«Ποτέ δεν θα σπάσουμε»: Αντιμετωπίζοντας την Επικείμενη Έξωση, οι προστάτες του Νερού υψώσουν το ανάστημά τους

Το US Army Corps αρνήθηκε να παρατείνει την προθεσμία έξωσης της Τετάρτης, καθώς οι Αυτόχθονες προστάτες κάνουν έκκληση για βοήθεια. Άρθρο της Lauren McCauley, απο το http://www.commondreams.org/news/2017/02/21/we-will-never-be-broken-facing-imminent-eviction-water-protectors-stand-their-ground

Αντιμέτωποι με την επικείμενη λήξη της προθεσμίας εκκένωσης, οι Αυτόχθονες αντίπαλοι του αγωγού  Ντακότα υπόσχονται να υψώσουν το ανάστημά τους, παρά τις απειλές της σύλληψης και της πιθανής βίας.

Το US Army Corps of Engineers την Τρίτη αρνήθηκε να παρατείνει την προθεσμία που λήγει σήμερα  Τετάρτη στις  14:00 για τις  εκατοντάδες προστάτες του νερού που παραμένουν στον καταυλισμό Oceti Sakowin ώστε να τον εκκενώσουν, υποστηρίζοντας ότι το στρατόπεδο είναι σε κίνδυνο πλημμύρας. Εκπρόσωποι ζήτησαν παράταση, λέγοντας ότι μπορούν να το προστατεύσουν χωρίς τη βοήθεια του Σώματος », αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές λένε ότι περιβάλλονται από αυξημένες δυνάμεις επιβολής του νόμου και του Ομοσπονδιακού Προεδρείου Ιθαγενικών Υποθέσεων στη γύρω περιοχή.

"Έχουμε 48 ώρες πριν από την επιδρομή επιβολής του νόμου στο στρατιωτικοποιημένο στρατόπεδο Oceti Sakowin. Οι γέροντες και τα παιδιά χρειάζονται προστασία», αναφέρει ένα βίντεο που διανεμήθηκε την Δευτέρα από τις γυναίκες  της φυλής Standing Rock Σιού.

«Μετά τη λήξη της προθεσμίας στις  22 Φεβρουαρίου στις 14:00, είμαστε όλοι σε κίνδυνο αντιμετωπίζοντας σύλληψη, αστυνομική βία, ομοσπονδιακές δαπάνες και  χρόνο φυλάκισης," δηλώνει μία από τις γυναίκες.

"Στην ιστορία της αποικιοκρατίας, πάντα μας έδωσε δύο επιλογές," είπε ένας άλλος. "Να αφήσουμε τη γη μας ή να πάμε στη φυλακή, να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας ή να πάμε στη φυλακή. Και τώρα, να εγκαταλείψουμε το νερό μας, ή να πάμε στη φυλακή. Δεν είμαστε εγκληματίες."

Το βίντεο καταλήγει με μια έκκληση προς τους ακτηβιστές προστάτες και τα μέσα ενημέρωσης για να πάνε στο στρατόπεδο πριν από την αναγκαστική εκκένωση, λέγοντας: «. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας"

Καθ 'όλη την  πολύμηνη προσπάθεια αντίστασης , οι αντίπαλοι του αγωγού έχουν διαμαρτυρηθεί μέσω νομικών οδών , καθώς και  ειρηνική πολιτική ανυπακοή . Σε αντάλλαγμα, αντιμετώπισαν επιθέσεις σκύλων , αντλίες νερού σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, και δακρυγόνα , εκτός από την σύλληψη και τις χαλκευμένες κατηγορίες .

Αλλά οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί από όταν ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Donald Trump έκδοσε εκτελεστικό διάταγμα τον περασμένο μήνα για την ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου αγωγού, που η φυλή λέει ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της Συνθήκης, και απειλεί να μολύνει το νερό  17 εκατομμυρίων Αμερικάνων.

Πολλοί λένε ότι η Τετάρτη θα μπορούσε να είναι η «τελευταία αντίσταση» που πράττουν οι προστάτες στο πεδίο.

"Δεν καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πεθάνουν εδώ», μία 90χρονη γυναίκα είπε στο The Intercept  , το οποίο την Τρίτη δημοσίευσε ένα ξεχωριστό βίντεο που τεκμηριώνει την αστυνομική συσσώρευση στην περιοχή του καταυλισμού. "Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε τους προγόνους μας μαζί μας και είμαστε στην προσευχή ότι το Tunkashila (Το Μεγάλο Πνεύμα στην Lakota) θα μας καθοδηγήσει στην ελευθερία μας."

Άλλοι περιέγραψε την κατάσταση επί τόπου ως «εμπόλεμη ζώνη», με την αστυνομία και ελεύθερους σκοπευτές να έχουν λάβει θέσεις στην περίμετρο του στρατοπέδου.

Εκτός από τους αυτόχθονες προστάτες, βετεράνοι του αμερικανικού στρατού έχουν επίσης επιστρέψει στο στρατόπεδο και έχουν ορκιστεί να «κρατήσουν τη γραμμή με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο πνεύμα της ειρήνης και της ενότητας."

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License