Γενική απεργία στην Βραζιλία και σύγκρουση με αφεντικά και μπάτσους


 Σε βίαιες συγκρούσεις εξελίχθητε η γενική απεργία που είχε οριστεί για εχθές 28 Απρίλη στην Βραζιλία και στην οποία συμμετείχαν περίπου 35 εκατομμύρια εργαζόμενοι και φοιτητές σε αυτό που θεωρήθηκε μία από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία της χώρας. Πολλοί κεντρικοί δρόμοι και αποκλείστηκαν και στήθηκαν οδοφράγματα https://www.facebook.com/enough14/videos/1386298058058800/ . Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με αύρες στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τους απεργούς σε πολλές πόλεις. https://www.facebook.com/enough14/videos/1386437851378154/ . Η απεργία κλήθηκε αμέσως μετά τη πρόταση  Temer του προωθεί μια αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης νομοσχέδιο για την εργασία την Τετάρτη στο κοινοβούλιο της Βραζιλίας.

Η μεταρρύθμιση της εργασίας θα υπονομεύσει τα δικαιώματα, εξαλείφοντας την πληρωμή για την μετακίνηση τους από τις θέσεις που ορίζουν οι συμβάσεις τους, μειώνει την αποζημίωση για προσβλητική συμπεριφορά του εργοδότη, και θα επιτρέπει στους εργοδότες να μειώσουν στους εργαζόμενους τους μισθούς, αυξάνοντας παράλληλα τις ώρες εργασίας τους.

Το νομοσχέδιο, το οποίο προτείνει επίσης να καταργηθούν οι υποχρεωτικές εισφορές των εργοδοτών υπέρ των συνδικάτων, θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τη Γερουσία. Εγκρίθηκε από την κάτω βουλή της Βραζιλίας με 296 ψήφους υπέρ και 177.

Ο Temer πρότεινε επίσης το πάγωμα 20 ετών  των δημοσίων δαπανών και μειώσεις συντάξεων. https://youtu.be/7GOV_EkbhAw

 

 «Όπου υπάρχει εξουσία θα υπάρχει αντίσταση» γράφει ένα πανό του αναρχικού μπλόκ που συμμετείχε στην πορεία, ενώ ένα άλλο γράφει «Μεταρρύθμιση όχι. Επανάσταση».


Ένας φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κώμα

Στο Ρίο οι μπάτσοι προσπάθησαν να διαλύσουν τα μπλόκ των αντιστεκόμενων χρησιμοποιώντας μηχανές και δακρυγόνα χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν την πυρπόληση 9 λεωφορείων https://www.facebook.com/enough14/videos/1387461114609161/ .

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Σήμερα, 28 Απριλίου είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε εθνικό επίπεδο ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την δημοσιονομική προσαρμογή που διαβρώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι διαδηλώσεις και η γενική απεργία θα πραγματοποιηθούν, οδηγούμενες από εκείνους που καταπιέζονται στη Βραζιλία, ιδίως τους εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των ενεργειών εξαρτώνται από τη συμμετοχή της βάσης στην προετοιμασία και την οργάνωση. Η δύναμη των εργαζομένων έγκειται στην άμεση δράση - η απεργία, η διαμαρτυρία, η διακοπή της κυκλοφορίας, η πορεία - στο χώρο εργασίας, στα σχολεία και στις γειτονιές, οποιαδήποτε πρόοδος έχει παραμείνει στάσιμη στις συνόδους κορυφής που συγκαλούνται από τα κεντρικά συνδικάτα που έχουν συνθηκολογήσει με τη λογική του «business as usual» και έπαψαν να είναι αποτελεσματικά στη γραφειοκρατική ρουτίνα τους, τις κοινοβουλευτικές τους διαπραγματεύσεις, και την υποτιθέμενη άσκηση πίεσης.

Συγκρατημένα, τα μέλη της Βραζιλίας Αναρχική Συντονισμού Αναρχικών Βραζιλίας- CAB, θα λάβουν μέρος στον αγώνα στις 28 Απριλίου, χέρι με χέρι με τους συναδέλφους μας εργαζομένους, τους γείτονές μας, και όλους εκείνους οι οποίοι πρέπει να αγωνίζονται ενάντια σε καταπιεστικές συνθήκες για να επιβιώσουν . Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με όσους παίρνουν μέρος στον αγώνα αυτή την ημέρα, ανεξάρτητα από την πολιτική τους οργάνωση, επιλέγοντας να συσπειρωθούν γύρω από την ταξική αλληλεγγύη και την ανεξαρτησία. Ας κάνουμε σαφές ότι ο αγώνας μας δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για την κατασκευή  εκλογικών εναλλακτικών λύσεων και ότι η οργάνωση των εργαζομένων δεν θα πρέπει να εξαρτάται από καμία πρόθεση από την άποψη αυτή.

Κατανοούμε τη γενική απεργία ως όπλο των εργαζομένων ενάντια στο πρόσωπο των πρόσφατων νόμων που έχουν εκδοθεί από τους πολιτικούς και τα αφεντικά. Κατανοούμε την 28 Απρίλη, ως συγκεκριμένο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Η μέρα δεν είναι μία από τις «show πράξεις» ή «συμβολικές» πρωτοβουλίες, όπως είναι ορισμένες από τις προετοιμασίες των κεντρικών συνδικάτων σε διάφορες τοποθεσίες. Είναι απαραίτητο να κινητοποιηθούμε, να θέσει τους εαυτούς μας στην επίθεση, γιατί αν εμείς υποχωρούμε, η γενική απεργία θα μαραθεί και θα αποτύχουμε στην απάντησή μας στις επιθέσεις που οι άρχουσες τάξεις θέλουν να επιβάλουν.

Η 28 Απριλίου είναι μια απεργία για να υπερασπιστούμε την εργατική βάση! 
Θα αγωνιστούμε και να οργανωθούμε εναντίον των δημοσιονομικών προσαρμογών και την κρατική καταστολή! 
Παλεύουμε για την ελευθερία του Rafael Μπράγκα!

Συντονισμός Αναρχικών Βραζιλίας  (Coordenação Anarquista Brasileira - CAB)

 


Ιστορία έγραψε καί τό βραζιλιάνικο ιθαγενικό κίνημα στίς 25 τού μηνός, τέσσερις χιλλιάδες ιθαγενείς από όλη τήν Βραζιλία επιτέθηκαν στό κτίριο τού Εθνικού Κονγκρέσου καί τό κατέλαβαν γιά λίγες ώρες.Οί αυτόχθονες πέταξαν εκατοντάδες φέρετρα μπροστά στό κτίριο σέ μιά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  γιά τήν γενοκτονία τών ιθαγενών από τό βραζιλιάνικο κράτος υπενθυμίζοντας καί τιμώντας τούς χιλλιάδες δολοφονημένους ιθαγενείς.

βίντεο τής επίθεσης https://www.youtube.com/watch?v=4tEL4U0oEv8

καί https://www.youtube.com/watch?v=LEtH3QQuheI


αναζητείται τό αυτοκίνητο πού παρέσυρε καί τραυμάτισε σοβαρά διαδηλωτές

 

https://www.youtube.com/watch?v=BIU-u7O0aUk

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License