Απαγόρευση αναρρίχησης στου Φιλοπάππου!!

Ξερει κανεις τίποτα παραπάνω γι' αυτό; Κατι πρέπει να κανουμε...

post image

Σήμερα το πρωί πήγα στο Φιλοπάππου για βόλτα το σκύλο και το έχουν κάνει Κοσσυφοπέδιο!! Έχουν κλείσει το αναρριχητικο πεδίο με μπατσοκορδέλες και έχουν κρεμάσει αυτήν την ανακοίνωση. Τι φάση;;; Βρήκαν αρχαία στα κολωνέτα; Μα πόσο ξεφτίλες αυτοί οι συριζαίοι!!!
Αλλα έτσι ειναι, αφού πρώτα μας πήραν και τα σώβρακα τώρα θέλουν να μας πάρουν και την πιο λαϊκή διασκέδαση..
Και τράκα και φάπα;;;;

Εικόνες:

από @ 29/03/2017 6:28 μμ.


μαλιστα,μπορεις να συσπειρωθεις με τα υπολοιπα μεσοστωματα της περιοχης και να κινητοποιηθειται,εφοσον σε αυτο το ρατσιστικο,μιλιταριστικο και ταξικο κρατος  σε ενοχλει ο φιλοπαππου και η αναρριχηση και οχι οι κοινωνικες σχεσεις της περιοχης βγαλε ενα δημοσιο καλεσμα.

από πρώηνκατοικος 29/03/2017 11:35 μμ.


Υπάρχει και η ανοικτή/αντιφασιστική συνέλευση κατοίκων των γύρω περιοχών που δραστηριοποιείται για θέματα του λόφου, γιατί δεν πας να τους βρεις να δεις αν μπορείτε να κάνετα κάτι μαζί.. Εδώ τι περιμένεις, κάποιους άλλους;

από @ 30/03/2017 6:21 πμ.


Ο άνθρωπος βγήκε και είπε για ένα πραγματικό θέμα και οι απαντήσεις είναι γεμάτες ειρωνία και καλυμένες προσβολές...

από Παρατηρητικός 30/03/2017 11:41 πμ.


Παιδιά για να λέει πάντως "αποκατάσταση" και όχι "συντήρηση" σημαίνει πως η φάση με την απαγόρευση θα κρατήσει καιρό και μάλλον θα επεκταθεί και σε άλλα κομμάτια του λόφου... η εφορία αρχαιοτήτων έχει βεβαρημένο παρελθόν σε σχέση με την εμπλοκή της στο κλείσιμο του Φιλοπάππου. 

Καλή δύναμη!

από @πολιτίκ 30/03/2017 3:04 μμ.


https://askpthk.espivblogs.net/

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να κρατήσουμε ελεύθερο και ζωντανό το λόφο του Φιλοπάππου!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

https://askpthk.espivblogs.net/2017/03/20/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-3%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C/#more-789καμία ειρωνεία από πρώην κάτοικο, όπως "ο άνθρωπος" βρήκε αυτό το μέσο θα έπρεπε να βλέπει και τις αφίσες της ασκπθκ παντού στις γύρω γειτονιές, εκτός κι αν ήρθε από εκάλη να κάνει ροκ κλάιμπινγκ στο λόφο αυτό για αλλαγή. Της Πεντέλης γλιστράνε τα σαπιομάρμαρα. Αν πάει εκεί και δεν ενδιαφέρονται τότε ναι, να βγάλει ένα κάλεσμα γι αυτούς που ενδιαφέρονται.

από Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου 30/03/2017 7:20 μμ.


post image

Τι στιγμή που κράτος και Δήμος επιχειρούν να εντάξουν ένα μεγάλο κομμάτι του λόφου Φιλοπάππου στο ΤΑΙΠΕΔ, ώστε μετά να παραδωθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα (κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει αν ο δήμος Αθηναίων δήλωνε στο κτηματολόγιο ως περιουσία του τα 13 στρέμματα), η αρχαιολογική υπηρεσία που τόσο καιρό κάνει τα στραβά μάτια για τις καταπατήσεις του εστιατορίου Διόνυσος και διάφορες άλλες αποφάσισε οτι πρέπει να απαγορευτεί η αναρρίχηση στον λόφο του Φιλοπάππου.

Ο λόφος δεν ανήκει ούτε στο Υπουργείο Πολιτισμού και την αρχαιολογία, ούτε στην εκκλησία, ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε στην δημοτική αρχή για να μπορούν να τον παζαρεύουν μεταξύ τους. Ανήκει σε όσους εκτιμούν την ιστορία του και σέβονται το περιβάλλον του. Σε όσους αντιτάσσονται ευρύτερα στη λεηλασία της φύσης και υπερασπίζονται κάθε πεδίο που ζουν, εργάζονται, κινούνται. Σε όλους όσους διεκδικούν μία αξιοπρεπή ζωή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να κρατήσουμε ελεύθερο και ζωντανό το λόφο του Φιλοπάππου!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

http://askpthk.espivblogs.net/

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ,  Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

Εικόνες:


Οι αρχαιολόγοι κάτι ξέρουν παραπάνω σχετικά με τη φροντίδα ευαίσθητων ιστορικών χώρων. Αναρρίχηση μπορεί να γίνει αλλού για ένα διάστημα. Είναι τουλάχιστον ατυχές να χρησιμοποιείται κινηματικό μέσο για να παρουσιαστούν οι αρχαιολόγοι ως...μπάτσοι που τάχα μου καταπιέζουν κάποιον.

