Αστυνομικοί σε τροχιά σύγκρουσης: Σχεδιασμός για την απαγόρευση όλων των NoG20 διαδηλώσεων στο κέντρο του Αμβούργου

https://enoughisenough14.org/2017/04/08/cops-on-collision-course-planning-to-ban-all-nog20-demos-in-hamburg-city-center/

Οι αστυνομικές αρχές σχεδιάζουν να απαγορεύσουν όλες τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής G 20 τον Ιούλιο. Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να είναι σε πορεία σύγκρουσης που θα μπορούσε να μετατρέψει το Αμβούργο σε χάος, καθώς πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές των G 20 ούτως ή άλλως.

Πολλές διαφορετικές ομάδες κινητοποιούνται για τις διαδηλώσεις Νο G20 στο Αμβούργο. Κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής χθεσινής συνάντησης μεταξύ των αστυνομικών αρχών και της αντιπροσωπείας του συνασπισμού που διοργανώνει την διαδήλωση στις 8 Ιουλίου, οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να απαγορεύσουν όλες τις διαδηλώσεις κατά τη σύνοδο κορυφής της G 20 στην λεγόμενη μπλε ζώνη. Αυτή η μπλε ζώνη φτάνει από την Willy-Brandt-Strasse μέχρι το  αεροδρόμιο του Αμβούργου στο βόρειο τμήμα της πόλης. Η περιοχή γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hbf) είναι επίσης μέρος της μπλε ζώνης. Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι οι αστυνομικές αρχές σχεδιάζουν την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου. 

Η εκπρόσωπος Emily Laquer του συνασπισμού «Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα, αντί του G 20», δήλωσε οτι : «ένα σημαντικό μέρος των διαδηλώσεων που καταχωρήθηκε δεν θα είναι πλέον δυνατό,» όταν οι αστυνομικές αρχές απαγορεύσουν όλες τις διαδηλώσεις στη λεγόμενη μπλε ζώνη. Συνέχισε ότι οι απαγορεύσεις είναι «εντελώς απαράδεκτες». Οι αστυνομικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη συγκέντρωση στο σημείο εκκίνησης και στην πλατεία του ανακοινώθηκε ως σημείο λήξης της πορείας,  ανακοίνωση η Laquer  στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. Μόνο μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Έλβα θα επιτρέπεται από τις αστυνομικές αρχές. Η  Laquer δήλωσε ότι «η αστυνομία και η κυβέρνηση της πόλης θέλουν να κάνουν το Αμβούργο μια μη δημοκρατική ζώνη.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι θέλουν να εξετάσουν τη μπλε ζώνη για να επεξεργαστεί η πρόταση για τον σημείο κλεισίματος της διαδήλωσης στις 8 Ιουλίου αφού οι διοργανωτές της διαδήλωσης ανακοίνωσαν ότι θα πάνε στα δικαστήρια για να πολεμήσουν εναντίον των απαγορεύσεων.

Σχετικά 15.000 αστυνομικοί θα είναι στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής G 20. Επιπλέον φυλακές οικοδομούνται για τους διαδηλωτές που θα συλληφθούν στην διαδήλωση κατά του  G 20 διαδηλωτών. Πολλοί άνθρωποι και ομάδες  σχεδιάζουν να αντισταθούν με μη δηλωμένες δράσεις για να γίνει πιο δύσκολο για τις κρατικές δυνάμεις  να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες. Καθώς  γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να είναι σε πορεία σύγκρουσης με τους διοργανωτές των εγγεγραμμένων διαδηλώσεων, το Αμβούργο θα μπορούσε να μετατραπεί σε χάος καθώς η ΘΕΣΗ των αρχών θα ενθαρρύνει πιθανότατα περισσότερους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν εκ των προτέρων δηλωμένες δράσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License