H KCK καλεί τους κρατούμενους σε τερματισμό της απεργίας πείνας

Η KCK κάλεσε τους κρατουμένους σε αορίστου χρόνου και μη αναστρέψιμη απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές να σταματήσουν τη δράση τους, δηλώνοντας ότι έχουν επιτύχει το στόχο τους με την ενίσχυση του δημοκρατικού αγώνα εναντίον του φασισμού των ΑΚΡ-MHP .

Η Συν Προεδρία του εκτελεστικού συμβουλίου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με την επ 'αόριστον, μη αναστρέψιμη απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, που έχει φτάσει την 63η ημέρα.

Η KCK υπενθυμίζει ότι 300 κρατούμενοι βρίσκονται σε αορίστου μη αναστρέψιμη απεργία πείνας και χιλιάδες άλλοι βρίσκονται σε εναλλασσόμενες απεργίες πείνας απαιτώντας ένα τέλος στην απομόνωση του κούρδου λαϊκού ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις φασιστικές επιθέσεις εναντίον του κουρδικού λαού,  τις πολιτικές πράξεις γενοκτονίας κατά της δημοκρατικής πολιτικής και στις πιέσεις στις φυλακές.

Τονίζοντας ότι μια τέτοια εκτεταμένη δράση των κρατουμένων είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των πρακτικών στο Ιμραλί και όλες τις φυλακές με βάση την κουρδική εχθρότητα της φασιστικής κυβέρνησης του ΑΚΡ-MHP, δήλωσε η ΚCK: «Οι φυλακισμένοι δεν έμειναν σιωπηλοί μπροστά στις πιέσεις και τις διώξεις των ανθρώπων μας όπως έχουν κάνει σε όλες τις περιόδους. Αυτοί οι κρατούμενοι οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία έχουν θέσει την επαναστατική θέληση τους, προκαλώντας το θάνατο στο πρόσωπο των πιέσεων. Ο λαός μας, όπως πάντα, έχει σταθεί δίπλα στους επαναστάτες παιδιά του και υποστήριξε αυτή την αντίσταση.

Η δήλωση συνέχισε: «Με την υποστήριξη του λαού και των δημοκρατικών κύκλων  στην αντίσταση των κρατουμένων, οι λόγοι για αυτήν την δράση, δηλαδή την απομόνωση στο Ιμραλί, τις πιέσεις στις φυλακές, τις επιχειρήσεις πολιτικής γενοκτονίας εναντίον της δημοκρατικής πολιτικής και τις φασιστικές επιθέσεις στους ανθρώπους, έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη, στο βαθμό που ήταν ζητούμενο να γίνει, και έχουν ως εκ τούτου επιτύχει το στόχο τους.

Με την ενέργεια αυτή, οι κρατούμενοι έχουν ενισχύσει τον δημοκρατικό αγώνα εναντίον του φασισμού των ΑΚΡ-MHP, αφήνοντας έτσι περισσότερο την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η αντίσταση. Πιστεύοντας ότι τα τονιζόμενα  θέματα θα έχουν συνέχεια  και αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλους τρόπους και μεθόδους, μπορούμε να τους ζητήσουμε να τερματιστεί η επ 'αόριστον, μη αναστρέψιμη απεργία πείνας. Τα αιτήματα των κρατουμένων που αντιστέκονται έγιναν απαιτήσεις του Κινήματος Ελευθερίας, του Λαού μας  και της κοινής γνώμης. Η ευθύνη μας για το τέλος των πιέσεων στο Ιμραλί και όλες τις άλλες φυλακές θα πρέπει να πληρείται με πιο ευαίσθητο τρόπο από τώρα και στο εξής.

Οι πρακτικές στο Ιμραλί και τις άλλες φυλακές και οι πιέσεις στους ανθρώπους μας και τις δημοκρατικές πολιτικές τέθηκαν σε εξέχουσα θέση  και έγιναν δημόσια γνωστές με αυτή την αντίσταση. Ο λαός μας, η δημοκρατική κοινή γνώμη και εμείς οι ίδιοι θα παρακολουθήσει τα θέματα που τονίζεται από τους αντιστεκόμενους κρατούμενους και να κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για το σκοπό αυτό. Σε αυτό το πεδίο, η δράση που έχει φτάσει το όριο του θανάτου πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Αν δεν υπάρχουν ευνοϊκές εξελίξεις στα διεκδικούμενα ζητήματα, θα εναπόκειται στη βούληση αντίστασης των κρατουμένων  να προχωρήσουν σε δράση με ένα πιο προγραμματισμένο και οργανωμένο τρόπο στο μέλλον. Σε αυτή τη βάση, για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε τη δράση τους και να τους καλούμε να τελειώσουν, με την πεποίθηση ότι έχουν φθάσει το στόχο τους.»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License