από @ 02/04/2017 11:03 μμ.


Αποκατάσταση αρχαιολογικού χώρου γίνεται και κάποιοι θεωρούν προτεραιότητα τα extreme sports.Επίσης,αν ο χώρος δεν ανήκει σε κανέναν,τότε θα δείς σε χρόνο dt να ξεφυτρώνουν μαγαζιά,πορτιέρηδες,υπόκοσμος,ξυρισμένοι μπράβοι και διάφορα άλλα για τα οποία δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα καθώς θα έχουν μέρος του βαθέως κράτους με το μέρος τους.Για αυτό καλύτερα να αφήσεις την Δημοτική Αρχή και το αρχαιολογικό να κάνουν την δουλειά τους,γιατί χωρίς αυτήν πολύ απλά δεν θα υπήρχε τίποτα.

από @ 03/04/2017 1:01 μμ.


Είναι σήμανση κινδύνου, για να μη χτυπήσει κανένας άνθρωπος και μετά τρέχει στα δικαστήρια τους υπαλλήλους γιατί δε βάλανε σήμανση...

Οι μπατσοκορδέλες το γράφουν επάνω ότι είναι της μπατσαρίας, δεν είναι απλές κόκκινες/άσπρες που αγοράζει οποιοσδήποτε από ένα μαγαζί.

από ... 03/04/2017 1:35 μμ.


Η αστική δημοσιογραφία της Αγγλίας αναρρωτιέται πως θα επιβιώσουν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, σημερινοί 30ρηδες (https://www.theguardian.com/membership/2017/mar/29/a-world-without-retirement) την ίδια ώρα που σε κινηματικό μέσο στην Ελλάδα κάποιος καταναλώνει πόρους για να παραπονεθεί γιατί οι αρχαιολόγοι κάνουν τη δουλειά τους (να υπάρχει ο χώρος και μετά από 50 χρόνια δηλαδή).

από @ 03/04/2017 3:41 μμ.


Δεν είναι μπατσοκορδέλες, είναι απλές, δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά βαφτίστηκε "μνημείο".

Λάθος μέρος διαλέξατε να αναρριχάστε.

Πλάκωσαν ήδη οι παρακρατικοί.


Η κορδέλα των μπάτσων είναι κόκκινη με συνεχόμενο χρώμα, όχι με γραμμές, και γράφει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ".

από @ 03/04/2017 7:43 μμ.


Γέμισε πάλι το ιντυ με εγκάθετους της κουμουνδούρου και τσιράκια της ΕΦΑ (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών). Τα ίδια έλεγε η Μπάνου όταν ήθελε να κόψει τον πεύκο στον Αη Δημήτριο ή να κλείσει τον Φιλοπάππου για να αναλάβει αργότερα το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπούλημα των 13 στρεμμάτων. Μην είστε αφελείς. Ο κίνδυνος δεν είναι η αναρρίχηση, απλά χρησιμοποιείται ως εναλλακτικός δούρειος ίππος για το ξεπούλημα του φιλέτου. Αν αναλάβει η ΕΦΑ τη διαχείριση του λόφου θα κόβεις εισιτήριο για να κάνεις βόλτα το σκύλο σου, να βλέπεις τα αρχαία και... να πίνεις τον εσπρέσο στη γαμάτη καφετέρια που θα χτίσουν.

 


Και το "φιλέτο" όπως λες δεν προστατεύεται λόγω της...αναρρίχησης, αλλά λόγων των αρχαιοτήτων. Είναι πρακτικά αδύνατο να ιδιωτικοποιηθεί η περιοχή.

(τους χαρακτηρισμούς περί εγκάθετων της Κουμουνδούρου τους προσπερνάω ως μαι κακή στιγμή)

από @ 04/04/2017 10:31 πμ.


Κάποιος εγκάθετος του τοπικού δημάρχου έπιασε δουλειά βλέπω. Κι επειδή λέει να αφήσουμε τα λαμόγια του δήμου να κάνουν τα δικά τους γιατί αλλιώς θα φυτρώσουν μπράβοι και μπετά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι παντού και πάντα δημοτικοί υπάλληλοι, δήμαρχοι και εργολάβοι τα πάνε μια χαρά και δουλεύουν τον κόσμο για να τα κονομήσουν.

από παίζουν συριζαίοι 04/04/2017 11:56 πμ.


Η λαική συνέλευση της περιοχής πρέπει να προσέξει.Τα αφισακια που καλούν ενίοτε με υπογραφή facebook φιλοπαππου κολλιούνται από την τοπική του συριζα


Και έχουν πει όχι σε πάρα πολλές εκδηλώσεις εταιρειών. Τώρα γιατί κάποιος αποφασίζει να τους βαφτίσει μπάτσους μέσω indymedia, είναι άλλο θέμα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License