Κλειδωμένες έδοδοι διαφυγής σε δημόσιες υπηρεσίες

κέντρα ανομίας δημόσιες υπηρεσίες

 

Στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, μία έξοδος κινδύνου παραμένει κλειδωμένη παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει (στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, Θ´ Γραφείο Πυρασφάλειας, με αρ.πρωτ. 280/13-1-2013, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με αρ. πρωτ. 115/7-10-2014, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 30-3-2015). Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να εκκενωθεί το κτίριο και κόσμος αρχίσει να κατεβαίνει το συγκεκριμένο κλιμακοστάσιο από τους τρεις ορόφους του κτιρίου, θα βρεθεί μπροστά σε μια κλειδωμένη πόρτα, και καταλαβαίνουμε τι μπορεί να ακολουθήσει σε συνθήκες πανικού.Στο κτίριο εργάζονται περίπου 2000 άνθρωποι, συν το κοινό που καθημερινά το επισκέπττεται για υποθέσεις του.

 

Να σημειωθεί ότι εργαζόμενες και εργαζόμενοι εντόπισαν το πρόβλημα από το Σεπτέμβρη του 2011, όταν από τις 6 εξόδους του κτιρίου μόνο η μία ήταν ανοιχτή και άρχισαν να δημοσιοποιούν το τι συμβαίνει και να απαιτούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου να δοθεί λύση.

 

Την ίδια στιγμή, στο κτίριο, υπάρχουν κάμερες εικόνας και ήχου, έτσι ώστε να αποτρέπεται η συνδικαλιστική δράση, κατά παράβαση απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

Παρόμοιο πρόβλημα, με τη μία από τις δύο εξόδους διαφυγής μή προσπελάσιμη για τις/τους υπαλλήλους, υπάρχει και στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο κτίριο της Μεσογείων.

 

Τέτοιου είδους προβλήματα υπάρχουν σε πολλούς εργασιακούς χώρους τόσο του ιδιωτικοό όσο και του δημόσιου τομέα.

 

Οι εργαζόμενες/οι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License