Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την τέταρτη φάση της εκστρατείας της Raqqa


Η Κουρδο-Αραβικά συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) την Πέμπτη ανακοίνωσε την έναρξη της τέταρτης φάσης της Επιχείρησης Οργής του Ευφράτη εναντίον των εξτρεμιστών του ισλαμικού κράτους (ISIS)  στην Raqqa, βορειοανατολικά της Συρίας. για να καθαρίσει το βόρειο τοπίο της Raqqa.

«Η  Γενική Διοίκηση του κέντρου επιχειρήσεων της εκστρατείας Οργή του Ευφράτη ανακοινώνει την έναρξη της τέταρτης φάσης για να καθαρίσει το υπόλοιπο βόρειο τοπίο και την κοιλάδα  Jalab από τους τρομοκράτες και να άρει τα τελευταία εμπόδια, για την απελευθέρωση της πόλης της ΑΙ-Raqqa και την ολοκλήρωση της πολιορκίας με περικύκλωση των τρομοκρατών,» ανέφερε το κέντρο επιχειρήσεων των SDF  σε μια δήλωση που αναμεταδόθηκε από το πρακτορείο ARA .

«Αυτή η προσπάθεια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των διαφόρων παρατάξεων και τις δυνάμεις που συνδέονται με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, με την άμεση στήριξη των [υπο την ηγεσία των ΗΠΑ] συμμαχικών δυνάμεων κατά της τρομοκρατίας μέσω της συνολικής κάλυψης. Πρόοδος έχει επιτευχθεί σε διάφορα μέτωπα, ανατολικό μέτωπο και δυτικό μέτωπο, Jalab και στις βόρειες περιοχές της πόλης της Raqqa «, αναφέρετε στην ανακοίνωση.

Η ηγεσία των SDF κάλεσε το λαό της Raqqa να συνεργαστεί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ενάντια στο ISIS, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. «Μείνετε μακριά από τις θέσεις του εχθρού και να ανατρέψουμε τα σχέδια του εχθρού που ετοιμάζετε να σας χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της ασφάλειά τους «, δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του λαού μας και τη συνεργασία τους με τις δυνάμεις μας και να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας για να φέρουμε τη νίκη στην απελευθέρωση ολόκληρης της πόλης της Al-Raqqa και του καθαρισμού της από τους  τρομοκράτες», ανέφερε η δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της Οργής του Ευφράτη , η οποία ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου, 2016, οι SDF απελευθέρωσαν περίπου 560 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Βόρεια Raqqa.

Στις 10 Δεκεμβρίου, οι SDF ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της Οργής του Ευφράτη, κατά την οποία απελευθερώθηκαν πάνω από 2500 km² στη Δυτική Raqqa.

Στις 4 Φεβρουαρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την τρίτη φάση της επιχείρησης, και απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά στην Ανατολική Raqqa από το ISIS.

Η εκστρατεία έχει ως απώτερο σκοπό την απομόνωση του ISIS στην de facto πρωτεύουσα της Raqqa.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License