Αναρχική Συνάντηση|Θεσσαλονίκη Μάιος 2017|Κύκλος Αυτομόρφωσης στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας

Με χαρά σας ανακοινώνουμε και σας προσκαλούμε στην Αναρχική Συνάντηση που θα λάβει χωρά στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 26, 27 και 28 Μαΐου 2017 αντίστοιχα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε και σας προσκαλούμε στην Αναρχική Συνάντηση που θα λάβει χωρά στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 26, 27 και 28 Μαΐου 2017 αντίστοιχα.

Η επιθυμία για τη διοργάνωση αυτή γεννήθηκε μέσα μας έπειτα από τη συνειδητοποίηση της επιστημολογικής αδυναμίας που, κατά τη γνώμη μας, χαρακτηρίζει το αναρχικό κίνημα σήμερα, της αναγκαιότητας για υπέρβαση των διαφορών μας- χωρίς την παραγνώρισή τους- και της, ολοένα εντονότερης, επέλασης της καπιταλιστικής κυριαρχίας που διαχέει το δηλητήριό της σε κάθε έκφανση της ζωής μας.

Θεωρούμε ότι για την επίτευξη ενός ισχυρού και συμπαγούς αναρχικού κινήματος χρειάζεται- πέρα από βούληση- το γνωστικό υπόβαθρο που θα μας επιτρέψει να κοινωνήσουμε τις ιδέες μας όσο το δυνατόν αρτιότερα. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που διανύουμε ο Κύκλος Αυτομόρφωσης στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο κινήθηκε προς την κατεύθυνση της μελέτης μιας σειράς από Ιστορικά, Φιλοσοφικά και Πολιτικά θέματα, ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν μια σειρά από (επί)μορφωτικές εκδηλώσεις για να μάθουμε από το παρελθόν των ιδεολογικών μας προγόνων, την πολεμική που το κίνημα δέχτηκε τους τελευταίους δύο αιώνες και το Φιλοσοφικό υπόβαθρο στο οποίο η Αναρχία γεννήθηκε, ωρίμασε και δυστυχώς παρήκμασε.

Για τους λογούς αυτούς- αλλά και τόσους ακόμη θέσφατους- ως κατακλείδα στο εγχείρημά μας θα διοργανώσουμε το συνέδριο (με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιστημολογική μορφή) στο οποίο θα προσκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αναρχικές-αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, μεμονωμένα άτομα από τον αναρχικό χώρο, σύντροφοι από κάποιες χώρες του εξωτερικού και κάποιοι ακαδημαϊκοί, των οποίων οι ιδέες συγγενεύουν με το όραμά μας.

Οι προτεινόμενες θεματικές θα είναι οι εξής:

1η ημέρα
•       Το αναρχικό κίνημα εν Ελλάδι: οι στόχοι, τα λάθη και οι προοπτικές.
•       Η κοινωνία και οι αντιστάσεις της. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης και οι προτάσεις μας.

2η ημέρα
•       Αυτονομία, άμεση δημοκρατία και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.
•       Οικολογία και αναρχισμός.
•       Έθνος, εθνικισμός και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Διαφορές, ομοιότητες και θεωρητικά αδιέξοδα της επαναστατικής σκέψης.
•       Εκφασισμός της μετανεωτερικής κοινωνίας.

3η ημέρα
•       Τι να κάνουμε. Θεωρητική συζήτηση γύρω από πρακτικές λύσεις.
•       Ομιλίες συντρόφων από το εξωτερικό.
•       Ακαδημαϊκοί και επαναστατική θεωρία.
•       Παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ευκαιρίες για την εξάπλωση του αναρχικού προτάγματος.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί κάλλιστα να εμπλουτιστεί μετά από δικές σας προτάσεις.
Η/Το κάθε συλλογικότητα/άτομο μπορεί να μιλήσει για όποια θεματική επιθυμεί, ακόμη και για παραπάνω από μία.

Θα καλυφθεί ένα τμήμα των εξόδων (όσο γίνεται μεγαλύτερο) για συντρόφους που έρχονται από μέρη εκτός της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους συντρόφους από το εξωτερικό.

Θα υπάρχει διάλλειμα για φαγητό, και τα βράδια θα διεξάγονται συναυλίες/εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώσουμε σύντομα.

Όσες συλλογικότητες δεν έχουν καλεστεί, διαβεβαιώνονται a priori ότι αυτό συνέβη από άγνοια οπότε μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ζητάμε εκ προοιμίου συγγνώμη για τυχόν παραλείψεις και λάθη.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.


Συντροφικά,
Ομάδα Κύκλου Αυτομόρφωσης στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας

Υ.Γ. Περιμένουμε απαντήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μέχρι και 30 Απριλίου ώστε να υπάρχει ο χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία στο mail: anarchistcongress2017@espiv.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License