλλά μπορώ και το κάνω. Αν ζούσα σε μια διαφορετική κοινωνία πιθανότατα δε θα το έκανα. Από την άλλη δεν πιστεύω ότι έχουμε δικαίωμα σαν είδος να αποφασίζουμε εμείς τι είναι απελευθερωτικό και τι όχι για τα υπόλοιπα είδη. Το να απαγορεύσουμε την κρεατοφαγία ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο για τα περισσότερα σαρκοφάγα. Πολλές φορές ακόμα και τα φιλοζωικά μας αισθήματα μπορεί να δημιουργήσουν ανισορροπίες που να οδηγήσουν στο θάνατο ορισμένα είδη ζώων που μέσα από την ανθρώπινη οπτική μας τα θεωρούμε "φίλους μας". Αν για παράδειγμα εκπαιδεύσω τη γάτα μου να τρώει μόνο ξηρά τροφή και κονσέρβες, δε θα μπορεί να κυνηγήσει ποντίκια κι αν πεθάνω εγώ που την ταίζω είναι καταδικασμένη να με ακολουθήσει στον τάφο.

Δε συμμερίζομαι τις αντισπισιστικές δράσεις γιατί, αντί να σεβαστούν τα ζωικά ένστικτα προβάλλουν πάνω στα ζώα τη δική τους βούληση. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να γίνονται δυναμικές ενέργειες όπου το κέρδος επιτίθεται στην άγρια φύση. Οπου καίγονται δάση για να χτιστούν βίλλες, ανεμογεννήτριες, χωράφια ή βοσκοτόπια, όπου χρησιμοποιούνται ανορθόδοξα μέσα υπεραλίευσης (δυναμίτες, δηλητηριώδη υλικά), όπου δηλητηριάζεται ο αέρας, η γη και το νερό. Εκεί θα πρέπει να επεμβαίνουμε με όλα τα μέσα.

Αν δε μας παίρνει, δεν αποτελεί λύση να καταπιανόμαστε με ότι μας παίρνει. Είναι καλύτερα να προετοιμαζόμεστε ώστε να δίνουμε νικηφόρες μάχες εκεί που χρειάζεται.

Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους τρώνε κρέας. Ελπίζω ότι μέσα από τη δράση και τη ζωή μου θα τους δώσω ένα παράδειγμα που θα επιλέξουν οι ίδιοι να ακολουθήσουν χωρίς να τους αποκαλώ σπισιστές και νεκροφάγους. Οτι δηλαδή ισχύει για τον απελευθερωτικό αγώνα γενικότερα.

από @not troll 05/05/2017 1:12 πμ.


Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΒΙΓΚΑΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ!!!! ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΜΦΑΓΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ -ΒΛΕΠΕ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ- ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΑ ΜΑΣ

 

ΜΗ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΜΙΝΓΚ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ....ΖΟΦΟΣ

από @αλληλεγγυοι 17/05/2017 11:25 μμ.


νταξ μαγκες..ο συντροφος εκανε "καλεσμα"κ εξεφρασε την απορια αλλα κτην δυσαρεσκεια του σχετικα με τη δραση κ τον τροπο "διαμαρτυρια μας"κ σεις..τ φερατε στα "μετρα"σας.. αρχισατε να λετε γιατι να κοψουμε το κρεας,ειμαστε το ενα θα κανω το αλλο-κ επ ευκαιριας, τα περισσοτερα επιχειρηματα ειναι αποτελεσμα αμαθειας-κ αλλα τετοια.ισως απαντησατε στο Ολικο Μαυρο Αλφα, το θεμα ομως ειναι κατι αλλο..βασικο χαρακτηριστικο του χωρου μας ειναι η αλληλεγγυη κ "αν δε θες να εισαι διπλα  μην εισαι απεναντι"

 

 

 

ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ Κ ΓΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License