Αναδημοσίευση από baktirio

Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη από φοιτητές της Αυτόνομης Συλλογικής Δράσης στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη της Μπολόνια στην Via Zamboni 36 που βρίσκεται στην φιλοσοφική σχολή της πόλης.  Η κατάληψη που ονομάστηκε 36 Libero έγινε ενάντια στην απόφαση των πρυτανικών αρχών να εγκαταστήσουν αυτόματων θυρών στην είσοδο της βιβλιοθήκη επιβάλλοντας έλεγχο αλλά και περιορισμό στην πρόσβαση. με σκοπό να αφαιρεθούν οι μπάρες στην είσοδο. Το πρωί της Πέμπτης 9/2 βρέθηκαν πολύ φοιτητικός κόσμος στον χώρο με σκοπό την αφαίρεση των μπαρών από την είσοδο. Ωστόσο το απόγευμα της ίδια μέρας μετά από αίτημα του πρύτανη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και παρά την αντίσταση όσων βρίσκονταν την στιγμή εκείνη στο χώρο (κυρίως κόσμος που έκανε χρήση της βιβλιοθήκης), εκκένωσαν την κατάληψη προκαλώντας αρκετές καταστροφές.  Η αντίσταση των φοιτητών ενάντια στην μπατσική βία αλλά και το μέτρο ελέγχου πρόσβασης του πανεπιστημίου συνεχίστηκε στους δρόμους γύρω από το κτίριο με διαδηλώσεις πορείες και συγκρούσεις με τις καταλστατικές δυνάμεις.  Για την καταστολή των κινητοποιήσεων χρησιμοποιήθηκαν πολλές δυνάμεις μπάτσων καθώς και τεθωρακισμένα  οχήματα.  Η επίθεση των μπάτσων  ανάγκασε τον κόσμο να οπισθοχωρήσει προς το κέντρο της Μπολόνια.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή 10/2 με συμμετοχή και εργαζομένων στο πανεπιστήμιο. Συγκρούσεις και πάλι σημειώθηκαν με τις καταλστατικές δυνάμεις και επιπλέον υπήρξαν προσαγωγές φοιτητριών.

βίντεο από την εισβολή των μπάτσων και τις διαδηλώσεις

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License