Αντιφασιστική διαδήλωση στους Αμπελοκήπους – Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Το φάντασμα του παρελθόντος βρυχάται αλλά παραμένει δυνατή πολιτική δύναμη που περιμένει την πολιτική του ευκαιρία για να αναδυθεί. Η οργάνωση, η αποφασιστικότητα και η προβολή του οράματος μας θα είναι οι παράγοντες οι οποίοι θα βάλουν ταφόπλακα στην ύπαρξή του και εναύσματα για τη συνέχεια της ταξικής πάλης.

post image

Χιλιάδες αγωνιστές, το μεσημέρι της 8 Απριλίου, διαδήλωσαν στους Αμπελοκήπους κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή, από τάγμα εφόδου των φασιστών,την 31 Μαρτίου, και για την προσπάθειά τους να σπείρουν την τρομοκρατία στη γειτονιά.

Είδαμε για άλλη μία φορά το σκληρό πρόσωπο του φασισμού. Ενώ είναι εξαφανισμένοι το τελευταίο διάστημα, δεχόμενοι από μία σειρα αντιφασιστικών ηττών, δε δίστασαν να στοχοποιήσουν αθώο πολίτη διεκδικώντας να το ''παίξουν'' μαχητικοί τόσο για εσωτερική κατανάλωση και ως απάντηση στις εσωτερικές τους πιέσεις, όσο για να προβάλλουν τα ''δοντια'' τους στο δικό μας ταξικό στρατόπεδο. Για άλλη μία φορά απέτυχαν και βυθίστηκαν στην ανυπαρξία τους.

Προσπαθούν να ποντάρουν στο διεθνές κλίμα που ωθεί την ακροδεξιά ως εναλλακτική για την παγκόσμια πολιτική και οικονομική κρίση αλλά στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα τα πράγματα είναι αλλιώς. Το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα όχι μόνο δεν έχει συντριφθεί, αλλά διεκδικεί και κερδίζει. Έχει τσακίσει κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στο δρόμο και συνεχώς ξεδιπλώνονται κι άλλες ευκαιρίες μπροστά του.

Είναι στοίχημα για το ίδιο να μην εφησυχαστεί και να ποντάρει σε αυτές. Εκμεταλλευόμενο τις παρούσες συνθήκες και τους συσχετισμούς να συνεχίσει να τσακίζει τα τσιράκια των αφεντικών σε οποιοδήποτε πεδίο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, να επενδύσει σε αυτές τις νίκες και να εμφανιστεί πιο δυνατό και ικανό για τις μελλοντικές μάχες.

Το φάντασμα του παρελθόντος βρυχάται αλλά παραμένει δυνατή πολιτική δύναμη που περιμένει την πολιτική του ευκαιρία για να αναδυθεί.
Η οργάνωση, η αποφασιστικότητα και η προβολή του οράματος μας θα είναι οι παράγοντες οι οποίοι θα βάλουν ταφόπλακα στην ύπαρξή του και εναύσματα για τη συνέχεια της ταξικής πάλης.

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.net |τηλ:6939684508

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License