Μια δημόσια συζήτηση για την έμφυλη βία, την κουλτούρα του βιασμού και την θέση της γυναίκας, στους αγώνες

Η διαχειριστική συνέλευση των Ραδιοφραγμάτων ανακοινώνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα προτίθεται να ανοίξει δημόσια μία συζήτηση για την έμφυλη βία, την κουλτούρα του βιασμού και την θέση της γυναίκας, στους αγώνες αλλά και γενικότερα, μέσα απο 3 ενότητες / θεματικές. Αποφασίσαμε να χαρτογραφήσουμε με γεωγραφικό και χρονικό άξονα,τις δράσεις και τις διεκδικήσεις των γυναικών, με σκοπό μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ματιά της ιστορίας των γυναικών που αγωνίστηκαν για βασικά δικαιώματα, των γυναικών του αναρχικού χώρου στο παρελθόν, αλλά και στο σήμερα.

Η διαχειριστική συνέλευση των Ραδιοφραγμάτων ανακοινώνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα προτίθεται να ανοίξει δημόσια μία συζήτηση για την έμφυλη βία, την κουλτούρα του βιασμού και την θέση της γυναίκας, στους αγώνες, αλλά και γενικότερα, μέσα απο 3 ενότητες / θεματικές.

Αποφασίσαμε να χαρτογραφήσουμε με γεωγραφικό και χρονικό άξονα,τις δράσεις και τις διεκδικήσεις των γυναικών, με σκοπό μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ματιά της ιστορίας των γυναικών που αγωνίστηκαν για βασικά δικαιώματα, των γυναικών του αναρχικού χώρου στο παρελθόν, αλλά και στο σήμερα.

Η αφορμή για να μπούμε σε αυτή την διαδικασία ήταν οι αλεπάλληλες σεξιστικές επιθέσεις, οι απόπειρες βιασμών, οι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί κ.α. που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό σε ολόκληρη την ελλάδα αλλά και στα εξάρχεια. Έτσι παρόλο που η έμφυλη βία και ο σεξισμός είναι κάθε άλλο παρά καινούργιο φρούτο, πιστεύουμε οτι ακόμα τέτοιου είδους περιστατικά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αντιμετωπίζονται επιδερμικά. Θεωρούμε ότι αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως αξίζει, να γίνουν γνωστά σε όλους / όλες και να μη θαφτούν, όπως συνήθως συμβαίνει.

1η Θεματική
Η θέση της γυναίκας στους αγώνες ιστορικά, οι χωροταξικές διαφορές και η ανάλυση προβληματικών που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες στο παρελθόν.

2η θεματική
Συνεντεύξεις και επικοινωνία με μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες του αναρχικού χώρου, ανάλυση της δικής τους διαδρομής, κεκτημένα, σεξιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί ή εμπειρικά θα ήθελαν να μοιραστούν κατά την διάρκεια της πορείας τους στον χώρο.

3η θεματική
Ανάλυση της θέσης της γυναίκας στον αναρχικό χώρο. Ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε έναν χώρο αγώνα, ποια τα ζητήματα, κτλ. Πλήρης καταγραφή συγκεκριμένων περιστατικών και συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ως πολιτικά υποκείμενα στον αναρχικό χώρο και μέσα στα εξάρχεια στο σήμερα.

Προς το παρόν βρισκόμαστε σε στάδιο συλλογής υλικού.

Η συνέλευση των ραδιοφραγμάτων καλεί όποιον / α ενδιαφέρεται - συλλογικότητα ή ατομικότητα - να βοηθήσει, επικοινωνόντας άμεσα μαζί μας, είτε για να μας στείλει ιστορικό υλικό και προτάσεις, είτε για να μας στείλει το δικό του / της βίωμα, είτε για να πάρει μέρος σε κάποια απο αυτές τις εκπομπές και να συμβάλει σε αυτή την πολύ σοβαρή και σημαντική προσπάθεια για εμάς.

email επικοινωνιας -radiofragmata@espiv.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License