η άλλη πλευρά του πολέμου στα Βαλκάνια

α)Από τη μια τα ενεργούμενα της δυτικής επέκτασης που συνοψίζονται στον αλβανικό παράγοντα κι από την άλλη είναι ο σερβικός μεγαλοϊδεατισμός των Σέσελι πασών των Ρωσιών. Θα μπορέσουμε να βρούμε άκρη, οι λαοί, πριν μετατραπούμε σε έδαφος διαπραγμάτευσης των μεγάλων δυνάμεων; β)Τα "όργανα" ξεκίνησαν και στην πΓΔΜ να παίζουν στο χορό της διχοτόμησης και του εμφυλίου.

Σέσελι: τα τύμπανα του πολέμου από την άλλη πλευρά

Ο αρχιφασίστας Σέσελι, αρχηγός του Ριζοσπαστικού Σερβικού Κόμματος διατείνεται για την απόλυτη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία. Μάλιστα εξηγεί ότι μόνο με τη βοήθεια του ρωσικού στρατού θα ενσωματωθεί πάλι το Κοσσυφοπέδιο με τη Σερβία. Πρόκειται για μια ηχηρή παρουσία, αντιδυτικής απόκλισης που τονώνει τον εθνικισμό υπενθυμίζοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας: «Είμαι πεπεισμένος ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος της ΕΕ. Το κόμμα μας θα αντιταχθεί. Αντίθετα, θα θέλαμε μια τελωνειακή ένωση με τη Ρωσία, επιπλέον να έχουν έναν κοινό στρατό και την ίδια στολή. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσής μας. Θέλουμε οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις να αναπτυχθούν στη Σερβία, επειδή έχουμε απειλές από όλες τις πλευρές» δήλωσε ξεκάθαρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν η δυτική ηγεμονία με επικεφαλής τις ΗΠΑ οι οποίες διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία σε συνεργασία με την ΕΕ, απεργάζεται παραπέρα τον κατακερματισμό των Βαλκανίων με όχημα τον αλβανικό εθνικισμό. Καμιά δύναμη μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον επερχόμενο πόλεμο, πέρα από τη διαπραγμάτευση των μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ, ΕΕ-Ρωσίας. Πρέπει όμως να γίνουμε Συρία ή Λίβανο για να καταλάβουμε ότι ο χρόνος λιγοστεύει για τη συνεννόηση των λαών; «Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν την Κροατία, οι Αλβανοί ετοιμάζουν στρατό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια σπαράσσονται από έναν εμφύλιο που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει» προσθέτει ο εγκληματίας πολέμου. Να τον αφήσουμε ήσυχο στις μεγαλοσερβικές προφητείες του, να αφήσουμε ήσυχους τους αλβανούς φασίστες να δημιουργούν προκεχωρημένα φυλάκια στα Βαλκάνια;

  προανακρούσματα εμφυλίου στην πΓΔΜ;   Κλωτσομπουνίδια έξω από το Ταμείο Συντάξεων και Ασφάλισης Αναπηρίας στην Οχρίδα. Ο λόγος; αναρτήθηκε ο πίνακας ενημέρωσης και στα αλβανικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License