Ακτιβιστές καταλαμβάνουν επενδυτικής αξίας £ 100 εκατ πανεπιστημιακό κτήριο μετά την εκδίωξη κατασκήνωσης διαμαρτυρίας αστέγων

Ένας καταυλισμός αστέγων που έχει στηθεί στο Brighton στις 5 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην διαταγή προστασίας δημόσιων χώρων (PSPO) που έχει επιβληθεί σε πάρκα της πόλης και δίπλα στη θάλασσα εκδιώχτηκε την Τετάρτη - και ακτιβιστές έχουν ανταπάντησαν καταλαμβάνοντας ένα κτίριο που συνδέεται με ένα 100 £ αναπτυξιακό έργο.

Η κατάληψη που πήρε το όνομα  Circus Street DIY Squatted Social Centre έχει συσταθεί στο παλιό κτίριο του πανεπιστημίου της πόλης και σχεδιάζετε να το λειτουργήσει ως ριζοσπαστικός χώρος και μομφή κατά του Συμβουλίου, το οποίο λένε ότι είναι κοινωνικά καθαρισμό Μπράιτον των αστέγων της, στερώντας τους ένα μέρος για να μείνετε και τον ύπνο.

Σε δήλωσή τους, οι καταληψίες, οι οποίοι συμμετέχουν σε εκστρατείες συμπεριλαμβανομένων των Raised, Fist Collective, Screw the System, SolFed, Alt SU, Brighton Anti-Fascists και το ίδιο το στρατόπεδο, αναφέρουν:

Έχουμε καταλάβει το χώρο για διάφορους λόγους? πρώτον, να αναδείξουμε τον πλούτο των κενών κτιρίων σε όλη την πόλη, σε αντίθεση με το αυξανόμενο πρόβλημα των αστέγων, καθώς και ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του δρακόντειου νέου νόμου κοινωνικού καθαρισμού, τον PSPO, που ποινικοποιεί τους άστεγους και τις μετακινούμενες κοινότητες. Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτό το κτίριο μέχρι αυτός ο επαίσχυντος, ρατσιστικός και αντιπαραγωγικός νόμος καταργηθεί, και ο δήμος ανοίγει τα άδεια δημοτικά κτίρια για να παρέχουν καταφύγιο στους άστεγους αντί της ποινικοποίηση τους, όπως είχε αποφασιστεί στην δημοτική ολομέλεια στις 26 Ιανουαρίου.

Δεύτερον, το κτίριο έχει καταληφθεί, εν μέρει, από ακτιβιστές της ALT SU σε ένδειξη  αλληλεγγύης στους επισφαλείς εργαζόμενους στο Μπράιτον και για να πιέσει το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, το οποίο είναι ένοχο για την επιβολή υποβιβασμών και το σπάσιμο συμβάσεων και συμφωνιών με μερικούς από το πιο επισφαλώς χρησιμοποιούμενο προσωπικό διδασκαλίας  του πανεπιστημίου. Εμείς δεν θα αφήσομε αυτό το κτίριο μέχρι το πανεπιστήμιο αντιστρέψει τους υποβιβασμούς των Ωρομίσθιων Διδασκόντων στο Τμήμα Πληροφορικής, Μηχανικής και Μαθηματικών, επαναφέρει τη μείωση κατά  70% των αμοιβών , τους πληρώνει αναδρομικά για εργασία σε χαμηλότερο ποσοστό, και δημοσίως να δεσμευτεί ότι δεν προσπαθήσει να θεσπίσει εκ νέου αυτούς τους υποβιβασμούς.

Είμαστε απασχολημένοι μετατρέποντας το νέο μας σπίτι σε ένα πολύ πιο θετικό χώρο από το άδειο χάος το βρήκαμε. Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για να παρέχει καταφύγιο σε άστεγους, και θα χρησιμοποιηθεί για  εργαστήρια και συζητήσεις, επαναφέροντας  την εκπαιδευτική χρήση του κτιρίου  και πάλι, και για να δώσει χώρο σε ριζοσπαστικές ομάδες να έρθουν μαζί για να μοιραστούν και να συζητήσουν την πολιτική τους? μια πολιτική που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κόσμο ελεύθερο από την τυραννία και την καταπίεση, για να εξασφαλίσει ότι κανείς δεν θα ζεί στη στέρηση, ενώ  υπάρχει τέτοια αφθονία.

Είναι ντροπή και θλιβερή αποτυχία της κοινωνίας που οι άνθρωποι πρέπει να ζούν χωρίς τροφή ή καταφύγιο όταν χάνουμε τόσο πολλά και τόσο πολλά κτίρια βρίσκονται άδεια σε ολόκληρη τη χώρα, απλώς να σκονίζονται ή να αυξάνουν την αξίας για τους πλούσιους ολιγάρχες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν έχουν δεί καν το εσωτερικό του κτιρίου που «κατέχουν». Έχουμε περισσότερο από αρκετό για όλους, και είναι αυτοί οι ακόρεστοι καπιταλιστές  οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την καταιγίδα σκατών που βρισκόμαστε , με την αύξηση της φτώχειας και της  καταστροφή του κλίματος.

 

Το στρατόπεδο αστέγων,  οποία είχε στηθεί σε οικόπεδο δίπλα στην εκκλησία St Peters  δεν καλύπτονται από  το PSPO του δήμου, εγκρίθηκε από την αστυνομία μετά από αίτημα του συμβουλίου νωρίς το πρωί της Τετάρτης.. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι τους είχαν παρασχεθεί διαβαιβεώσεις ότι θα παρέμεναν εκει έως το τέλος του μήνα .

Αυτό είναι άλλο ένα σαφές παράδειγμα κατάχρησης, από εκείνους που υποτίθεται ότι πρέπει να γράφουν και να υποστηρίξουν τους νόμους .

Το στρατόπεδο είχε μέχρι την εκκένωσή του την  στερεή υποστήριξη από τον τοπικό πληθυσμό, σε προϊόντα υγιεινής, υπνόσακους και καυσόξυλα. Περίπου 200 άνθρωποι είναι άστεγοι στο Μπράιτον ανά πάσα στιγμή.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Freedom News 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License